O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Nagovor bivšim sodelavcemSpoštovana kolegica/kolega,

Pravijo, da se z upokojitvijo začne tretje življenjsko obdobje, da upokojenci nimamo nikoli časa, da postajamo nekoristni in nadležni, da smo … . Ne! Ničesar od navedenega ne drži. Čas upokojitve nam odpira vrata v nešteto možnosti, da počnemo, kar v času aktivnega dela nismo mogli oziroma zmogli. To je naš čas, čas za vse, ki jih imamo radi, za prijatelje, znance, čas za vse.

Smo generacija, katera je v svojem aktivnem obdobju prebrodila vse tegobe in pasti »takratnega« časa. V družbenopolitičnih spremembah, ki so jim posledično sledile tudi organizacijske in strukturne spremembe smo ostali enaki, pokončni in odločni. Vse smo zmogli, ker smo bili v prvi vrsti ljudje, kolegi in ker smo delali skupaj za ljudi, za domovino in za boljše čase. A le redko smo znali najti čas tudi zase. Sedaj je ta čas.

Brez preteklosti, ne bi bilo sedanjosti in tudi prihodnosti ne. Zato moramo ceniti preteklost, živeti sedanjost in sanjati prihodnost. Prihodnost pripada tudi nam, ker verjamemo vanjo. Svoje aktivno, delovno in življenjsko obdobje smo pustili v Milici, Policiji in drugih službah s področja notranjih zadev. Te službe so bile način našega življenja. Z leti smo si pridobili znanje, izkušnje in modrost. Na ta čas ohranjamo bogate in lepe spomine. Vsi pa si želimo, da bi bilo življenje tudi v prihodnje prijazno, a ne samo do nas, temveč tudi in predvsem do naših najbližjih in tistih, ki so sopotniki našega življenja. Zato izkoristimo ta čas za izpolnitev neuresničenih ciljev, želja, osebnih interesov.

Člani Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor, Te vljudno vabimo, da se nam pridružiš. Člani kluba želimo izvedeti, katere so tiste tvoje interesne dejavnosti, ki bi jih želel/a uresničevati v našem klubu. Prepričani smo, da nam boš lahko pomagal/a pri uresničevanju skupnega programa dela. V klubu boš v prvi vrsti našel/a ljudi, svoje stanovske kolege, pa tudi dejavnosti, ki te veselijo. Lahko deluješ v komisijah kluba in športnih sekcijah oziroma se vključiš v številne interesne dejavnosti.

Vabimo te, da se oglasiš po e-mailu na elektronski naslov: mirko.ploj@gmail.com, na GSM: 041/781-826 ali se osebno zglasiš prvi ponedeljek v mesecu med 10:00 in 12:00 uro v prostorih kluba.

Veselimo se srečanja in sodelovanja s Teboj.

Modrec je povedal:

»Skrivnost sreče ni v tem, da počneš kar ti je všeč, ampak v tem, da ti je všeč tisto, kar moraš početi«

Mirko Ploj

P r e d s e d n i k


Pristopna izjava


Pristopna izjava