O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Predsednik kluba


Sem Mirko Ploj, po poklicu miličnik/policist. To poslanstvo sem opravljal 35 let. Delal sem na različnih delovnih mestih in v različnih enotah: na oddelku milice Tezno, oddelku milice Tabor, Postaji milice Lenart, Postaji milice Ruše, inšpektoratu milice in vodstvu Policijske uprave Maribor. Za svoje delo in projekte sem prejel številne pohvale, nagrade, priznanja, najpomembnejše leta 2007: veliki ščit s srebrno zvezdo. Leta 2009 sem se upokojil.

Kaj sem delal in kakšen pečat sem zapustil v službi vedo moji najbližji sodelavci, zato sam o tem ne bom pisal.

Imam status organizatorja Manevrske strukture narodne zaščite in sem veteran vojne za Slovenijo. V prvem letu upokojitve sem svoj prosti čas namenil ureditvi zbornika z naslovom: Miličniki v bran domovini. Leta 2016, ob 25-obletnici vojne za Slovenijo, pa sem izdal drugi del zbornika, z naslovom: Miličniki v bran domovini, II. del. Sem tudi član Regionalnega kluba IPA Štajerske.

Leta 2016 sem izdal delno avtobiografsko knjigo z naslovom: Prebliski modrega angela.

V Kulturnem društvu Pekre – Limbuš sem dejaven v dramski sekciji, kjer sem leta 2010 kot svetovalec pomagal pri gledališki komediji »Štajerc v Ljubljani«. Leta 2011 sem nastopil v vlogi Roberta (učitelja aerobike) v komediji »Politika bolezen moja«; leta 2012 v vlogi eksekutorja in kriminalista v komediji »Gospa poslančeva«; leta 2013 v vlogi kraljevega komisarja v komediji »Zdravnik po sili«; leta 2014 v glavni vlogi direktorja radia v komediji »Da te kap«; leta 2015 v glavni vlogi jezičnega dohtarja v komični igri »Jezični dohtar v Pekrah«; leta 2016 v vlogi gostilničarja v Irski ljudski igri »Vražji fant z zahodne strani« in v vlogi župana v kratki veseloigri »Nebesa pod Pohorjem« ter leta 2017 v vlogi domobranca v komediji »Silvestrska sprava«. Vse igre je režiral Tone Partljič, ki je tudi avtor komedij.

Dolga leta sem vodil nadzorni odbor v večstanovanjski stavbi, bil član nadzornega odbora in predstavnik etažnih lastnikov na naslovu svojega doma.

»Vsi na kolo za zdravo telo!«, je moj moto, ko kolesarim ali se vzpenjam na slovenske hribe pod okriljem Kolesarsko – pohodniškega društva »Hej, gremo naprej«, katerega član sem.

Ob vseh svojih dejavnostih sem 20. 12. 2011 prevzel še vodenje Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor. Leta 2012 sem izdal zbornik , z naslovom: Zakladnica spominov, v katerem sem zapisal dogodke iz 40-letnega delovanja Kluba.

Članicam in članom našega Kluba sem dosegljiv po e-mailu: mirko.ploj@gmail.com, na mobitel: 041/781-826 ali osebno vsak prvi ponedeljek v mesecu med 10. in 12. uro v prostorih Kluba.

Vsem še moj upokojenski pozdrav – »nimam časa«.