O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


UTRJEVALI SMO ZGODBO O PRIJATELJSTVU

 

V ponedeljek, 10. junija 2024 sta Zveza klubov upokojencev MNZ Slovenije in Klub Maksa Perca Postojna organizirala tradicionalno srečanje stanovskih kolegov in kolegic iz Slovenije. Namen vsakoletnega srečanja je druženje članic in članov 14 klubov upokojencev MNZ iz Slovenije, ki delujejo pod okriljem Zveze. Srečajo se kolegi različnih generacij, ki so končali miličniško (policijsko) šolo oziroma kadetsko šolo. Eni so bili sošolci, drugi sodelavci, tretji so se srečevali in videvali le pri skupnem opravljanju različnih odgovornih in varnostno tveganih nalog, ki so zahtevale koncentracijo večjega števila miličnikov (policistov). Skupaj smo na različnih koncih Slovenije sodelovali tudi v osamosvojitvenih procesih ter si z orožjem v roki priborili samostojno državo Slovenije. Vse to in še veliko več povezuje danes upokojene miličnike (policiste). Zato se upokojenke in upokojenci (članice in člani klubov) veselijo vsakoletnega srečanja in druženja. To je dan, ko se vidijo in družijo, ko si izmenjajo številne dogodivščine in spomine na čas aktivne delovne dobe. V zadnjem času pa je pogosta tema zdravje, saj postajamo starejši z vsemi tegobami, ki jih prinašajo leta.

Več..


MEDNARODNO SREČANJE UPOKOJENIH DELAVCEV POLICIJE TREH DRŽAV

 

Organizator letošnjega tradicionalnega mednarodnega srečanja stanovskih kolegov (upokojenih delavcev organov za notranje zadeve) treh držav je bil naš klub. Srečanja so se udeležile članice in člani društva upokojencev iz Čakovca in Varaždina (R. Hrvaška), iz društva Velika Kaniža (Madžarska) ter iz Kluba Maksa Perca Murska Sobota in iz domačega mariborskega kluba.

Več..


URBANO POLICIJSKO ČEBELARJENJE POVEZUJE

 

V ponedeljek, 27. maja 2024 je delegacija zaposlenih na Policijski upravi (PU) Maribor in članov Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor, v zvezi z izmenjavo izkušenj in izpopolnjevanja na področju urbanega čebelarjenja, obiskala predstavnike Deželne policijske direkcije Dunaj (Landespolizeidirektion Wien). Slovensko delegacijo je sprejel in vodil Johann Golob, zaposlen v kabinetu predsednika Deželne policijske direkcije Dunaj.

Več..


42. ŠPORTNE IGRE ČLANOV ZVEZE KLUBOV MAKSA PERCA SLOVENIJE

 

Kot že vrsto let so se tudi letos, tokrat že 42., športne igre članov Zveze klubov upokojencev Ministrstva za notranje zadeve Maksa Perca Slovenije, odvijale v Ljubljani, v prostorih Društva invalidov Ljubljana.

Več..


SKUPAJ PREŽIVETI DNEVI NA OTOKU BRAČU

 

Že v začetku leta smo v programu dela kluba načrtovali večdnevni izlet. S pomočjo turistične agencije smo iskali kraj, kjer bi se naše članice in člani lahko za nekaj dni sprostili, uživali in zabavali.

Več..


BILI SMO V DEŽELI ŠTORKELJ

 

V torek, 23. aprila, vremenska napoved, glede na to, da je ta dan godoval sv. Jurij, ki po ljudskem izročilu napoveduje zeleno pomlad, ni bila ugodna. Prebujal se je dan, ki ni bil niti malo primeren za izlet. Tega dne smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor (skupaj 49) odpravili na že dolgo načrtovan enodnevni izlet v Prekmurje. Od doma smo se podali pod dežniki. Spremljalo nas je hladno in predvsem mokro jutro. Avtobus je na poti pral dež, brisalci pa so dobro opravljali svoje delo. A kljub temu je bilo razpoloženje zbranih na avtobusu, vse bolj veselo. Bolj, ko smo se približevali naši prvi destinaciji, manjše in redkejše so bile dežne kaplje. In kot po čudežu dežnikov tega dne nismo več potrebovali.

Več..


PRAZNOVALI SMO DAN ŽENA

 

V petek, 8. marca smo v Klubu upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor obeležili mednarodni dan žena. Našemu povabilu na slovesnost se je prijazno odzvalo 43 članic.

Več..


RAZSTAVA SLIK LJUBITELJSKIH SLIKARK

 

V počastitev mednarodnega dneva žena – 8. marcu smo v četrtek, 7. marca 2024, v prostorih Policijske uprave Maribor, slovesno odprli razstavo slik ljubiteljskih slikark. Članice kluba Cvetka Vidmar, Zdenka Volšek in Bernarda Uršič so na ogled postavile svoja slikarska dela.

Več..


VOLILNI ZBOR ČLANSTVA

 

V petek, 23. februarja 2024, so se članice in člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, v spominski sobi Policijske uprave (PU) Maribor, zbrali na volilnem zboru članstva. Zbora sta se udeležila tudi pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik in predsednik Zveze klubov Slovenije Jožef Grah. Naša gosta sta bila tudi stanovska kolega iz Društva upokojenih delavcev ONZ iz Varaždina.

Več..


UPOKOJENI IN AKTIVNI POLICISTI SO PODIRALI KEGLJE

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor je svoje načrtovane dejavnosti v letu 2024 pričel s tekmovanjem trojk v bowlingu. V sodelovanju s Policijsko upravo Maribor je, v torek, 20. februarja 2024, za upokojene in aktivne policiste Policijske uprave (PU) Maribor, v Bowling centru Strike, organiziral turnir v bowlingu za pokal Kluba.

Več..