O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


NOTRANJSKA, POLNA PRESENEČENJ

 

Ni boljše priložnosti za druženje kot je izlet. Skupaj na avtobusu, skupaj ob ogledu naravnih lepot, zgodovinskih objektov in podobno. In skupno upanje na lepšo prihodnost, ki jo vsi pričakujemo. Tako je razmišljalo 48 članic in članov našega kluba, ki so se v sredo, 6. septembra podali na izlet na Notranjsko.

Več..


90 LET NAŠEGA ČLANA JANEZA BRUMNA

 

Pisalo se je leto 1933, ko se je 26. avgusta, v kraju Zabovci, današnji Občini Markovci, rodil naš član Janez Brumen. Svojo karierno pot v takratni Milici je pričel na Oddelku milice Videm pri Ptuju, jo kot »rajonski« miličnik nadaljeval na OM Kamnica in OM Center-Maribor ter jo zaključil na Postaji milice Maribor, v Vošnjakovi ulici. Zadnjih sedem let je bil na delovnem mestu stalnega dežurnega. Sedaj je upokojen.

Več..


V TAVČARJEVEM LETU SMO OBISKALI ŠKOFJO LOKO

 

Četrtega julija 2023 se je 43 članic in članov našega kluba podalo novim spoznanjem naproti. Tokrat smo si za svoj cilj izbrali Škofjo Loko, eno najlepših slovenskih srednjeveških mest, kjer se čas zaradi vseh lepih vtisov preprosto ustavi. Znana je po prelepih srednjeveških hišah in ozkih ulicah, dveh trgih, čudovitem gradu, kamnitem mostu in mestnem obzidju. Tu pa so že od nekdaj delovali številni priznani umetniki, književniki in znanstveniki, ki so poskrbeli za bogato kulturno dediščino mesta in njegove okolice.

Več..


SKUPŠČINA ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

V petek, 2. junija 2023, je v Policijski akademiji (PA) v Tacnu potekala redna letna skupščina Zveze upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Slovenije.

Več..


MEDNARODNO SREČANJE UPOKOJENIH DELAVCEV POLICIJE

 

V četrtek, 1. junija 2023, smo se člani Kluba upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve Maribor v kraju Prelog, v Republiki Hrvaški, udeležili tradicionalnega mednarodnega srečanja upokojenih delavcev organov za notranje zadeve (ONZ) Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Na izbranih lokacijah mesta Prelog so stanovski kolegi Čakovca gostili svoje prijatelje iz Varaždina, Slovenije (Maribora in Murske Sobote) ter Madžarske. Srečanja se je udeležilo 150 udeležencev, od tega 40 iz Maribora.

Več..


SPOZNAVALI SMO OTOK PELJEŠAC

 

V noči na ponedeljek, 22. 5. 2023, so 49 članic in članov kluba, ob odhodu na štiridnevni izlet, nekoliko prestrašile debele dežne kaplje. A do časa, ko smo zasedli sedeže avtobusa in zapustili Maribor, so bile tudi dežne kaplje le še slab spomin. Cilj naše poti je bil tokrat kraj Trpanj na polotoku Pelješac v Republiki Hrvaški.

Več..


DA NE BO POZABLJENO!

 

Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever Maribor je v Izobraževalnem centru Pekre (16. 5. 2023) predstavilo dva zbornika, in sicer: Vojni ujetniki v vzhodnoštajerski pokrajini v letu 1991 in Dolga pot do hrama demokracije.

Več..


DOŽIVELI SMO KOROŠKI DAN

 

Četrtek, 20. aprila 2023, je bil za 41 članic in članov našega kluba Koroški dan. Po nova doživetja in spomine smo se odpravili na Koroško. Že nekaj dni prej smo pogledovali v nebo in poslušali vremensko napoved, ki je bila precej neugodna. Napovedovali so vetroven in deževen dan. Zato je bil med prtljago vsakega udeleženca izleta tudi dežnik. A je tudi vreme držalo z nami. Ni bilo ne dežja, pa tudi sonca ne.

Več..


NA PAŠO POLETELE PRVE POLICIJSKE ČEBELICE

 

Na pašo v Mestni park v Mariboru so 11. aprila 2023, poletele prve slovenske policijske čebele, ki domujejo na stavbi Policijske uprave Maribor, na Trubarjevi ulici 19.

Več..


SEJA ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

V sredo, 29. marca 2023, je v kongresni dvorani Ministrstva za notranje zadeve, na Litostrojski ulici 54, v Ljubljani, potekala redna seja Zveze klubov Slovenije.

Več..


SPOMINSKA PLAKETA V ZAHVALO

 

V torek, 28. marca 2023, je svoj visok jubilej, 70. letnico delovanja, slovesno obeležilo Strelsko društvo (SD) Policist Maribor. Zelo dejavno društvo je slavnostno akademijo organiziralo v Narodnem domu Maribor. Zbralo se je veliko število članov društva, ki so skupaj z visokimi gosti, spremljali nagovore gostov in bogat kulturni program.

Več..


ZBOR ČLANSTVA – ZAZRTI V PRIHODNOST

 

Prišel je čas, ko se je tudi v Klubu upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, konec spet dotaknil začetka in zarisal novo pot. Članice in člani kluba so svojo dejavnost za leto 2022 zaokrožili na rednem letnem zboru članstva, ki je potekal v petek, 31. marca 2023, v spominski sobi Roberta Hvalca, v Marčičevi ulici 1.

Več..


SLOVESNO SMO OBELEŽILI DAN ŽENA

 

Zbrane članice Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor je, v uradni del slovesnosti ob skupnem praznovanju mednarodnega dneva žena, z odpeto himno popeljal pevec Rudi Kraner.

Več..


VSAK KONEC JE ZAČETEK NEČESA NOVEGA

 

V ponedeljek, 13. februarja 2023, je direktor Policijske uprave (PU) Maribor v sejni sobi PU, v Marčičevi ulici, organiziral sprejem za bivše sodelavce, ki so se v zadnjem obdobju upokojili. Na ta sprejem je povabil tudi Mirka Ploja, predsednika Kluba Maksa Perca Maribor.

Več..