O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


BILTEN 2023

 

Spoštovane članice in člani pred vami je Bilten, ki v besedi in sliki prikazuje dejavnosti našega kluba - Kluba Maksa Perca Maribor v letu 2023. Prijetno branje. IZVRŠNI ODBOR KLUBA

Več..


SKUPAJ SMO SI POLEPŠALI ŠE EN DAN V LETU 2023

 

Leto 2023 se poslavlja. To je bilo leto, ki nam je spet prineslo, kar nekaj lepih trenutkov in nepozabnih doživetij na naših skupnih srečanjih, izletih in športnih dogodkih. Da bi uvod v praznični konec leta doživeli na kar najlepši način, smo se v četrtek, 28. 12. 2023 podali na še en krajši novoletno obarvan izlet.

Več..


KAM LE ČAS BEŽI? PREDNOVOLETNO SREČANJE

 

Leto se približuje koncu in kot vsako leto do sedaj, smo se tudi letos članice in člani kluba v velikem številu zbrali na zaključnem prednovoletnem srečanju. V petek, 8. 12. 2023 se nas je v novoletno okrašeni dvorani s pripravljenimi darili na mizah zbralo 74 članic in članov kluba.

Več..


MLADI IN MANJ MLADI SO SE DRUŽILI OB KRALJEVSKI IGRI

 

Šahisti Osnovne šole Angela Besednjaka iz Maribora, z njihovim mentorjem Miranom Drevenškom, so v četrtek, 23. 11. 2023, na praznični dan generala Rudolfa Maistra v goste povabili šahiste – člane Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor. Šahiste kluba je vodil podpredsednik kluba Milojko Cerkovnik. Šlo je za povratni turnir, saj smo v letu 2018 (6. 12. 2018) v prostorih našega kluba, v Marčičevi ulici 1, gostili mlade šahiste te šole.

Več..


PISATELJ IN PRAVNIK MED UPOKOJENIMI POLICISTI

 

Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Slovenije in mariborski klub sta v torek, 21. 11. 2023, v spominski sobi Roberta Hvalca, v Marčičevi ulici 1, organizirala zanimivo srečanje in pogovor s pisateljem in dramatikom Tonetom Partljičem in profesorjem dr. Igorjem Kaučičem s Pravne fakultete Ljubljana.

Več..


V DOLINI NERETVE SMO OBIRALI MANDARINE

 

V torek, 10. oktobra 2023, smo se članice in člani Kluba odpravili na tridnevni izlet v Neum na obiranje mandarin. V zgodnjih jutranjih urah smo napolnili 50-sedežni avtobus ter se dobre volje odpravili na dolgo pot. Vožnja je hitro minila, saj smo imeli na avtobusu ponudbo različnih vrst peciva in aperitiva. Ob postankih smo bili postreženi še s kavico ter vinom.

Več..


TRADICIONALNE ŠPORTNE IGRE 2023

 

V ponedeljek, 2. 10. 2023, so v Ljubljani, v prostorih Društva vojnih invalidov, na naslovu Malenškova ulica 1, potekale tradicionalne, že 41. športne igre članov Klubov upokojencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Slovenije. Organizator se je potrudil po najboljših močeh.

Več..


V PODPORO BIVŠIM SODELAVCEM, ŽRTVAM POPLAV

 

Nedavne poplave so za seboj pustile razdejanje neslutenih razsežnosti, ki ni prizaneslo niti zaposlenim v Policiji. Po prvih podatkih je približno 75 bivših sodelavk in sodelavcev utrpelo veliko premoženjsko škodo, mnogi so tako rekoč ostali brez vsega, kar so dolga leta gradili.

Več..


SKRB ZA ZDRAVE OČI

 

V ponedeljek, 25. 9. 2023 smo za naše članice in člane, v spominski sobi Roberta Hvalca, v Marčičevi ulici, organizirali predavanje o pogostih očesnih boleznih, kako blažiti simptome, kako naj bi se nosila očala in priporočljivo rokovanje z njimi. Po predavanju je sledila brezplačna kontrola vida in servis očal. Predavanje in kontrolo vida sta opravila ga. Mirela in g. Grega iz optike Le Optic IAN iz okolice Šentjurja.

Več..


NOTRANJSKA, POLNA PRESENEČENJ

 

Ni boljše priložnosti za druženje kot je izlet. Skupaj na avtobusu, skupaj ob ogledu naravnih lepot, zgodovinskih objektov in podobno. In skupno upanje na lepšo prihodnost, ki jo vsi pričakujemo. Tako je razmišljalo 48 članic in članov našega kluba, ki so se v sredo, 6. septembra podali na izlet na Notranjsko.

Več..


90 LET NAŠEGA ČLANA JANEZA BRUMNA

 

Pisalo se je leto 1933, ko se je 26. avgusta, v kraju Zabovci, današnji Občini Markovci, rodil naš član Janez Brumen. Svojo karierno pot v takratni Milici je pričel na Oddelku milice Videm pri Ptuju, jo kot »rajonski« miličnik nadaljeval na OM Kamnica in OM Center-Maribor ter jo zaključil na Postaji milice Maribor, v Vošnjakovi ulici. Zadnjih sedem let je bil na delovnem mestu stalnega dežurnega. Sedaj je upokojen.

Več..


V TAVČARJEVEM LETU SMO OBISKALI ŠKOFJO LOKO

 

Četrtega julija 2023 se je 43 članic in članov našega kluba podalo novim spoznanjem naproti. Tokrat smo si za svoj cilj izbrali Škofjo Loko, eno najlepših slovenskih srednjeveških mest, kjer se čas zaradi vseh lepih vtisov preprosto ustavi. Znana je po prelepih srednjeveških hišah in ozkih ulicah, dveh trgih, čudovitem gradu, kamnitem mostu in mestnem obzidju. Tu pa so že od nekdaj delovali številni priznani umetniki, književniki in znanstveniki, ki so poskrbeli za bogato kulturno dediščino mesta in njegove okolice.

Več..


SKUPŠČINA ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

V petek, 2. junija 2023, je v Policijski akademiji (PA) v Tacnu potekala redna letna skupščina Zveze upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Slovenije.

Več..


MEDNARODNO SREČANJE UPOKOJENIH DELAVCEV POLICIJE

 

V četrtek, 1. junija 2023, smo se člani Kluba upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve Maribor v kraju Prelog, v Republiki Hrvaški, udeležili tradicionalnega mednarodnega srečanja upokojenih delavcev organov za notranje zadeve (ONZ) Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Na izbranih lokacijah mesta Prelog so stanovski kolegi Čakovca gostili svoje prijatelje iz Varaždina, Slovenije (Maribora in Murske Sobote) ter Madžarske. Srečanja se je udeležilo 150 udeležencev, od tega 40 iz Maribora.

Več..


SPOZNAVALI SMO OTOK PELJEŠAC

 

V noči na ponedeljek, 22. 5. 2023, so 49 članic in članov kluba, ob odhodu na štiridnevni izlet, nekoliko prestrašile debele dežne kaplje. A do časa, ko smo zasedli sedeže avtobusa in zapustili Maribor, so bile tudi dežne kaplje le še slab spomin. Cilj naše poti je bil tokrat kraj Trpanj na polotoku Pelješac v Republiki Hrvaški.

Več..


DA NE BO POZABLJENO!

 

Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever Maribor je v Izobraževalnem centru Pekre (16. 5. 2023) predstavilo dva zbornika, in sicer: Vojni ujetniki v vzhodnoštajerski pokrajini v letu 1991 in Dolga pot do hrama demokracije.

Več..


DOŽIVELI SMO KOROŠKI DAN

 

Četrtek, 20. aprila 2023, je bil za 41 članic in članov našega kluba Koroški dan. Po nova doživetja in spomine smo se odpravili na Koroško. Že nekaj dni prej smo pogledovali v nebo in poslušali vremensko napoved, ki je bila precej neugodna. Napovedovali so vetroven in deževen dan. Zato je bil med prtljago vsakega udeleženca izleta tudi dežnik. A je tudi vreme držalo z nami. Ni bilo ne dežja, pa tudi sonca ne.

Več..


NA PAŠO POLETELE PRVE POLICIJSKE ČEBELICE

 

Na pašo v Mestni park v Mariboru so 11. aprila 2023, poletele prve slovenske policijske čebele, ki domujejo na stavbi Policijske uprave Maribor, na Trubarjevi ulici 19.

Več..


SEJA ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

V sredo, 29. marca 2023, je v kongresni dvorani Ministrstva za notranje zadeve, na Litostrojski ulici 54, v Ljubljani, potekala redna seja Zveze klubov Slovenije.

Več..


SPOMINSKA PLAKETA V ZAHVALO

 

V torek, 28. marca 2023, je svoj visok jubilej, 70. letnico delovanja, slovesno obeležilo Strelsko društvo (SD) Policist Maribor. Zelo dejavno društvo je slavnostno akademijo organiziralo v Narodnem domu Maribor. Zbralo se je veliko število članov društva, ki so skupaj z visokimi gosti, spremljali nagovore gostov in bogat kulturni program.

Več..


ZBOR ČLANSTVA – ZAZRTI V PRIHODNOST

 

Prišel je čas, ko se je tudi v Klubu upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, konec spet dotaknil začetka in zarisal novo pot. Članice in člani kluba so svojo dejavnost za leto 2022 zaokrožili na rednem letnem zboru članstva, ki je potekal v petek, 31. marca 2023, v spominski sobi Roberta Hvalca, v Marčičevi ulici 1.

Več..


SLOVESNO SMO OBELEŽILI DAN ŽENA

 

Zbrane članice Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor je, v uradni del slovesnosti ob skupnem praznovanju mednarodnega dneva žena, z odpeto himno popeljal pevec Rudi Kraner.

Več..


VSAK KONEC JE ZAČETEK NEČESA NOVEGA

 

V ponedeljek, 13. februarja 2023, je direktor Policijske uprave (PU) Maribor v sejni sobi PU, v Marčičevi ulici, organiziral sprejem za bivše sodelavce, ki so se v zadnjem obdobju upokojili. Na ta sprejem je povabil tudi Mirka Ploja, predsednika Kluba Maksa Perca Maribor.

Več..