O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote
Pravila kluba Pravilnik o finančnem poslovanju Pravilnik o priznanjih Pravilnik o članski izkaznici Pravilnik o praporu in znaku Pristopna izjava
Pravila zveze klubov Sporazum o medsebojnem sodelovanju Sporazum Maksa Perca, aneks

Novice


2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


NA OGLEDU ZELENIH PROSTRANSTEV POHORJA

 

Z zaskrbljenostjo smo spremljali vremensko napoved. Skoraj neverjetno se nam je zdelo, da bi lahko bil le en topel in sončen dan v tednu in da bi bil prav ta rezerviran za naš izlet. A smo se v torek, 30. avgusta 2022 res prebudili v lepo jasno jutro. Že ob vstopanju v avtobus nas je večkrat zaslepilo sonce, tako da smo iskali sončna očala in pokrivala. Odpravili smo se na krajši izlet na zelena prostranstva Pohorja.

Več..


RIBIŠKO TEKMOVANJE ZA POKAL KLUBA MAKSA PERCA MARIBOR

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor je v sredo, 24. 8. 2022, organiziral ribiško tekmovanje. V velikem ribniku Ribiške družine Rače so ribiči tokrat tekmovali za 7. pokal kluba. Tradicionalnega srečanja in ribiškega tekmovanja se je udeležilo osem ekip oziroma 24 ribičev.

Več..


V PODZEMLJU MALEČNIKA

 

V torek, 26. julija 2022 se je 29 članic in članov našega kluba zbralo v Malečniku pri Mariboru. Na kraju, kjer se nahaja posebna znamenitost, ki odstira eno izmed skrivnosti naše kulturne dediščine in zgodovine. Pod cerkvijo leži namreč skoraj 300 let stara grobnica, ki je po svoji velikosti in izvedbi edinstvena v Sloveniji. Gre v bistvu za skrito podzemno pogrebno dvorano, kjer so v zidne niše v krstah odlagali pokojne.

Več..


SPOZNAVALI SMO ZANIMIVOSTI ŠMARIJ PRI JELŠAH

 

Preden se člani našega kluba odpravijo na zaslužen letni dopust, smo v sredo, 29. 6. 2022, organizirali izlet na območje bližnje Občine Šmarje pri Jelšah. Naš moto je, da ni pomembno ali gremo daleč ali blizu, najpomembnejše je druženje in spoznavanje krajev naše lepe domovine.

Več..


DONAVA JE BILA NAŠA SPREMLJEVALKA

 

V nedeljo, 22. maja 2022, ob 22. uri člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, ki so se odločili za tridnevni izlet, niso legli k počitku kot običajno, temveč so se z avtobusom podali na dolgo pot do Beograda. Sedeminštirideset članic in članov je odpotovalo na križarjenje po Donavi. Vožnja oziroma noč je, ob doslednih mejnih kontrolah in kratkih postankih, hitro minila. Čeprav smo med vožnjo tudi zadremali, nas je dokončno predramil hladen veter na obrežju reke Donave.

Več..


VOLILNA SKUPŠČINA ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

Pisal se je 17. maj 2022, ko so se v Lescah na Gorenjskem zbrali predstavniki Klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Slovenije in izvedli volilno skupščino. Skupščine so se udeležili delegati 12-tih območnih klubov, ki so bili izvoljeni na zborih članstva. Predstavnikov Kluba Ptuj in Sežana na skupščino ni bilo. Klub Krško pa je v letu 2021 prenehal z delovanjem.

Več..


SREČEN JE, KDOR IMA PRIJATELJE

 

V četrtek, 5. maja 2022, so Maribor obiskali člani Lovskega pevskega zbora Medvode. Prav pevska dejavnost, predvsem zborovska, je bila ena tistih kulturnih dejavnosti, na katero je epidemija koronavirusa najbolj vplivala, saj niso imeli ne vaj in ne nastopov. Zato je bilo za njih toliko bolj razveseljujoče dejstvo, da so se lahko ponovno zbrali ter se podali na enodnevni izlet na Štajersko. V mesto pod Pohorjem so se pripeljali z vlakom. Pred železniško postajo so jih pričakali člani upravnega odbora Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor.

Več..


V SRCU SLOVENIJE

 

Po radiju se je slišala pesem Slovenija, od kod lepote tvoje, ko smo, članice in člani našega kluba, pričeli svoj enodnevni izlet. Spremljali so nas prvi jutranji sončni žarki, ko je avtobus iz Maribora za seboj puščal prve kilometre. Smeh in dobra volja je napovedovala, da nas, ob spoznavanju lepot naše domovine, čaka prijetno druženje.

Več..


REDNI LETNI ZBOR ČLANSTVA

 

V veliki sejni sobi Policijske uprave Maribor je v petek, 25. marca 2022, slovenska himna naznanila slovesen pričetek rednega letnega zbora članstva Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor. Na zboru se je zbralo 45 članic in članov, ki so bili že dolgo časa v pričakovanju srečanja v živo. Zaradi ukrepov za preprečevanje in omejevanje širjenja korona virusa, se nismo družili, pa tudi zbore članstva smo, v teh s korono zaznamovanih letih, opravili zgolj virtualno.

Več..