O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


DECEMBRSKI DAN PREŽIVET V LJUBLJANI

 

Ogled praznično okrašene Ljubljane je bil glavni motiv članic in članov Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, za obisk glavnega mesta. Želeli smo doživeti utrip prednovoletnega vzdušja in se sprehoditi po ulicah in trgih praznično okrašene prestolnice. Zato se nas je 36, v sredo, 28. 12. 2022, z vlakom InterCity odpeljalo v Ljubljano.

Več..


V PRIČAKOVANJU NOVEGA LETA

 

Člani Kluba Maksa Perca Maribor bomo, kot mnogi drugi, prihod novega leta pričakali na prostem, na ulicah in trgih ali v zavetju svojih toplih domov. Za slovo od starega leta pa smo se v petek, 16. 12. 2022, zbrali v lepo okrašeni dvorani Policijske uprave Maribor. Pričetek slovesnega trenutka je naznanila glasba kvarteta policijskega orkestra. Pred zbrane je stopil predsednik kluba Mirko Ploj, ki je izrazil veselje, da nam zdravstvene in druge okoliščine omogočajo, da se lahko ponovno družimo, saj smo se na tak način nazadnje poslovili od leta 2019.

Več..


LETOS SMO MARTINOVALI DVAKRAT

 

Kot pravi Štajerci smo 11. novembra martinovali na trgih štajerske prestolnice in pomagali mošt spremeniti v vino. Skupaj smo se v totem našem mestu spominjali dobrih starih časov, a hkrati upali na priložnost za ustvarjanje novih. Ker pravijo, da priložnost izgubljena, ne vrne se nobena, smo se upokojeni delavci Ministrstva za notranje zadeve iz Maribora, podali na še eno martinovanje v Mursko Soboto.

Več..


BIVŠA TAJNICA KLUBA PRAZNOVALA 90 LET

 

Sedmega novembra je praznovala 90. rojstni dan Irma Kozar, bivša tajnica Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor. Funkcijo tajnice kluba je opravljala skoraj 25 let.

Več..


AKTIVNI IN UPOKOJENI POLICISTI SO PODIRALI KEGLJE

 

Mesec november je čas, ko upokojenci najraje sodelujejo na športnih dogodkih, ki se odvijajo v notranjih ogrevanih prostorih. Tako so se odločili za bowling, ki je skoraj po vsem svetu znana in uveljavljena igra. Lahko je oblika rekreacije, lahko pa je tudi zelo resen šport. Potrebujemo le stezo, posebne čevlje in kroglo in že smo pripravljeni za igro. Vedno raje ga igramo tudi v Sloveniji, zato je Klub upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve Maribor, v sodelovanju s Policijsko upravo Maribor, v Bowling centru Strike, 5. novembra 2022 takšen športni dogodek tudi organiziral.

Več..


ODLIČNO DRUGO MESTO V BOWLINGU

 

Ob bližajoči 25. obletnici delovanja društva je Policijsko veteransko društvo Sever Maribor organiziralo tekmovanje v bowlingu. Tekmovanje ni bilo namenjeno izključno tekmovanju in doseganju dobrih rezultatov, temveč da se veterani preizkusijo v seniorjem bolj primernem športu. Da se spet srečajo in obudijo spomine na pretekle dogodke.

Več..


KREPILI SMO STANOVSKE VEZI

 

Po ljudski modrosti velja ponedeljek za najdaljši dan v tednu. In prav na prvi delovni dan v tednu, 17. oktobra 2022, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor odzvali povabilu kolegov Društva upokojenih delavcev mejne straže in policije Nagykanizsa (po slovensko Velika Kaniža) na Madžarskem. Velika Kaniža je mesto v zahodni preko donavski regiji, ki šteje okoli 50.000 prebivalcev. Največja znamenitost kraja je letališče.

Več..


ŠPORTNE IGRE ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Slovenije je po večletnem premoru, v četrtek, 13. oktobra 2022, v Mariboru organizirala tradicionalne, že 40. športne igre upokojenih delavcev policije oziroma MNZ.

Več..


NA OGLEDU ZELENIH PROSTRANSTEV POHORJA

 

Z zaskrbljenostjo smo spremljali vremensko napoved. Skoraj neverjetno se nam je zdelo, da bi lahko bil le en topel in sončen dan v tednu in da bi bil prav ta rezerviran za naš izlet. A smo se v torek, 30. avgusta 2022 res prebudili v lepo jasno jutro. Že ob vstopanju v avtobus nas je večkrat zaslepilo sonce, tako da smo iskali sončna očala in pokrivala. Odpravili smo se na krajši izlet na zelena prostranstva Pohorja.

Več..


RIBIŠKO TEKMOVANJE ZA POKAL KLUBA MAKSA PERCA MARIBOR

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor je v sredo, 24. 8. 2022, organiziral ribiško tekmovanje. V velikem ribniku Ribiške družine Rače so ribiči tokrat tekmovali za 7. pokal kluba. Tradicionalnega srečanja in ribiškega tekmovanja se je udeležilo osem ekip oziroma 24 ribičev.

Več..


V PODZEMLJU MALEČNIKA

 

V torek, 26. julija 2022 se je 29 članic in članov našega kluba zbralo v Malečniku pri Mariboru. Na kraju, kjer se nahaja posebna znamenitost, ki odstira eno izmed skrivnosti naše kulturne dediščine in zgodovine. Pod cerkvijo leži namreč skoraj 300 let stara grobnica, ki je po svoji velikosti in izvedbi edinstvena v Sloveniji. Gre v bistvu za skrito podzemno pogrebno dvorano, kjer so v zidne niše v krstah odlagali pokojne.

Več..


SPOZNAVALI SMO ZANIMIVOSTI ŠMARIJ PRI JELŠAH

 

Preden se člani našega kluba odpravijo na zaslužen letni dopust, smo v sredo, 29. 6. 2022, organizirali izlet na območje bližnje Občine Šmarje pri Jelšah. Naš moto je, da ni pomembno ali gremo daleč ali blizu, najpomembnejše je druženje in spoznavanje krajev naše lepe domovine.

Več..


DONAVA JE BILA NAŠA SPREMLJEVALKA

 

V nedeljo, 22. maja 2022, ob 22. uri člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor, ki so se odločili za tridnevni izlet, niso legli k počitku kot običajno, temveč so se z avtobusom podali na dolgo pot do Beograda. Sedeminštirideset članic in članov je odpotovalo na križarjenje po Donavi. Vožnja oziroma noč je, ob doslednih mejnih kontrolah in kratkih postankih, hitro minila. Čeprav smo med vožnjo tudi zadremali, nas je dokončno predramil hladen veter na obrežju reke Donave.

Več..


VOLILNA SKUPŠČINA ZVEZE KLUBOV SLOVENIJE

 

Pisal se je 17. maj 2022, ko so se v Lescah na Gorenjskem zbrali predstavniki Klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Slovenije in izvedli volilno skupščino. Skupščine so se udeležili delegati 12-tih območnih klubov, ki so bili izvoljeni na zborih članstva. Predstavnikov Kluba Ptuj in Sežana na skupščino ni bilo. Klub Krško pa je v letu 2021 prenehal z delovanjem.

Več..


SREČEN JE, KDOR IMA PRIJATELJE

 

V četrtek, 5. maja 2022, so Maribor obiskali člani Lovskega pevskega zbora Medvode. Prav pevska dejavnost, predvsem zborovska, je bila ena tistih kulturnih dejavnosti, na katero je epidemija koronavirusa najbolj vplivala, saj niso imeli ne vaj in ne nastopov. Zato je bilo za njih toliko bolj razveseljujoče dejstvo, da so se lahko ponovno zbrali ter se podali na enodnevni izlet na Štajersko. V mesto pod Pohorjem so se pripeljali z vlakom. Pred železniško postajo so jih pričakali člani upravnega odbora Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor.

Več..


V SRCU SLOVENIJE

 

Po radiju se je slišala pesem Slovenija, od kod lepote tvoje, ko smo, članice in člani našega kluba, pričeli svoj enodnevni izlet. Spremljali so nas prvi jutranji sončni žarki, ko je avtobus iz Maribora za seboj puščal prve kilometre. Smeh in dobra volja je napovedovala, da nas, ob spoznavanju lepot naše domovine, čaka prijetno druženje.

Več..


REDNI LETNI ZBOR ČLANSTVA

 

V veliki sejni sobi Policijske uprave Maribor je v petek, 25. marca 2022, slovenska himna naznanila slovesen pričetek rednega letnega zbora članstva Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor. Na zboru se je zbralo 45 članic in članov, ki so bili že dolgo časa v pričakovanju srečanja v živo. Zaradi ukrepov za preprečevanje in omejevanje širjenja korona virusa, se nismo družili, pa tudi zbore članstva smo, v teh s korono zaznamovanih letih, opravili zgolj virtualno.

Več..