O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


RIBOLOV ZA POKAL KLUBA MAKSA PERCA MARIBOR

 

V sredo, 27. oktobra 2021, smo organizirali družabno srečanje s športnim ribolovom za 6. prehodni pokal Kluba Maksa Perca Maribor. Organizacijo smo zaupali Ribiški družini Rače in njenem neumornem predsedniku Silvu Korenu, tudi našemu članu. Tekmovanje je potekalo v velikem ribniku RD Rače v Račah.

Več..


SMO ZATO SE ZBRATLI, KER DOBRO V SRCU MISLIMO

 

V soboto, 23. oktobra 2021, so Klubi upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maksa Perca Združene Gorenjske (Bled, Jesenice, Kranj), organizirali tradicionalno letno srečanje članic in članov Zveze klubov Slovenije.

Več..


RIBOLOV NE POZNA MEJA

 

V soboto, 16. oktobra 2021, je v Karlovcu, Republiki Hrvaški, potekalo odprto prvenstvo v športnem ribolovu. Srečanje je organiziral „IPA Regionalni klub Karlovac na jezerih Šljunčara. Šlo je za mednarodno srečanje, saj so se športnega ribolova udeležile ekipe iz šestih držav.

Več..


PREDSTAVITEV KNJIGE ZAZNAMOVANO OTROŠTVO

 

V sredo, 29. 9. 2021, je naš klub na zelenici (dvorišču) objekta na Ulici heroja Zidanška, v bližini sedeža Mestne četrti Magdalena, organiziral predstavitev knjige ZAZNAMOVANO OTROŠTVO, katere avtor je Mirko Ploj. V čudovitem ambientu in ob lepem vremenu je predstavitvi knjige prisluhnilo 40 udeležencev. Uvodoma je zbrane nagovoril in pozdravil Jožef Grah, podpredsednik kluba in hkrati predsednik MČ Magdalena.

Več..


GENERAL RUDOLF MAISTER NAVDIH ZA IZLET

 

Včasih se nam zdi, da smo polni idej, kam bi odšli na enodnevni izlet. A, ko pride do trenutka odločitve, se nam pogosto tudi te hitro končajo. Člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor smo si želeli obiskati kraj raznolikih doživetij. Zato smo si izbrali mesto Kamnik, rojstni kraj Rudolfa Maistra - Vojanova, slovenskega pesnika, generala in borca za severno mejo.

Več..


TUDI 90 LET HITRO MINE

 

Osemnajstega avgusta (18. 8. 2021) sta predsednik in blagajnik Kluba Maksa Perca Maribor Mirko Ploj in Milojko Cerkovnik, potrkala na vrata članice Katje Raškovič. Razlog je bil prav poseben, saj je članica prav ta dan slavila svoj častitljiv življenjski jubilej, devetdeseti rojstni dan. Nasmejana in čila ju je sprejela. Zaželela sta ji veliko zdravja ter ji izročila šopek rož.

Več..


SREDI POMURSKIH RAVNIC

 

Za poletni izlet, v mesecu juliju, smo si izbrali Pomurje, s soncem obsijano pokrajino ob reki Muri. Tudi na dan našega izleta nas je sonce izdatno grelo, zato smo se držali bolj v senci in hladu.

Več..


SKUPAJ NAM JE LEPŠE

 

Epidemija koronavirusa je povsem spremenila naša življenja. Ne po svoji volji smo veliko časa preživeli sami ali v krogih svojih družin, saj so druženja odpadla. Prišlo je poletje. Dnevi so postajali daljši, temperature so se višale. Zato smo si vedno bolj želeli, da se čim prej vrnemo v normalne ritme življenja, ko se bomo lahko družili na pristen način, si stisnili roke in se objeli. Pisal se je trideseti junij, ko smo se po dolgem, predolgem času znova zbrali na težko pričakovanem druženju ter se podali na krajši izlet. Odpeljali smo se na obronke Pohorja, v Oplotnico.

Več..


KLUB JE PREJEMNIK SREBRNEGA ZNAKA POLICIJE ZA SODELOVANJE

 

Mariborski policisti so letos dan policije, 27. junij, obeležili na slovesnosti, ki je potekala v kulturnem domu v občini Pesnica. Ob tej priložnosti so se poklonili časom slovenskega osamosvajanja ter napornemu in prizadevnemu delu posameznikov in enot policijske uprave kot celote. Pred 30 leti smo se pripadniki takratne slovenske milice skupaj s teritorialno obrambo in prebivalci zoperstavili agresiji Jugoslovanske ljudske armade in se brez oklevanja postavili v bran slovenskemu narodu. Policija je vse do danes ohranila vrednote osamosvojitvenih prizadevanj, ki so nas takrat združile v skupni viziji prihodnosti in nas vzgajale v enotnosti za skupno dobro.

Več..


SLOVESNOST OB 50. OBLETNICI KLUBA

 

Drugega junija 2021 smo se članice in člani Kluba Maksa Perca Maribor zbrali na kraju, kjer se je pred 50-leti »rodil« naš klub. Pisalo se je leto 1971, ko se je uresničila želja upokojenih delavcev takratne milice, ki so ustanovili svoj, mariborski klub.

Več..





SVETOVNI DAN ČEBEL

 

Pomembnosti varovanja okolja in nujnosti zaščite čebel se zavedamo tudi upokojeni policisti, člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maribor. Zato je med nami veliko čebelarjev. Še kako nas namreč skrbi prihodnost nenadomestljive vloge čebel, teh marljivih opraševalk in nabiralk cvetnega prahu. Prav čebele so namreč najboljše pokazateljice čistosti okolja v katerem živimo. Imajo pa tudi vrline kot so delavnost in pridnost, s katerimi se tudi Slovenci radi poistovetimo. Zato si želimo, da bi čimbolj ohranjeno naravo in čim več čebeljih družin zapustili prihodnjim generacijam.

Več..