O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


ZBRANI ZA SREČO IN ZDRAVJE V LETU 2020

 

Leto se nezadržno bliža koncu. Vse je praznično okrašeno ter v pričakovanju nekaj lepega, nekaj novega.Po polni luni in prvem snegu smo se članice in člani kluba, v petek, trinajstega (13.), zbrali na prednovoletnem srečanju. V slovesno okrašeni dvorani, s krasnimi pogrinjki na mizah, smo pričeli naše druženje. V kulturni program nas je popeljal kvartet policijskega orkestra. Na čas, ki neizmerno beži, nas je s pesmijo spomnil naš član Marjan, ki je vse do poznih večernih ur skrbel za prijetno razpoloženje udeležencev srečanja.

Več..


INKONTINENCA URINA! STRAH, PREDSODEK? NE ENO NE DRUGO, TEMVEČ REALNOST SODOBNEGA NAČINA ŽIVLJENJA

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v torek, 19.11.2019, med 10.00 in 12.00 uro, v prostorih Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1, organiziral strokovno predavanje na temo »Inkontinenca urina«, z namenom, da se seznanimo (1) kaj sploh je inkontinenca urina in (2) kaj inkontinenca predstavlja za bolnika.

Več..


ZA NAMI SO TRADICIONALNE ŠPORTNE IGRE

 

Po pomladanski odpovedi, so se v lepem jesenskem dnevu, v ponedeljek, 21. oktobra 2019, težko pričakovane tradicionalne športne igre Zveze klubov Slovenije, vendarle odvile. Poudarek je bil na športnem in družabnem srečanju upokojenih policistov oziroma članov regijskih klubov. Tekmovalcem smo pred začetkom iger zaželeli obilo športnih užitkov, dobrih rezultatov in prijateljskega druženja. Tekmovanje je potekalo v najbolj priljubljenih športnih disciplinah upokojenih delavcev, in sicer v streljanju z zračno puško, namiznem tenisu, kegljanju, balinanju in šahu.

Več..


SLOVESNOST SMO KULTURNO OBARVALI

 

V času, ko se narava odeva v čarobne jesenske barvein, ko v Mariboru poteka Festival Borštnikovo srečanje, smo v klubu, organizirali slovesnost pod naslovom »Praznujmo skupaj«. Vabilu se vsako leto odzove večje število članov, kar je posebej razveseljujoče.

Več..


Srečanje v Kopru

 

V četrtek, 3. oktobra, smo članice in člani kluba, odpotovali v Koper, da bi skupaj spletli še eno zanimivozgodbo. Tega dne smo se udeležili srečanja članic in članov Zveze klubov Slovenije, ki je letos potekalo v šestem največjem mestu Slovenije. Pot do Kopra, v tem hladnem jesenskem dnevu, je bila prijetna. Čeprav je po poti pršilo z neba in preko Črnega Kala, že kar deževalo, je bila na avtobusu živahna družba.

Več..


Mednarodno srečanje v Varaždinu

 

Varaždin ni najstarejše niti največje mesto Hrvaške, a je mesto dolge zgodovine, s številnimi kulturnimi znamenitostmi ter edinstveno arhitekturo. Poseben je tudi po svojih prebivalcih, ki so bolj kot kdorkoli navezani na svoje mesto. So ljudje odprtega in svetovljanskega duha, ki goste vedno pričakajo odprtega srca. Tako je bilo tudi v soboto, 31. avgusta 2019. Člani Kluba Maksa Perca Maribor smo se tega dne udeležili srečanja članic in članov društev upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Madžarske (Marcalija, Nagykanisze), Slovenije (Maribor) ter Hrvaške (Čakovec, Varaždin). Društvo Varaždin je bilo letos tudi organizator tradicionalnega srečanja.

Več..


Prehodni pokal spet v našem klubu

 

Prizadevni člani našega kluba so, v sredo, 7. avgusta 2019, organizirali in izvedli tretje ribiško tekmovanje za pokal Kluba Maksa Perca Maribor. Tokrat se je v prekrasnem ambientu Račkih ribnikov zbralo šest (6) ekip ter nekaj posameznikov. Ekipo našega kluba so sestavljali ribiči Andrej Voršič, Drago Turk in Miran Brumec.

Več..


V balinanju osvojeno srebro

 

Društvo vojnih invalidov Maribor je, na osnovi skupnega programa veteranskih in domoljubnih organizacij za leto 2019, 4. julija 2019, organiziralo tekmovanje v balinanju. Športna prireditev je potekala na balinišču Angel Besednjak v Mariboru.
Več..Na Triglavu zaplapolala zastava našega kluba

 

Dne 12. in 13. 7. 2019 je potekal 34. spominski pohod veteranskih organizacij na Triglav. Organizatorji so prireditev posvetili partizanskim patruljam, ki so med vojno leta 1944 na vrh Triglava ponesle slovensko zastavo. Pohoda so se udeležili tudi člani našega kluba, in sicer: Branko Osovniker, Milan Kocuvan, Miroslav Breznik in Drago Pipuš. S seboj so odnesli tudi zastavo našega kluba.

Več..Po poti glasbe, poezije in drugih zanimivosti Dolenjske

 

Naša generacija se še spomni, da smo, v prejšnji državi, 4. julija, obeleževali praznik vstaje naroda, tako imenovan dan borca. Na ta dan in dan zatem, ko je v podjetju Revoz, s proizvodnega traku zapeljal prvi novi clio 5, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor podali na izlet v Novo mesto. Vožnja je bila prijetna in je potekala brez zastojev. Na poti so nam v presledkih na šipe avtobusa trkale dežne kaplje. A, ko smo se ustavili na počivališču v Grosuplju, kjer smo si privoščili jutranjo kavico, se je dež za ta dan poslovil.

Več..


Bili smo v hramu demokracije in pri nekdanjemu delodajalcu

 

V petek, 14. 6. 2109, ko smo se odpravljali v Ljubljano, glavnemu mestu naše lepe države Slovenije, smo si rekli, da to ni izlet ampak strokovna ekskurzija in se tako »prikrito« vrnili v naša mlada leta. Tokrat smo obiskali hram demokracije Državni zbor Republike Slovenije, nekoč Skupščino Republike Slovenije, in nekdanjega delodajalca Ministrstvo za notranje zadeve, nekoč Republiški sekretariat za notranje zadeve.

Več..


Šahovski turnir za pokal Trzin 91

 

V soboto, 15. junija 2019, je v prostorih Osnovne šole Trzin potekal šahovski turnir za pokal Trzin 1991. Na odprtem prvenstvu za pokal Trzin ´91 je tekmovalo 35 šahistov iz 13-ih ekip, med njimi tudi naša ekipa – ekipa Kluba Maksa Perca Maribor, v sestavi: Karl Cojhter, Danilo Kajnih, Mirko Slana in Ivo Pev.

Več..
Izlet v Vojvodino

 

Tisti, ki se veselimo tridnevnega izleta, ki poteka vsako leto v organizaciji našega kluba, vemo kako hitro mine 365 dni. Prišel je maj 2019 in z njim dan, ko smo se podali na pot. Že v nočnih urah, 28. 5. 2019, smo vstopili na avtobus ter se podali proti Vojvodini. S seboj smo vzeli dežnike in pelerine, a je oboje ostalo suho, pa tudi toplih oblačil nismo potrebovali, saj nas je prijetno grelo sonce.

Več..


Obiskali smo zibelko slovenstva

 

Bolj, ko se je bližal petek 10. maja, bolj smo bili zaskrbljeni zaradi slabega deževnega in hladnega vremena, ki nas spremlja že ves prvi del meseca maja. A vremenska napoved za petek je bila ugodna, malo sonca, malo oblakov in morebitne popoldanske dežne padavine. Pred nami je bil izlet proti zahodu in sicer na Avstrijsko Koroško.

Več..


Cilj je ostati zdrav, ne mlad

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je, v sejni sobi PU Maribor, v Maistrovi ulici 2, priredil sprejem za delavce PU Maribor, ki so se v tem letu upokojili. Ob njihovem odhodu v zaslužen pokoj se jim je zahvalil za dolgoletno delo in soustvarjanje dobrih rezultatov dela v kolektivih, kjer so bili zaposleni.

Več..


Starati se v veselju

 

Klub Maksa Perca Maribor in Zveza klubov Slovenije smo, 23. aprila 2019, v Mariboru, organizirali okroglo mizo z naslovom: »Staranje«. Vsebina okrogle mize je bila namenjena predstavnicam in predstavnikom petnajstih klubov v Sloveniji. Poleg predstavnikov klubov, smo na okroglo mizo povabili goste oziroma strokovnjake s področja staranja.

Več..


Blejski grad in sladka Radovljica

 

Čeprav bi bilo jutro, na »veliki« petek, 19. 4. 2019, bolj primerno za jutranji daljši dremež, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor že zgodaj odpravili na izlet. Jutro je bilo hladno, a se je na obzorju še kazalo sonce. O muhavosti aprilskega vremena ni bilo ne duha ne sluha. Pogled na barvito naravo nas je predramil, pozabili smo na jutranjo in pomladansko utrujenost. Vse okoli nas je izžarevalo življenje in tudi mi smo našli navdih za nova spoznavanja lepot naše domovine. Podali smo se na Gorenjsko.

Več..


Turnir v dvoranskem nogometu

 

V letu 2018 je Klub Maksa Perca Maribor skupaj s Policijsko upravo Maribor prvič organiziral turnir v dvoranskem nogometu. Na turnir so bile povabljene ekipe vseh policijskih postaj. Odziv je bil dober.

Več..


Opravili smo obračun za preteklo leto

 

Prišel je čas, ko smo se članice in člani zbrali na zboru in pregledali opravljeno delo v preteklem letu. V pričakovanju, kaj nam bo prineslo to leto, smo 29. marca 2019 izvedli zbor članov in članic. Želeli smo slišati, kaj je bilo storjenega, zato se nas je na zboru, skupaj z gosti, zbralo kar 82.

Več..


Ogledali smo si najznamenitejšo jamo na svetu

 

Na prvi pomladni dan, 21. marca 2019, smo se člani kluba podali na naš prvi letošnji izlet. Tako smo na prav poseben način zakorakali v nov letni čas in novo sezono naših izletov. Jutro je bilo hladno, a se je na obzorju že kazalo sonce. Kljub zgodnji uri smo se dobre volje odpeljali proti Postojni. Vožnja je bila prijetna in hitro smo prispeli do počivališča Lom. Tam smo za zajtrk pojedli krofe in rogljičke ter se okrepčali s kavico. Še nekaj kilometrov vožnje je bilo pred nami in že smo prispeli pred Postojnsko jamo. Kupili smo vstopnice, si ogledali bogato ponudbo spominkov in počakali na vodnika. S podzemnim vlakcem smo se odpeljali na voden ogled naše kraške lepotice - kapniško najbogatejše jame na svetu.

Več..


Živel 8. marec, dan žena

 

Ker nič ni samoumevno, niti v letu 2019, je izvršni odbor Kluba Maksa Perca Maribor, na praznovanje 8. marca povabil vse svoje članice. Zbrane na slovesnosti je uvodoma pozdravil predsednik kluba. Povedal je, da je to ena izmed redkih priložnosti, ko lahko svojim članicam ob mednarodnem dnevu žena izkažemo drobno pozornost in se jim zahvalimo za vlogo v družbi. S kratkim orisom je spomnil na zgodovinska dejstva, zaradi katerih sploh praznujemo dan žena.

Več..


Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v četrtek, 21. 2. 2019, med 10. in 13. uro, v prostorih Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1, organiziral strokovno predavanje na temo »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu«. Namen predavanja je bil, da se članice in člani, z daljšim vozniškim stažem, čim dlje počutili na cestah varne in da ostanejo mobilni.

Več..


Člani kluba si pomagamo

 

Nismo mogli čakati na pomlad ali na še toplejše dneve, saj je trto, kivi, kaki in druga drevesa potrebno obrezati takoj po koncu zime. Med prva zimsko-pomladna ročna dela v naravi namreč spada prav delo v vinogradu in sadovnjaku. Ker ima naša članica Mira veliko tovrstnega dela, smo se prijatelji Branko, Peter in jaz dogovorili, da ji bomo pri pomladanskih opravilih pomagali. V torek, 12. 2. 2019, smo odpotovali v Umag ter se lotili dela.

Več..