O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Na sprejemu pri ministru

 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je 18. decembra 2018, priredil novoletni sprejem za predstavnike regijskih klubov Zveze klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Slovenije.

Več..


Spet nekaj novega - Novo 2019

 

V petek, 14. decembra, smo se zbrali na že tradicionalnem prednovoletnem srečanju. Udeležilo se ga je veliko število članic in članov našega kluba. Zbrana družba je, po popitem aperitivu dobrodošlice, zasedla svoje sedeže ob mizah z lepo pripravljenimi pogrinjki. Poleg pijače je miza ponujala tudi domače pecivo, katero sta spekli članici Mira in Majda.

Več..


Medgeneracijsko srečanje šahistov

 

V četrtek, 6. decembra 2018, so se, v veliki sejni sobi Kluba PU, zbrali ljubiteljski šahisti, člani Kluba Maksa Perca Maribor in mladi šahisti iz sekcije šahistov Osnovne šole Angel Besednjak.

Več..


Skrb za naše zdravje

 

V četrtek, 15. 11. 2018, med 10. in 13. uro, smo za naše članice in člane v Klubu PU Maribor, Marčičeva 1, organizirali strokovno predavanje o uporabi defibrilatorja in tehnike oživljanja oseb, ki ga je odlično predstavila Majda Smrečnjak, upokojena višja medicinska sestra in strokovna sodelavka Rdečega križa Slovenije – Območne enote Maribor.

Več..


Praznovanje mladih po srcu

 

Pod sloganom: »Praznujmo skupaj!« smo se v petek, 19. oktobra 2018, članice in člani našega kluba, zbrali na slovesnosti v veliki sejni sobi Kluba PU. Leta pač prehitro minevajo, da bi pozabili na svoje rojstne dneve.

Več..


Preplet barv na platnu

 

V ponedeljek, 5. 11. 2018 je naša članica, ljubiteljska slikarka Zdenka Volšek v razstavnem prostoru Doma Danice Vogrinec, enota Tabor, na Veselovi cesti 3, v Mariboru, postavila na ogled svoje slike v akvarelni in akrilni tehniki z motivi pokrajin in cvetja.

Več..


Na uricah poezije v Cankarjevem domu

 

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je tudi letos med 1. in 3. oktobrom 2018, v Cankarjevem domu v Ljubljani, organizirala Festival za tretje življenjsko obdobje. V okviru Festivala je bil 3. oktobra 2018 organiziran kulturni dogodek z naslovom: Urice poezije. Na dogodku je sodelovalo 16 upokojenih delavcev iz različnih društev in različnih krajev po Sloveniji.

Več..



Izlet k sosedom na Hrvaško v Zagreb

 

Za konec letošnjih izletov članov našega Kluba smo organizirali izlet k našim južnim sosedom na Hrvaško. Obiskali smo glavno mesto Zagreb, kjer smo si ogledali Tehnični muzej Nikole Tesle in Živalski vrt Zagreb.

Več..


Sprejem za upokojene delavce policije

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v četrtek 6. 9. 2018, v sejni sobi kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za dobitnike priznanj Policije in delavce PU, ki so se v tem letu upokojili. V imenu Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor se je slovesnosti udeležil član Izvršnega odbora kluba Jožef Grah, krati tudi kot podpredsednik Zveze klubov MNZ, Policije Slovenije.

Več..


V gosteh pri klubu v knežjem mestu

 

Srečanje članic in članov Zveze klubov Maksa Perca Slovenije je letos organiziral Klub Maksa Perca Celje. Zato smo se v torek, 18. 9. 2018, odpeljali v goste v knežje mesto.

Več..


Naši člani na vrhu Triglava

 

V dneh 30. in 31. 8. 2018 je potekal že 19. tradicionalni pohod policistov na Triglav. Pohoda se vsako leto udeleži večje število upokojenih policistov. Iz našega kluba so se tokratnega pohoda udeležili člani Branko Osovniker, Drago Pipuš, Miroslav Breznik in Milan Kocuvan.

Več..


Izlet po Dravinjski dolini in Halozah

 

V petek, 31. avgusta 2018, na dan, ko smo prejeli na svoje računu pokojnine, smo se članice in člani kluba odpeljali na krajši izlet na območje Dravinjske doline in Haloz. Pot nas je iz Maribora skozi Slovensko Bistrico vodila proti Poljčanam.

Več..


Izlet na Madžarsko

 

V začetku meseca junija 2018 smo v Mariboru organizirali mednarodno srečanje članov upokojenih policistov in delavcev MNZ. Srečanja so se udeležili člani iz treh društev iz R Hrvaške, delegacija članov Kluba Maksa Perca iz Murske Sobote ter delegacija društva upokojenih policistov in mejnih stražnikov iz R Madžarske. In prav slednji so člane Kluba Maksa Perca Maribor in Murska Sobota povabili na povratno srečanje v R Madžarsko. To je potekalo v sredo 15. avgusta 2018. Število udeležencev srečanja so omejili na 50, kar je pomenilo, da se je srečanja lahko udeležilo 25 članov iz Kluba Maribor in 25 iz Kluba Murska Sobota.

Več..


Izlet na Krvavec

 

Bolj se je približeval četrtek, 12. julij 2018, bolj smo udeleženci izleta na Krvavec, spremljali vremensko napoved. Nismo mogli verjeti, da so vremenoslovci, kar naprej napovedovali hladno vreme, dež in nevihte. Še posebej zato, ker smo izlet v mesecu septembru preteklega leta odpovedati prav, zaradi izjemno slabega vremena. Ni bilo rešitve, vse je bilo organizirano, vse dogovorjeno. Pa smo si rekli bo kar bo, pa smo šli.

Več..


Naši šahisti najboljši

 

Zveza policijskih veteranskih društev Sever (ZPVD Sever) je v soboto, 16. junija 2018, v prostorih osnovne šole Trzin, organizirala odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91. Na tekmovanju je sodelovala tudi ekipa štirih šahistov našega kluba.

Več..


Tkali smo prijateljske vezi

 

Na slovenski državni praznik, 8. junija, ki je namenjen utemeljitelju slovenskega knjižnega jezika Primožu Trubarju, smo organizirali srečanje klubov oziroma društev upokojenih delavcev organov za notranje zadeve ter policije iz Slovenije (Klub Maribor in Murska Sobota), Hrvaške (Čakovec, Varaždin in Krapinsko-Zagorska) ter Madžarske (Velika Kaniža). Člani Kluba Maksa Perca Maribor smo to srečanje namenili tudi praznovanju 47. obletnice delovanja kluba.

Več..

Fotografije..


Izlet, kot ga še ni bilo

 

V Letos smo se članice in člani našega kluba že četrtič podali na tridnevni izlet. Tudi tokrat smo bili v pričakovanju, spremljali smo vremensko napoved in se počasi pripravljali na odhod. Napočil je torek, 29. 5. 2018, ko smo se prebudili v lepo sončno jutro. S kovčki in torbami smo odšli z doma novim dogodivščinam naproti. Avtobus podjetja Jurič je napravil krog po mestu Mariboru, kjer smo vstopili in že je sledila vožnja proti Ljubljani. Prvo kavo smo popili na avtocestnem počivališču v Lukovici.

Več..


Pridobitev kluba - pisarna v pritličju

 

Spoštovane članice in člani, se še spomnite besed direktorja Policijske uprave Maribor Danijela Lorbka, ko je obljubil, da nam bo zagotovil pisarno v pritličju, kamor bomo lahko dostopali vsi člani. Tudi tisti malo starejši. In svojo obljubo je držal.

Več..


38. Športne igre Zveze klubov Slovenije

 

Letošnje tradicionalne športne igre Zveze klubov Slovenije so bile že 38-te po vrsti. Tudi dobri rezultati, ki jih dosegajo naši športniki na teh igrah so postali tradicija. V vseh teh letih smo osvojili kar precej pokalov in medalj. A naše športnike ne krasijo samo odlični športni rezultati, temveč tudi srčnost, tovarištvo, pripadnost klubu in druge osebnostne lastnosti, na katere se opiramo ter v njih iščemo tudi vzore za prihodnost.

Več..


Na Koroško - Gremo na Koroško

 

V lepem majskem jutru smo se tokrat odpravili na izlet proti zahodu in sicer na Koroško. Pot nas je vodila po Dravski dolini do Dravograda in nato skozi Ravne na Koroškem, Prevalj do Mežice. Prvi postanek je bil pri opuščenem rudniku Mežica. Za ogled podzemlja Pece se je bilo potrebno predhodno dobro opremiti.

Več..


Okrogla miza: "Status upokojencev/starejših v družbi"

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve, Policije Maksa Perca Maribor je v sodelovanju z Zvezo Klubov Slovenije, v ponedeljek, 23. 4. 2018, v prostorih Kluba Policijske uprave Maribor, Marčičeva 1, organiziral okroglo mizo na temo »Status upokojencev/starejših v družbi«. Okrogle mize so se udeležili predsedniki in člani izvršnih odborov območnih klubov in vodstvo zveze klubov.

Več..


Izlet v Prekmurje

 

Po dolgi zimi smo komaj čakali na prvi pomladanski izlet. Ko so vremenoslovci napovedali nekaj lepih, sončnih dni, smo se v petek, 20. aprila 2018 podali v Prekmurje. Pot nas je vodila do Murske Sobote, prestolnice Prekmurja.

Več..


Turnir v dvoranskem nogometu - futsalu

 

V športni dvorani Osnovne šole Sladki Vrh se je v soboto, 14. aprila 2018, devet (9) ekip aktivnih in upokojenih policistov, pomerilo na turnirju v futsalu oziroma dvoranskem nogometu, ki sta ga na pobudo našega Kluba organizirala Klub Maksa Perca Maribor in Policijska uprava Maribor. Športni dogodek je imel tekmovalno, rekreativni in družabni značaj.

Več..


Tekmovanje v bowlingu

 

IPA klub Štajerska je v soboto, 7. aprila 2018, v Bowling centru Strike v Mariboru, organiziral tekmovanje v bowlingu – trojk, za pokal IPA kluba Štajerska. V podiranju kegljev se je pomerilo enajst (11) ekip.

Več..


Konec se je spet dotaknil začetka - zbor članstva

 

V petek, 23. marca 2018, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor zbrali v veliki sejni sobi Policijske uprave (PU) Maribor, kjer smo izvedli zbor članov. Na občnem zboru se nas je zbralo 66 članov ter 5 gostov. Vabilu so se odzvali: direktor PU Maribor Danijel Lorbek ter stanovski kolegi iz R Hrvaške: Jožef Pfeifer, predsednik županijske zveze, Stjepan Baksa, predsednik udruge Varaždin in Stjepan Šegović, član upravnega odbora udruge Varaždin ter Tihomir Dominić, podpredsednik udruge Čakovec.

Več..


Dan žena, priložnost za zahvalo članicam

 

Dan žena je priložnost, da se v imenu članov Kluba zahvalimo našim članicam za njihovo vlogo, ki jo imajo v družbi ter jim izkažemo drobno pozornost. Zato smo jih povabili na slovesnost, na kateri smo se družili ob kulturnem programu ter kosilu in pijači. V zahvalo pa smo udeleženkam slovesnosti poklonili nageljček.

Več..


Strokovno srečanje

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v sredo 28. februarja 2018, v prostorih Kluba PU Maribor, organiziral strokovno srečanje. Strokovnega srečanja so se udeležili člani Kluba Maribor ter povabljeni člani iz Kluba Koroška in Kluba Murska Sobota. Udeležence in izvajalce je uvodoma pozdravil in nagovoril Mirko Ploj, predsednik kluba Maribor. Posebni gost strokovnega srečanje je bil Boštjan Šefic, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve.

Več..


Pridružili so se nam novi stanovski kolegi

 

Direktor Policijske uprave Maribor gospod Danijel Lorbek s sodelavci je v četrtek 15. februarja 2018, v sejni sobi Kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za delavce PU Maribor, ki so se upokojili v letu 2017. Slovesnosti se je na povabilo direktorja PU udeležil gospod Jožef Grah, član Izvršnega odbora kluba in tudi kot podpredsednik Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ, Policije Slovenije. Srečanja se je udeležil tudi predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Ptuj-Ormož gospod Miran Maltarič.

Več..


Druženje članov v Mond-u

 

V ponedeljek, 22. 1. 2018, smo člani Kluba naredili majhen korak za veliko spremembo enoličnih januarskih večerov. Običajno jih namreč preživimo zaprti med štiri stene pred televizijskim ekranom. A, da ne bi izgubili stika s prijatelji in stanovskimi kolegi, ob zavedanju, da se le enkrat živi, je potrebno kdaj pa kdaj kaj storiti tudi zase, za svojo dušo, za bolj pester dan. Ostati moramo zvedavi in v stiku z ljudmi. Moramo spoznavati nove stvari, doživeti nekaj novega, nekaj drugačnega. To pomeni udeležiti se tudi kakšnega dogodka, ki bo lahko v naslednjih dneh tema našega pogovora s prijatelji in, ki nam bo ostal v spominu.

Več..