O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Slovesno smo vstopili v novo leto

 

Obrnili smo zadnji list koledarja za to leto! Od našega preteklega prednovoletnega srečanja smo preživeli 365 dni. 365 lepih dni, še posebej nepozabni so bili tisti, ko smo se družili člani »našega« Kluba. Družili smo se na strokovnih predavanjih, športnih igrah, strokovnih ekskurzijah in družabnih srečanjih. Na enem izmed takšnih srečanj smo se zbrali v petek, 15. 12. 2017, ko smo skupaj na simbolni način vstopili v novo leto, leto 2018.

Več..


V barvah jeseni

 

Pa naj še kdo reče, da pozdrav upokojencev »nimam časa«, ni pravi! Tudi naša članica, ljubiteljska slikarka Cvetka Vidmar, ves svoj prosti čas porabi za slikanje. Ponovno je namreč naslikala kar lepo število krasnih slik. Da pa jih ne bi hranila doma, se je odločila, da jih pokaže javnosti. Pripravila je razstavo, ki jo je tokrat poimenovala »V barvah jeseni«. Svoja slikarska dela je razstavila v avli Qlandije v Mariboru. Razstava je na ogled med 13. in 26. novembrom 2017.

Več..


Mi smo svoje opravili, še vedno smo pripravljeni

 

V sredo, 15. novembra 2017, smo organizirali predavanje na temo »Vloga organov za notranje zadeve v procesu osamosvajanja". Predavanje je opravil naš član Bojan Lunežnik, veteran vojne za Slovenijo, upokojeni slovenski policist in diplomat, ki je bil pred, med in po osamosvojitveni vojni za Slovenijo eden od pomembnih nosilcev nalog pri ustvarjanju Slovenske policije.

Več..


Praznovali smo skupaj

 

Melodija kvarteta policijskega orkestra je v sredo, 18. oktobra 2017, ob 13. uri, naznanila pričetek slovesnosti v Klubu Maksa Perca Maribor. Zbrale so se članice in člani Kluba, da bi skupaj praznovali. Zbrane je uvodoma pozdravil Jožef Grah, ki je slovesnost povezoval in vodil. Povedal je, da nas je v kulturni program današnjega srečanja popeljal kvartet policijskega orkestra.

Več..


Šahovsko srečanje v našem klubu

 

Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Slovenije in Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor sta v ponedeljek, 16. oktobra 2017, s pričetkom ob 9. uri v veliki sejni sobi Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici organizirala tradicionalno srečanje šahistov. Ob črno belih figurah se je zbralo 16 šahistov, od tega 8 iz našega kluba – Kluba Maksa Perca Maribor, 3 iz Kluba Maksa Perca Murska Sobota, 4 šahisti iz Društva upokojencev Pekre –Limbuš in zaradi parnega števila še sodnik iz Šahovskega kluba Telekom.

Več..


Srečanje članov Klubov Slovenije v Ljubljani

 

V torek, 10. oktobra 2017, smo se člani kluba odpravili v Ljubljano na družabno srečanje članov klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije. Organizator letošnjega srečanja je bil Klub Maksa Perca Ljubljana.

Več..


Sprejem za upokojene sodelavce

 

Direktor Policijske uprave Maribor gospod Danijel Lorbek je v petek, 29. 9. 2017, v sejni sobi Kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za dobitnike priznanj Policije in dobitnike priznanj za večletno delo v Policiji (20, 30 in celo 40 let), sprejel pa je tudi delavce PU, ki so se oziroma se še bodo v tem letu upokojili.

Več..


Ohranjamo strelsko kondicijo

 

V skladu z nalogami s programa dela Kluba Maksa Perca Maribor smo, v petek, 29. septembra 2017, v lepem sončnem vremenu, na strelišču v Melju, izvedli vaje v streljanju s pištolo za naše člane. Organizacijo je prevzel član izvršnega odbora Kluba Avgust Volšek.

Več..


Športni ribolov za pokal našega kluba

 

V četrtek, 27. 8. 2017, smo drugo leto zapored, v ribniku Ribiškega društva (RD) Rače, organizirali družabno srečanje s športnim ribolovom v ekipni in posamični konkurenci za 2. prehodni pokal Kluba Maksa Perca Maribor. V tekmovanju je sodelovalo skupaj dvanajst (12) ekip, od tega tudi dve ekipi našega Kluba. V tekmovanju je sodelovalo skupaj 36 udeležencev.

Več..Po poti Plojeve mladosti

 

Ko je ugledala luč sveta moja avtobiografska knjiga, z naslovom Prebliski modrega angela, je urednica in lektorica knjige Zvezdana M. Kompara izrazila željo, da bi šla po poti moje mladosti. Po tem so to zamisel izrazili še moji prijatelji. Prisluhnil sem jim ter 11. julija 2017 organiziral takšen pohod.

Več..

Članek v časopisu Večer 18.7.2017


Na državnem prvenstvu ZPVD tudi naši člani

 

V soboto 17. junija 2017 je v prostorih Osnovne šole Trzin potekalo 5. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzinu '91.

Več..


O varnosti nekoč in danes

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v sodelovanju z Zvezo klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije, v torek 6. junija 2017, organiziral okroglo mizo, na temo »Varnost nekoč in danes« s podnaslovom "Kaj in kako lahko prispevamo upokojeni delavci policije oziroma MNZ«?"

Več..

p>

Strokovna ekskurzija v Vojvodino in Šumadijo

 

Tudi letos smo se podali na tridnevno strokovno ekskurzijo. Tokrat na območje Vojvodine in Šumadije v Srbijo. Potovanje, ki smo ga že nestrpno pričakovali, smo pričeli 30. maja 2017. Ob 3. uri zjutraj smo se zbrali, zasedli sedeže avtobusa ter se odpeljali proti mejnemu prehodu Gruškovje. Potovanje je bilo prijetno, na mejnih prehodih ni bilo zapletov oziroma čakanja. Z večkratnimi krajšimi postanki smo prevozili območje R Hrvaške ter vstopili v R Srbijo. Prvič smo se za daljši čas ustavili v Novem Sadu upravnem središču Vojvodine.

Več..


Tradicionalne športne igre

 

Prav na dan mladosti, 25. 5. 2017, smo se mladi po srcu zbrali in z avtobusom odpotovali v Ljubljano na že 37. tradicionalne športne igre Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije. Na pot smo se podali s kar 18-timi tekmovalci, saj smo nastopili v vseh športnih panogah: streljanju z zračno puško, kegljanju, namiznem tenisu, balinanju in šahu.

Več..


Novo vodstvo Zveze

 

V četrtek, 25. maja 2017, s pričetkom ob 9. uri je v prostorih Društva vojnih invalidov Slovenije, v Ljubljani, potekala redna volilna skupščina Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca. Glede na število članov našega Kluba je na skupščini sodelovalo šest (6) delegatov, in sicer: Zvezdana M. Kompara, Mira Kočić, Jožef Grah, Majda Bobanec, Ivo Usar in Mirko Ploj. Na skupščini je sodeloval tudi predsednik nadzornega odbora Zveze klubov Slovenije Milojko Cerkovnik.

Več..


Kolegi z Bleda v Mariboru

 

24. maja 2017 so si člani Kluba Maksa Perca Bled izbrali za svoj enodnevni izlet Štajersko – Maribor. Okoli 10. ure so prispeli v Hoče, kjer sta jih sprejela in izrekla dobrodošlico predsednik Kluba Mirko Ploj in član izvršnega odbora Jožef Grah. Za veseli del je poskrbel naš član Jože Kušar s harmoniko. V njihovi družbi smo se z avtobusom zapeljali na Lent, kjer so si ogledali Hišo stare trte. Jože Kušar je na avtobusu zaigral nekaj veselih viž, kolegi z Bleda pa so ob zvokih njegove harmonike zapeli. Dve pesmi jim je zaigral še pred staro trto, kjer so napravili tudi »gasilsko« fotografijo.

Več..


Srečanje v Čakovcu

 

V četrtek, 18. maja 2017, se je 37 članov našega Kluba, prvič udeležilo že 19. tradicionalnega srečanja članov društva upokojenih delavcev organov za notranje zadeve: PU Međimurska, PU Varaždinska in PU Krapinsko-Zagorska iz Republike Hrvaške ter Nagykanisza in Marcali iz Madžarske. Srečanje so organizirali člani Društva upokojenih delavcev organov za notranje zadeve PU Međimurska.

Več..

http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=260020


Izlet v Belo krajino

 

Pred več kot dvemi desetletji smo, delavci organov za notranje zadeve, na 13. maj, praznovali dan varnosti, kot spomin na čas, ko so bili postavljeni temelji varnostne službe Jugoslavije. Danes v samostojni državi Sloveniji praznujemo 27. junij kot dan policije. V spomin na stare čase, smo se v petek, 12. 5. 2017, podali na izlet v Belo krajino.

Več..


Srečanje članov Kluba Maksa Perca s prvim predsednikom R.Slovenije

 

V petek, 22. 4. 2017, so se člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Maribor, v Mariboru, srečali s prvim predsednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom. Poslanstvo članov Kluba, njihove vrednote, cilje ter organiziranost in delo je bivšemu predsedniku uvodoma predstavil Mirko Ploj, predsednik kluba.

Več..


Izlet v deželo hmelja

 

SV četrtek, 20. aprila 2017, smo se člani in članice našega Kluba, zbrali že v jutranjih urah in se z avtobusom odpeljali novim dogodivščinam naproti; na naš prvi izlet v letu 2017.

Več..


Figuralika Zdenke Volšek

 

Zdenka Volšek, ljubiteljska slikarka, je v sredo, 19. aprila 2017, v razstavnem prostoru Doma Danice Vogrinec, DE Tabor, Veselova ulica 3, v Mariboru, postavila na ogled razstavo svojih slik z naslovom: Figuralika.

Več..


Dan za naše zdravje

 

7. april ni po naključju svetovni dan zdravja. Na ta datum je bila namreč ustanovljena Svetovna zdravstvena organizacija (ang. WHO), ena vodilnih organizacij na svetu, ki se spopadajo z aktualnimi zdravstvenimi vprašanji. Ne le na ta dan, tudi vsak drugi dan, bi morali narediti nekaj za svoje zdravje.

Več..


Redni letni zbor članstva

 

Spet se je zaokrožilo leto med enim in drugim zborom članstva našega Kluba. Izvršni odbor je zaključil prvo leto svojega drugega štiriletnega mandata. Ob tej priložnosti smo se v petek, 31. marca 2017, zbrali v veliki sejni sobi Kluba PU, na rednem letnem zboru članstva.

Več..

Praznovali smo mednarodni dan žena

 

V petek, 10. marca 2017, je izvršni odbor Kluba Maksa Perca Maribor za svoje članice organiziral že tradicionalno slovesnost ob mednarodnem dnevu žena.

Več..


Družili smo se z bodočimi člani kluba

 

Direktor Policijske uprave Maribor, Danijel Lorbek, je v petek, 10. 2. 2017, v sejni sobi Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za delavce PU, ki so se v drugi polovici leta 2016 upokojili. Bivše sodelavce so spremljali komandirji policijskih postaj in vodje notranje organizacijskih enot PU. V imenu Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor se je slovesnosti udeležil podpredsednik Ivo Usar. Bivšim sodelavcem je predstavil delovanje Kluba ter jih povabil, da se včlanijo.

Več..


Srečanje predstavnikom društev in sindikata

 

V ponedeljek, 6. 2. 2017 smo se v mali sejni sobi Kluba PU, Marčičeva ulica 1, Maribor, zbrali predstavniki društev, ki delujejo v okviru PU Maribor, predstavnik sindikata ter direktor policijske uprave. Pogovarjali smo se o možnih oblikah sodelovanja pri realizaciji programov dela posameznih društev v letu 2017 ter obravnavali nekaj konkretnih predlogov in pobud.

Več..