O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Kam le čas beži...

 

S pesmijo Kam le čas beži, ki jo je zaigral naš glasbenik Marjan, smo članice in člani pričeli uradni del prednovoletnega srečanja. Naše tradicionalno srečanje je bilo tokrat še posebej slovesno, saj se nas je zbralo kar 90.

Več..


Srečali smo se na kegljišču

 

V okviru praznovanja 45. obletnice ustanovitve kluba smo letos organizirali prvo tekmovanje v kegljanju. Tekmovanje je potekalo na šest steznem kegljišču v Dvorani Tabor. Tekmovanje je, po uvodnem nagovoru vodje tekmovanja Avgusta Volška, odprl podpredsednik kluba Ivo Usar.

Več..


Podarimo življenju leta in letom kakovost bivanja

 

V ponedeljek, 14. 11. 2016, smo v sejni sobi Kluba PU v Marčičevi ulici, za članice in člane našega kluba, organizirali predavanje o zdravem načinu življenja, ki se ne dotika samo oseb v t.i. tretjem življenjskem obdobju ampak vseh ljudi. Prav tako ta ni nujno le zdravstveni, ampak je lahko tudi socialni problem sodobne družbe doma in v svetu.

Več..



Predstavitev knjige

 

V soboto, 5. novembra 2016 je bila v Kulturnem domu Pekre predstavljena knjiga našega člana Mirka Ploja, z naslovom Prebliski modrega angela. V nadaljevanju predstavljamo kulturni dogodek v sliki in besedi.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32


Razstava likovnih del Cvetke Vidmar

 

Članica Kluba Maksa Perca Maribor Cvetka VIDMAR, ljubiteljska slikarka, ponovno razstavlja. Tokrat je svojo samostojno razstavo slik postavila na ogled obiskovalcem Europarka v Mariboru. Avla v nadstropju je tako nehote postala tudi prostor, kjer se naključno srečujejo članice in člani našega Kluba med ogledovanjem razstave.

Več..


Šahovski turnir 2016

 

V ponedeljek, 24. oktobra 2016, smo v veliki sejni sobi Kluba PU Maribor, organizirali šahovski hitropotezni turnir. Šahovskega turnirja so se udeležili šahisti treh Klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije, in sicer iz: Ljubljane (Branko Ivančič), Murske Sobote (Stanko Gerič, Branko Pajič, Vlasto Petrovič) in Maribora (Danilo Kajnih, Karl Cojhter, Ivo Pev, Dragan Filipovič, Franjo Kure, Drago Senekovič) ter šahisti Društva upokojencev (DU) Limbuš-Pekre (Herman Kovačič, Herman Vehovar, Ivan Šalamon, Slavko Zakeršnik, Marjan Dobaj). Skupaj je sodelovalo petnajst šahistov.

Več..


Slovesen sprejem članov in članic

 

Enaindvajsetega oktobra 2016 smo organizirali srečanje članic in članov našega Kluba, ki so dopolnili sedemdeset in več let. Članice in člani so se vabilu z veseljem odzvali. Povabljeni so prišli v Klub PU, v njim domač prostor, kjer so jih pričakale lepo pripravljene mize. Vsakemu povabljenemu smo podarili jabolko. Jabolko kot simbol zdravja, saj velja rek – jabolko na dan odžene zdravnika vstran.

Več..


Čudovit jesenski izlet

 

V torek, 4. 10. 2016 smo se člani Kluba odpravili na zadnji letošnji izlet. Jutro je bilo lepo, a hladno. Ponujal se nam je krasen pogled na okolico. V Rogatec smo potovali preko Ptuja, Podlehnika in Žetal tako, da smo lahko iz avtobusa opazovali tudi lepote Haloz. Spoznali smo, da so Haloze čudovite in da navzven zaostalost tega območja ni vidna.

Več..


Vaje v streljanju s pištolo

 

Člani našega Kluba so predlagali, da organiziramo vaje v streljanju s pištolo. Njihova želja je postala za člane Izvršnega odbora naloga, ki jo je bilo potrebno čim prej opraviti. Za organizacijo in izvedbo smo zadolžili našega člana Avgusta Volška. Ta je takoj stopil v stik s predsednikom Strelskega društva Policist Maribor Georgom Simičem. Vodstvo društva se je z največjim veseljem odzvalo naši prošnji in priprave so stekle.

Več..


Sodelovanje s kolegi iz Republike Hrvaške

 

V ponedeljek, 12. 9. 2016, je v Klubu PU Maribor potekalo delovno srečanje s hrvaškimi kolegi iz Udruge umirovljenika unutranjih poslova Policijske uprave Krapinsko Zagorska, Policijske uprave Varaždinska in Policijske uprave Međimurska, s katerimi je naš klub v letu 2015 podpisal listino o medsebojnem sodelovanju.

Več..


Užili smo lepote Gorenjske

 

Petnajsti september. Praznik - Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Ko je po mnogih domovih donela pesem Vstala Primorska, smo vstali tudi člani in članice našega Kluba. V ranem jutru smo se zbrali pred Klubom PU v Marčičevi ulici in pred gasilci na Cesti proletarskih brigad. Tokrat smo se odpravili proti Gorenjski. A prvič po več letih se je zgodilo, da smo se na pot podali z dvema avtobusoma. Po pozdravnem nagovoru predsednika Kluba in po predstavitvi programa strokovne ekskurzije vodnika Bojana, smo se okrepčali z aperitivom, pa tudi s pecivom.

Več..


Sprejem za bivše sodelavce

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v torek, 6. 9. 2016, v sejni sobi Kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za dobitnike priznanj Policije, ranjene policiste med osamosvojitveno vojno leta 1991, sprejel pa je tudi delavce PU, ki so se v tem letu upokojili. V imenu Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor se je slovesnosti udeležil član Izvršnega odbora kluba Jože Grah.

Več..


Obiskali smo čokoladnico v Avstriji

 

Čokolada? Le kdo se ji lahko upre? Je šibka točka mnogih izmed nas, ki bi se lahko odpovedali prav vsem sladkarijam tega sveta, njej nikoli! Čokolada veča miselne zmožnosti in ima številne zdravilne učinke. Dokazano je, da uživanje čokolade poveča izločanje hormona sreče in veselja ter je bogat vir energije. Zaradi navedenih razlogov smo se člani Kluba v soboto, 11. junija 2016 podali na enodnevni izlet v Avstrijo, v čokoladnico Zotter.

Več..


Naših 45 let

 

Klub upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Maribor je v četrtek, 2. junija 2016 slovesno obeležil svojo 45-obletnico delovanja. Na ta dan smo v Mariboru organizirali srečanje članic in članov vseh 15 klubov, ki so združeni v Zvezo klubov Slovenije. Zanje smo pripravili zanimive destinacije. Popeljali smo jih z gondolsko žičnico na Pohorje, z Dravsko vilo po reki Dravi ter razkazali lepote mesta.

Več..

Bilten - Naših 45 let

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32


Izlet v Bosno in Hercegovino

 

V noči iz nedelje na ponedeljek 23. 5. 2016 članice in člani Kluba, ki smo se podali na dolgo pot do Mostarja v Bosni in Hercegovini, skoraj nismo zatisnili očesa. Že ob 02. uri zjutraj smo krenili na tri dnevno pot proti Republiki Hrvaški in nato v Gradiški prestopili mejo z Bosno in Hercegovino (BIH). Pot nas je vodila mimo Banja Luke do našega prvega postanka v Jajcu. Tu smo si ogledali mestno jedro, slapove in nekateri tudi muzej AVNOJ –a.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17


Tekmovanje v bovlingu

 

V soboto, dne 21. 5. 2016 je IPA – Regionalni strokovni klub policistov Štajerske ob svoji 25-letnici kluba organiziralo tekmovanje v bowlingu. Tekmovanje je potekalo v bowling centru Strike v Špelini ulici v Mariboru. Na tekmovanju je sodelovalo 12 ekip sestavljenih iz IPA klubov in zaposlenih v policiji.Tudi upokojeni delavci, člani Kluba Maksa Perca, smo se udeležili tekmovanja in sicer z dvema ekipama, žensko in moško.

Več..


Uspešne športne igre

 

Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije je v četrtek, 19. 5. 2016, v prostorih Društva vojnih invalidov Slovenije, na naslovu Malenškova ulica 1, v Ljubljani, organizirala tradicionalne, že 36. športne igre. Kot že nekaj let zapored je naš klub tekmoval v vseh petih športnih disciplinah, in sicer: v šahu, streljanju z zračno puško, kegljanju, namiznem tenisu in balinanju.

Več..

Foto utrinki


Med pohorske gozdove v Ribnico na Pohorje

 

Kar nekaj dni zaporedoma je bilo slabo vreme in zaman smo se ozirali v nebo ter iskali tople sončne žarke. Vse bliže je bil 13. 5. 2016, dan namenjen za izlet med pohorske gozdove na območje občine Ribnica na Pohorju. Trinajsti maj je dan, ki je nam starejšim še dobro v spominu. Nekoč je bil to dan varnosti, praznik milice. Tudi zaradi tega smo si rekli, da bomo na ta dan odšli na izlet.

Več..


Tekmovanje v ribolovu za prehodni pokal kluba

 

V počastitev 45-obletnice ustanovitve Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor smo v petek, 6. maja 2016, organizirali tekmovanje v ekipnem in posameznem športnem ribolovu za prehodni pokal našega kluba. Na družabno srečanje smo povabili ljubitelje ribolova iz vrst upokojenih in aktivnih delavcev MNZ oziroma Policije. V tekmovanju je sodelovalo 15 ribičev oziroma pet (5) skupin.

Več..


Prvi klubski izlet v letu 2016

 

V četrtek, 21. aprila 2016 je izvršni odbor našega kluba organiziral prvi letošnji izlet. Odločili smo se za Pomurje. Prebudili smo se v lepo sončno jutro, se zbrali ter odpeljali proti Lendavi. Pot je presenetljivo hitro minila. V upanju na prijetno preživet dan smo na avtobusu nazdravili z aperitivom. Že smo bili na legendarnem mejnem prehodu Dolga vas, o katerem smo v preteklosti veliko slišali.

Več..


Podpis pisma o prijateljskem sodelovanju

 

V petek, 15. aprila 2016 se je delegacija Kluba Maksa Perca Maribor, ki so jo sestavljali Mirko Ploj, Mira Kočić in Jožef Grah na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje sestala s člani izvršnega odbora Udruge umirovljenika unutranjih poslova Policijske uprave Krapinsko Zagorska (s sedežem v Zaboku, R. Hrvaška). Delegacijo, v kateri so bili Nevenka Kontrec (članica IO), Zvonko Zupanić (podpredsednik udruge), Zlatko Štajdumar (tajnik), Valent Majcen (član IO), je vodil Franjo Bigec, predsednik udruge.

Več..


Srečanje z upokojenimi delavci PPP Maribor

 

V petek, 1. aprila 2016 je Postaja prometne policije Maribor (PPP) obeležila 20-obletnico ustanovitve skupne Postaje prometne policije v Mariboru. V okviru reorganizacije Policije na lokalni ravni sta se 1. aprila 2006 na isti lokaciji, Ptujski cesti 117 v Mariboru, združila kolektiva PPP Maribor iz Ceste proletarskih brigad 21 in Postaje prometne policije mesta Maribor iz Vošnjakove ulice 1. Skupno Postajo prometne policije so v teh dvajsetih letih vodili trije komandirji: Boris Bajec, Milan Baklan in aktualni komandir Marjan Ferk.

Več..


Volilni občni zbor

 

V petek, 18. marca 2016 smo v klubu izvedli volilni zbor članstva. Članice in člani so se volilnega zbora udeležili v velikem številu. Zbralo se nas je kar 90. S svojo prisotnostjo so naš zbor počastili tudi gostje: Niko Jurišič, predsednik in Zdenko Renko, podpredsednik Zveze klubov Slovenije ter pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik. Z nami so bili tudi kolegi iz Republike Hrvaške in sicer: Dragutin Bajsič iz Čakovca in Bojan Sambolec iz Varaždina ter Jože Pfeifer predsednik njihove zveze društev.

Več..


Mednarodni dan žena

 

V petek, 11. marca 2016 smo v klubu praznovali mednarodni dan žena. Vabilu, ki ga je krasil šopek vrtnic, se je odzvalo 40 naših članic. Prijazno smo jih sprejeli ter počastili z aperitivom. Srečanje se je pričelo s kulturnim programom. Nastopila sta glasbenika - tenorist Benjamin in njegova sestra Katarina Pregl, ki ga je spremljala na klavirju. Benjamin nam je zapel tri pesmi.

Več..


Za večjo varnost v cestnem prometu

 

V četrtek 18. 2. 2016 smo v sejni sobi Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1 v Mariboru, organizirali strokovno srečanje Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu, na katerem so kot izvajalci programa sodelovali priznani strokovnjaki s tega področja. Srečanja, ki je bilo organizirano na zavidljivi organizacijski in strokovni ravni, se je udeležilo 45 članic in članov našega kluba, kar je pohvalo posebej, ker so se ga udeležili tudi nekateri naši najstarejši člani.

Več..


Zgodbe življenja si bodo odslej pisali sami

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v petek, 5. februarja 2016 pripravil slovesnost za dvanajst (12) bivših sodelavcev, ki so se, v drugi polovici leta 2015, upokojili. Slovesnost je uradno pričel kvartet policijskega orkestra, povezovala pa jo je poslovna sekretarka Martina Gregorič. Zbranim je povedala nekaj izbranih misli. Med drugim tudi to, da si bodo zgodbe življenja od sedaj naprej pisali sami.

Več..