O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Poslovili smo se od starega leta

 

Bliža se konec leta, naproti nam prihaja novo – leto 2016. Zato se je 74 članic in članov našega kluba, v petek, 18. 12. 2015, zbralo na prednovoletnem srečanju. Zbranim smo poklonili simbolna darilca. Bila so skromna in v duhu časa, ki ga živimo. Vsakemu smo namenili: žepni koledarček kluba, obesek za ključe in kemični svinčnik z logotipom kluba. Vsak pa si je lahko izbral tudi fotografije z naših izletov in srečanj v letu 2015.

Več..


Demenca - izziv prihodnosti

 

V ponedeljek, 23. 11. 2015, smo v sejni sobi Kluba PU v Marčičevi ulici, za članice in člane našega Kluba, organizirali predavanje o demenci, ki ni le zdravstveni, ampak tudi socialni problem sodobne družbe doma in v svetu. Na predavanje smo povabili gospoda Davida Krivca, sociologa, člana društva Spominčica (Slovenskega združenja za pomoč pri demenci) in gospo Danilo Mokorel Omerovič, psihologinjo iz Policijske akademije GPU MNZ. Predstavila sta nam razsežnosti demence, s poudarkom na prepoznavnih znakih in ukrepih za zmanjšanje posledic te bolezni.

Več..


Podpora bivšim sodelavcem

 

Spoštovani bivši sodelavci Člani Kluba upokojenih delavcev MNZ "Maksa Perca" Maribor aktivno spremljamo delo in napore svojih bivših sodelavcev: policistk, policistov ter drugih delavcev PU Maribor, pri obvladovanju begunskih in migracijskih tokov na obmodju PU Maribor oziroma v Republiki Sloveniji. Za delo, ki ga opravljate v teh zahtevnih razmerah, vam izrekamo pohvalo in podporo! Ob izvrševanju tako zahtevnih nalog ste, poleg svoje profesionalnosti, pokazali tudi pokončno držo in predvsem človeško širino. Zadovoljni smo, ker vam bodo lahko v naslednjih dneh pri tem pomagali tudi člani našega kluba - upokojeni delavci Policije.

Več..


Srečanje jubilantov 2015

 

V petek, 23. oktobra 2015, je dan zažarel v prav posebnih barvah in vzdušju, saj smo v Klubu »Maksa Perca« Maribor pripravili praznovanje za vse tiste naše članice in člane, ki so dopolnili 70 in več pomladi. Za vsakega smo v lepo pripravljeni dvorani, na mizo pripravili še hruško viljamovko.

Več..

Foto utrinki


Izlet v osrčje Slovenskih goric

 

Včasih se ideja o skupnem jesenskem pikniku, kjer bi dišalo po kostanjih in moštu spremeni v povsem drugačen cilj. Tako smo v izvršnem odboru kluba idejo o pikniku spremenili v skupni krajši jesenski izlet. Čeprav je bil datum našega jesenskega druženja določen že mnogo prej, smo po naključju izbrali dan, ki je bil vremensko najlepši tako v tekočem kot v prihajajočem tednu.

Več..

Foto utrinki


Dobro sodelovanje klubov v Podravju

 

Na območju Policijske uprave Maribor delujeta dva Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve »Maksa Perca« , in sicer v Mariboru in na Ptuju. V ponedeljek, 5. 10. 2015 je Izvršni odbor našega Kluba organiziral svoj osmi redni sestanek. Na ta sestanek smo povabili tudi člane Izvršnega odbora Kluba »Maksa Perca« Ptuj. Sestanka so se udeležili predsednik kluba Ptuj Miran Maltarič ter člani izvršnega odbora: Danica Zelenik, Anka Hertiš in Silvester Skok.

Več..


Naš izlet na Bizeljsko

 

Petnajsti september, državni praznik: dan vrnitve Primorske k matični domovini, a ne dela prost dan. Tudi za upokojence, člane našega kluba, ne. Podali smo se namreč na izlet na Bizeljsko. Avtobus je bil poln do zadnjega sedeža, zato smo nekaj članov morali pustiti doma. Pot nas je vodila iz Maribora preko Slovenske Bistrice in Poljčan do Bistrice ob Sotli. Na poti je predsednik izletnike pozdravil ter jim zaželel lep dan in prijetno druženje, Mira in Majda pa sta postregli z aperitivom.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Sprejem in zahvala upokojenim sodelavcem

 

Direktor policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v sredo, 9. 9. 2015 v sejni sobi Kluba PU priredil sprejem za dobitnike priznanj policije, hkrati pa je sprejel tudi delavce PU, ki so se v tem letu upokojili. Na slovesnost je povabil tudi predsednika Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor, Mirka Ploja. .

Več..


Ribiči - člani našega kluba - ostajajo aktivni

 

Tudi v letu 2015 ostajajo ribiči - člani našega Kluba – zelo aktivni. Sedmega maja so sodelovali na ribiškem tekmovanju dvojic, ki je potekalo na ribniku Ribiške družine Jelenče v Pesnici. Naš klub sta zastopala Drago Senekovič in Mirko Lenart.

Več..


90 let Eda Lugariča

 

Naš član Edo Lugarič je 19. junija 2015 praznoval svojo 90-obletnico rojstva. Ob tej priložnosti so mu v Krajevni skupnosti Jožice Flander pripravili slavnostno sejo, na kateri so mu zaželi še veliko sončnih dni. Lepim željam se pridružujemo tudi člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, katerega član je tudi Edo Lugarič. Še veliko zdravja in na mnoga leta dragi Edo! Članice in člani Kluba »Maksa Perca« Maribor .

Več..


Povezuje nas stanovska pripadnost

 

V torek, 23. junija 2015 sta predsednik kluba Mirko Ploj in član izvršnega odbora kluba Jožef Grah, na Policijski postaji Maribor-II, obiskala Koordinacijo komandirjev. Koordinacijo komandirjev, katero trenutno vodi Tanja Žiberna Flakus, komandirka PP Maribor-II predstavljajo: mag. Aleksander Thaler, komandir PP Maribor-I, Marjan Ferk, komandir Postaje prometne policije Maribor, Jani Polič, komandir PP VSPK Maribor, Aleš Hanžekovič, komandir PP Ruše, Rado Božič, komandir PP Šentilj ter Jože Šprah, komandir PP Rače in Aleksander Lubej, komandir PP Slovenska Bistrica, katera pa sta nadomeščala njuna pomočnika Zoran Ahmetovič in Milenko Petrovič.

Več..


Delegacija Zveze klubov pri generalnem direktorju policije

 

V torek, 16. 6. 2015, je generalni direktor policije Marjan Fank, v svoji pisarni na Generalni policijski upravi v Ljubljani, ob prisotnosti svoje namestnice Tatjane Bobnar in pomočnika vodje službe GDP mag. Vinka Trebše, sprejel delegacijo Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ/Policije Slovenije.

Več..


Trodnevni strokovni izlet v Beograd

 

V torek, 9. junija se je 48 članov in članic našega kluba podalo na tridnevno strokovno ekskurzijo, ki jih je vodila v glavno mesto Republike Srbije, Beograd. Tokrat je bilo vstajanje za upokojence res zgodnje, saj so se zbrali že ob 03:00 uri zjutraj in pričeli z vožnjo proti Beogradu.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Srebrna razstava Cvetke Vidmar

 

V galeriji RRRudolf, v Vojašniški ul. 12 v Mariboru je v sredo, 3. junija 2015 potekala slovesnost ob odprtju že 25. samostojne razstave Cvetke Vidmar z naslovom MMMARIBOR (moje mesto Maribor). Številne udeležence je v slovesni trenutek popeljala glasbena skupina s prelepo staro istrsko pesmijo. Avtorico razstave je predstavila voditeljica prireditve Petra Bauman. Slikarka je na ogled postavila slike na temo »moje mesto Maribor« v štirih sklopih: mariborske vedute in pejsaži iz preteklega obdobja, serija mariborskih slik – naslovnice knjig, slike Maribor nekoč in abstraktne slike Maribora.

Več..

Foto utrinki: 1 2


Mladi po srcu na strokovni ekskurziji

 

V ponedeljek, 25. maja 2015, na dan mladosti, se je 47 članov Kluba »Maksa Perca« Maribor, mladih po srcu, podalo na strokovno ekskurzijo. Pot jih je najprej vodila v Vadbeni center Gotenica. Z enim postankom v Lukovici, kjer so se okrepčali z aperitivom ter krofom, so okoli 09:00 ure prispeli v vas Gotenica. V tamkajšnjem bifeju so popili kavico, nakar jih je sprejel vodja vadbenega centra. Uvodoma je predstavil policijsko delo na varovanem območju Gotenica. Povedal je, da je vadbeni center dislociran oddelek Policijske akademije in se nahaja sredi kočevskih gozdov. Ponuja idealne pogoje za tista usposabljanja policistov, ki so povezana z delom na prostem, npr. izvajanje vaj v streljanju, urjenje praktičnih postopkov, urjenja vodnikov službenih psov, pripadnikov Specialne enote, pripadnikov Posebne policijske enote.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9Tradicionalne 35.športne igre

 

Sobota, 16. maja 2015, za športnike Kluba »Maksa Perca« Maribor ni bila navadna sobota, saj so morali vstati že zelo zgodaj. V turobnem jutru so se zbrali pod streho poklicnih gasilcev na Cesti proletarskih brigad, saj je deževalo. Z avtobusom so se odpeljali v Ljubljano, novim zmagam naproti. A bolj, ko so se približevali prestolnici manj je deževalo. V prostorih društva invalidov Slovenije, kjer so potekale že tradicionalne 35. igre Zveze klubov Slovenije, so se tekmovalci okrepčali s sendvičem in vodo. Visoko motivirani so pričeli s tekmovanjem. Vzdušje na posameznih tekmovališčih je bilo zelo napeto.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Podpis pisma o nameri

 

Dejavnosti našega kluba so številne, med drugim povezovanje, druženje in uresničevanje skupnih interesov upokojenih delavcev Policije oziroma Ministrstva za notranje zadeve. S svojimi aktivnostmi ohranjamo stanovsko pripadnost in krepimo pozitivno tradicijo organov za notranje zadeve. Naša vizija je, da Klub postane aktiven in prepoznaven povezovalec stanovskih kolegov in njihovih potencialov.

Več..


Ogledali smo si lepote narave in skrb zanjo

 

Za otvoritev sezone izletov in strokovnih ekskurzij v letu 2015 smo se člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, v petek, 17. aprila 2015 odpeljali na krajši ogled Prekmurja. Za to strokovno ekskurzijo se je odločilo kar štirideset naših članic in članov. Najprej smo se ustavili v kraju Renkovci, v občini Turnišče, kjer smo obiskali podjetje Paradajz d.o.o. Ob našem zgodnjem prihodu smo najprej popili aperitiv in kavico. V trgovinici podjetja smo si ogledali in nakupili različne sorte paradižnika. V začetku meseca aprila so namreč pričeli obirati prvi letošnji pridelek. Prednost dajejo kvaliteti in raznolikosti sort paradižnika. Zaenkrat pridelujejo v svojih steklenih rastlinjakih deset različnih sort. Glavni med sortami je še vedno grozdasti tip paradižnika, ki ga na trgovskih policah najdemo pod blagovno znamko Lušt.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7


Prihodnost delovanja klubov

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) »Maksa Perca« Maribor in Zveza Klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije sta v torek, 14. 4. 2015 v veliki sejni sobi Kluba Policijske uprave Maribor, Marčičeva ulica 1, v Mariboru organizirala »okroglo mizo« z delovnim naslovom: PRIHODNOST DELOVANJA KLUBOV in podnaslovom: Priprave na upokojitev ter pridobivanje novih članov.

Več..


Šahovski hitropotezni turnir

 

Naš Klub – Klub »Maksa Perca« Maribor je v torek, 14. aprila 2015, v učilnici Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici, organiziral šahovski hitropotezni turnir za člane Klubov upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Slovenije. Šahovskega turnirja so se udeležili šahisti štirih (4) Klubov, in sicer: Jesenice, Ljubljana, Murska Sobota in Maribor. Skupaj je sodelovalo šestnajst (16) šahistov. Zbrali so se ljubitelji kraljevske igre, ki so si vzeli čas za nekaj partij šaha s stanovskimi kolegi.

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7


Skrb za zdravje

 

Letošnji Svetovni dan zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) posvetila varni hrani. Hrana, ki ni varna lahko povzroča številne bolezni. Največ pa lahko za varno hrano naredimo sami. Pomembno pa je tudi vsakodnevno gibanje oziroma aktivno življenje. V našem Klubu smo zato čas začetka pomladi posvetili tudi skrbi za zdravje naših članic in članov. Zato smo v sodelovanju z Javnim zdravstvenim zavodom Mariborske lekarne Maribor, v Lekarni Pobrežje, organizirali in izvedli meritve krvnih vrednosti.

Več..


Občni zbor Kluba 2015

 

V petek, 20. marca 2015, na svetovni dan sreče in dan pred koledarsko pomladjo so se člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, zbrali na svojem občnem zboru. Zbralo se je 69 članic in članov. Uradni del občnega zbora je pričel predsednik kluba Mirko Ploj. Uvodoma je pozdravil vabljene goste, in sicer: Danijela Lorbka, direktorja Policijske uprave (PU) Maribor ter stanovska kolega iz Republike Hrvaške, predsednika društva upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Varaždin Antuna Sačića in Dragutina Gajsića iz Čakovca.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Praznovali smo mednarodni dan žena 2015

 

Ob bližajočem se prazniku – mednarodnem dnevu žena, se je Izvršni odbor Kluba, kot vsa leta doslej, spomnil svojih članic. Zato so za njih v petek, 6. marca 2015, v sejni sobi Kluba Policijske uprave, pripravili krajšo kulturno prireditev ter pogostitev. Dan žena je namreč priložnost, da svojim članicam izkažejo drobno pozornost ter se jim zahvalijo za njihovo vlogo v družbi. Članicam so v znak zahvale in pozornosti poklonili rožico ter podstavek z lepo mislijo.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5


Skrb za lastno varnost v prometu

 

V četrtek, 12. 2. 2015, smo v sejni sobi Kluba PU, Marčičeva ulica 1 v Mariboru, organizirali strokovno srečanje, na katerem so nas: predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor gospod Peter Breznik, Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi in Boris Veberič, vodja oddelka za cestni promet na Policijski upravi Maribor, seznanili s problematiko pravil varne vožnje.

Več..


Ohranjajmo vezi med upokojenimi in aktivnimi sodelavci

 

Tridesetega januarja 2015 je direktor Policijske uprave (PU) Maribor g. Danijel Lorbek na krajšo slovesnost povabil 48 svojih bivših sodelavcev, ki so se v letu 2014 upokojili.

Več..