O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Prednovoletno srečanje

 

Zopet je leto naokoli, zakorakali smo v december, okrog nas so že lepe jesenske barve. To je čas, ko se poslovimo od starega in nazdravimo prihodu novega leta, je čas veselja in zabave. Zato smo člani in članice našega Kluba skupaj ujeli ta čarobni predpraznični trenutek, in sicer: v četrtek, 18. 12. 2014. Kot običajno smo se zbrali v sejni sobi Kluba PU, v Marčičevi ulici 1 na že tradicionalnem prednovoletnem srečanju. Našemu povabilu se je odzvalo kar 74 članic in članov.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Novoletni šahovski turnir

 

V soboto, 13. 12. 2014 se je v idiličnem okolju Policijske akademije, odigrala 12. etapa novoletnega šahovskega turnirja, ki ga, zdaj že tradicionalno, organizira Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever – Specialne enote. Turnirja se je udeležilo 26 šahistov, v glavnem veteranov vojne za R Slovenijo '91, člani IPA iz Ljubljane, Kluba »Maksa Perca« iz Maribora, Športnega kluba iz Trzina in »specialni« gost g. Milan Kneževič.

Več..


Razstava slik Cvetke Vidmar

 

Naša članica Cvetka Vidmar je v letu 2013 prvič sodelovala na nemških literarnih dnevih v Romuniji. To pa je bil hkrati tudi njen prvi obisk Romunije. A je nanjo naredil prav nepozaben vtis. Zato je o svojem prvem obisku Romunije napisala tudi zgodbo z naslovom: Preko dveh meja, ki je bila objavljena v zborniku Vezi med ljudmi 2013.

Več..



Abstrakcije Zdenke Volšek

 

Odprtja razstave slik članice Kulturnega društva Mostovi iz Maribora Zdenke Volšek, z naslovom »Moje abstrakcije«, se je v četrtek 13. novembra 2014, v galeriji CEZAM v Rušah, udeležilo veliko ljubiteljev slikarstva, med njimi tudi člani našega kluba – Kluba »Maksa Perca« Maribor. Ljubiteljska slikarka se je, na tokratni razstavi slik, predstavila v akrilni tehniki slikanja abstrakcij z motivi tihožitij in cvetja.

Več..


Strokovno srečanje

 

V četrtek, 13. novembra 2014, smo v prostorih Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici 1, v Mariboru, organizirali zanimivo strokovno srečanje, na katerem smo se seznanili z organizacijo, delom in pravili Policije. Predstavitev smo organizirali v sodelovanju z Upravo uniformirane policije, Generalne policijske uprave MNZ. Na predstavitvi so sodelovali: mag. Srečko Jarc, direktor Uprave uniformirane policije, Janez Rupnik, pomočnik direktorja uprave in Božidar Štemberger, policijski svetnik v tej upravi.

Več..


Martinovanje 2014

 

V torek, 11. novembra 2014 se je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru odvijalo največje martinovanje na odprtem v Sloveniji. Praznovanje je spremljal pester kulturno-zabavni program ter bogata vinsko-kulinarična ponudba. Na številnih stojnicah je bil na voljo mošt, mlado vino in tradicionalna štajerska kulinarika vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev.

Več..


Naši ribiči v ligi druženja Maribor 2014

 

V torek, 20. 5. 2014, je Policijsko športno društvo (PŠD) Račka, za vse ribiče in ljubitelje ribolova, organiziralo ribiško tekmovanje dvojic v lovu rib s plovcem za prehodni pokal PŠD Račka. Tekmovanje je potekalo v ribniku Ribiške družine Jelenče v Pesnici. Naš Klub sta zastopali dve ekipi, in sicer: Ekipa Kluba »Maksa Perca« Maribor 1 (Drago Turk in Drago Senekovič) ter ekipa Kluba »Maksa Perca« 2 (Mirko Lenart in Silvo Koren).

Več..


Delili smo veselje in smeh

 

V torek, 21. oktobra 2014, je s skladbo Zemlja pleše, Kvartet policijskega orkestra, slovesno naznanil pričetek kulturnega programa, ki ga je Izvršni odbor Kluba »Maksa Perca« Maribor pripravil ob srečanju članic in članov, ki so dopolnili 70 in več pomladi..

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 1 10 11 12


tekmovanje v streljanju s pištolo

 

V soboto, 4. 10. 2014, je bilo na vojaškem strelišču Velenik pri Slovenski Bistrici, organizirano tekmovanje v preciznem streljanju s pištolo. Organizator in vodja tekmovanja je bil dolgoletni član Policijskega veteranskega društva (PVD) Sever Maribor Alojz Gostenčnik z ekipo veteranov.Ekipa Kluba »Maksa Perca« Maribor, katero so sestavljali: Peter Golob, Silvo Kostanjšek in Jože Majhenič se je z doseženimi 210 krogi uvrstila na šesto (6) mesto. Med posamezniki pa se je Peter Golob z doseženimi 87 krogi uvrstil na peto (5) mesto.

Več..


Jesenski izlet na območju Ruš

 

Na jesenski izlet so se članice in člani podali v četrtek, 2. oktobra 2014. Čeprav jutro ni bilo najbolj prijazno, saj je ves čas rahlo rosilo, so se vseeno zbrali vsi, ki so se prijavili na izlet. Okroglo 40 se jih je z avtobusom podalo proti Selnici ob Dravi. Na začetku poti jih je pozdravil predsednik Kluba. Zaželel jim je lep dan ter jih za vzpodbuden začetek dneva počastil z aperitivom. Program enodnevnega izleta je predstavil Drago Pipuš, ki je bil zadolžen za organizacijo.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20


Srečanje na "Otoku ljubezni"

 

V četrtek, 11. 9. 2014, smo se člani Kluba »Maksa Perca« Maribor podali na družabno srečanje upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve in Policije Slovenije. Srečanje je letos organiziral Klub »Maksa Perca« Murska Sobota.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Samostojna razstava slik Zdenke Volšek

 

V petek, 22. 8. 2014, je v galeriji CEZAM Ruše potekala slovesnost ob otvoritvi razstave slik, ljubiteljske slikarke Zdenke Volšek, članice našega kluba, pod naslovom: Moje umetnine.

Več..


365 Kapljic po Prekmursko

 

Naš član – član Kluba »Maksa Perca« Maribor - Štefan Koltaj je v mesecu maju 2014 v samozaložbi izdal zbirko aforizmov in izrekov v prekmurščini, z naslovom: 365 kapljic po prekmursko. Avtor se je tokrat prvič predstavil javnosti z aforizmi, ki jih je napisal v jeziku svojega Sela na Goričkem. V tej vasi je odraščal pri starih starših in jo zato nosi v srcu kot prelepo vas svoje mladosti, kamor se še vedno rad vrača. Čeprav že več let živi na Štajerskem, mu prekmurščina nikoli ni postala tuja. Nasprotno, spremlja ga koder koli hodi in prav nikoli se je ne sramuje. Zato z veseljem spregovori v prekmurščini. Ponosen je na svoj materni jezik.

Več..


Zelo uspešne 34.športne igre zveze klubov Slovenije

 

V soboto, 24. maja 2014, so v prostorih Društva vojnih invalidov v Ljubljani potekale 34. športne igre članov Zveze klubov »Maksa Perca« Slovenije. Zbralo se je 120 športnikov. Tekmovanja so potekala v petih športnih disciplinah, in sicer: v streljanju z zračno puško, namiznem tenisu, kegljanju, balinanju in šahu. Naš klub – Klub »Maksa Perca« Maribor je nastopil s svojo ekipo v vseh petih športnih panogah. Po več letnem premoru smo letos uspeli zbrati tudi člane za tekmovanje v balinanju.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11



Izlet v Ormož


Dvajsetega maja 2014 nas je prebudilo sončno jutro, ki je napovedovalo lep dan. Tega dne smo se članice in člani Kluba odpravili na izlet na območje Ormoža. V kraj bogate kulturne dediščine in s soncem obsijane kraje, ki ponujajo čudovite razglede. Na tokratni izlet se nas je podalo 47 udeležencev. Ob začetku naše poti sem vsem zaželel prijetno druženje in sproščen, brezskrben dan.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Turnir v bowlingu

 

Policijska uprava (PU) Maribor je v torek, 6. maja 2014 v Bowling centru Strike, v Mariboru, organizirala tekmovalno, rekreativni in družabni dogodek – turnir v bowlingu. Namen tekmovanja je bil krepitev medsebojnih odnosov ter medgeneracijsko druženje aktivnih in upokojenih delavcev policije. Tekmovanja se je udeležilo 31 ekip iz policijskih enot PU Maribor, med katerimi je bila tudi naša ekipa – ekipa Kluba »Maksa Perca« Maribor ter ekipa IPA - Regionalnega strokovnega kluba policistov Štajerska in ekipa Policijsko veteranskega društva Sever Maribor.

Več..


Svetovni dan zdravja

 

Svetovni dan zdravja praznujemo oziroma se nanj spomnimo vsako leto 7. aprila. Da bi tudi v našem Klubu ustrezno obeležili svetovni dan zdravja, smo za naše članice in člane v ponedeljek, 7. aprila in četrtek, 10. aprila 2014 organizirali meritve krvnih vrednosti, ki predstavljajo največje dejavnike tveganja za naše zdravje. Meritev se je v dveh dneh udeležilo 35 naših članic in članov.

Več..


Šahovski turnir Kluba "Maksa Perca" Maribor 2014

 

V torek, 15. aprila 2014, je Izvršni odbor Kluba »Maksa Perca« Maribor, že tretje leto zapored, organiziral mini šahovski turnir. Letos smo dali poudarek medgeneracijskemu sodelovanju, saj smo na turnir povabili šahiste iz prvega in drugega razreda Osnovne šole Bojana Ilicha iz Maribora. Našemu povabilu se je odzvalo enajst (11) otrok pod vodstvom mentorice Tine Bukovec. Naš Klub je zastopalo šest (6) šahistov. Sodil je mag. Franc Virtič, pomagala pa mu je Tina Bukovec.

Več..


Kravanja Franc - naš jubilant

 

Na dan, ko je naš član Franc Kravanja, praznoval svoj 87 rojstni dan, sva ga predsednik Kluba Mirko Ploj in bivša blagajničarka Tončka Potočnik, obiskala na njegovem domu. Vesel je bil najinega obiska. Sprejel naju je v stanovanju, ki ga ima v Mariboru, na čudoviti lokaciji pod Kalvarijo.

Več..

 

Občni zbor članov kluba

 

Spet je leto naokoli, in s tem se je spet vse zaokrožilo, konec se je dotaknil spet začetka in zarisali smo novo pot. Tako smo se tudi članice in člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, 27. marca 2014, zbrali na vsakoletnem občnem zboru, z namenom, da se seznanimo z delom Kluba v preteklem letu in da postavimo cilje za v naprej. Zbralo se nas je 66 članov, na našem tradicionalnem kraju, v veliki sejni sobi Kluba PU, v Marčičevi ulici 1.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Ogledali smo si orhideje

 

Na dan, ko je nastopila koledarska pomlad, 20. 3. 2014, se nas je 19 članic in članov Kluba »Maksa Perca« Maribor z avtobusom odpravilo na ogled Vrtnega centra Kurbus, v kraju Mele pri Gornji Radgoni. Ogledali smo si Tropski raj, v katerem je razstavljenih 150 različnih sort orhidej in okoli 500 pisanih metuljev. Posebej zanimive so bile papige in druge tropske ptice.

Več..


Praznovali smo mednarodni dan žena


Praznovanje mednarodnega dneva žena smo letos v našem klubu organizirali v petek, 7. marca 2014. Praznovanja se je udeležilo največje število naših članic do sedaj, kar si člani Izvršnega odbora, ki smo praznovanje organizirali in pripravili, štejemo v posebno čast. Še posebej zato, ker je letos na praznovanje prišlo, kar nekaj naših dolgoletnih članic, ki se srečanj oziroma prireditev kluba doslej niso udeleževale.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Delo naših kriminalistov

 

Poslanstvo članov našega Kluba je tudi spremljanje dela naših bivših sodelavcev, seznanjanje z njihovimi rezultati in uspehi dela ter ustvarjanje pozitivnega odnosa javnosti do dela Policije. Da bi naše poslanstvo, kar najbolje opravljali je nujno, da smo na tekočem, s kakšno problematiko se srečujejo naši bivši sodelavci Policijske uprave Maribor.

Več..


Ponedeljkovo druženje v Mondu

 

Januar, dolgi mesec, še posebej za nas upokojence. Pa ne samo dolg, običajno tudi dolgočasen. Ko se dan bliža h koncu, še posebej, če je to ponedeljek, običajno kar obsedimo doma pred TV ekranom in se prepustimo enoličnosti večera. A, da ne bi izgubili stika s prijatelji in stanovskimi kolegi, ob zavedanju, da se le enkrat živi, je potrebno kdaj pa kdaj kaj storiti tudi zase, za svojo dušo, za bolj pester dan. Prav iz teh razlogov se je Izvršni odbor Kluba »Maksa Perca« Maribor odločil, da v tem mesecu, za svoje članice in člane, organizira obisk Zabaviščnega centra MOND v Šentilju.

Več..


Srečanje z bivšimi sodelavci

 

Direktor Policijske uprave (PU) Maribor Danijel Lorbek je v sredo, 8. januarja 2014, na krajšo slovesnost in srečanje povabil tiste svoje sodelavke in sodelavce, ki so se v letu 2013 upokojili. V prijazno vabilo je zapisal: »V življenju vsakega obstajajo trenutki, ko prispe do razpotja in začne slediti novemu cilju. Dolga leta smo bili skupaj in na poti so odzvanjali tudi naši ubrani koraki«. Zato se je želel vsakemu posebej tudi osebno zahvaliti.

Več..


SPOŠTOVANE ČLANICE IN ČLANI,


V teh dneh prejemate številna voščila: ena so romantična, druga bolj stvarna, ena izvirna, druga uradna in suhoparna.

Kaj naj vam zaželimo mi?

Naj bo naša želja tokrat nasvet:

ne pozabite nase, imejte se radi, hitite počasi in ljubite življenje.

Naj vam leto 2014 nasuje zdravja, sreče in miru!

IZVRŠNI ODBOR KLUBA "MAKSA PERCA" MARIBOR

Mira, Ivo, Milojko, Niko, Drago in Mirko.