O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Poslovili smo se od leta 2013


Z namenom, da se poslovimo od starega leta in nazdravimo prihodu novega, se nas je 73 članov Kluba, 19. 12. 2013, zbralo na prednovoletnem srečanju. Ob prihodu je vsak udeleženec prejel stenski koledar – darilo kluba.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik kluba Mirko Ploj, ki je v kratkem orisal dejavnosti kluba v letu 2013. Zbrani pa so lahko med tem spremljali predstavitev fotografij z naših izletov in srečanj.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Pravice starejših v Evropskem parlamentu


Naš klub Maksa Perca se je odzval vabilu Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in poslal svojo predstavnico na konferenco „Krepitev pravic starejših v Evropi – katera orodja?“, ki je potekala 3. decembra 2013 v Bruslju. Na poti v Bruselj se je delegacija ustavila v Ulmu in v Derendingenu, kjer je položila venec na grob očeta slovenske pismenosti Primoža Trubarja.

Več..

Virtualni pomočnik "Asistent"


Pred vami je Virtualni asistent (povezava na prvi levi strani spodaj). Je program umetne inteligence z omejenim znanjem. Odgovarjati zna na vprašanja v zvezi z našim Klubom upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor in Zvezo društev upokojencev Slovenije, o splošnih temah (vprašanja o društvu, komisijah, projektih, kontaktnih osebah itd.) ter o posebnih, izbranih področjih.

V okvirček za besedilo vnesite kratko in jedrnato vprašanje in pritisnite "Enter" ali kliknite na gumb s povečevalnim steklom. V nekaj trenutkih se bo pod okvirčkom pojavil odgovor na Vaše vprašanje. Lahko vpišete tudi pripombe ali predloge.


Urice vredne spomina


Okroglo 50 članic in članov našega Kluba se je zbralo na četrtkovem (24. 10. 2013) praznovanju rojstnega dneva vseh tistih, ki so letos dopolniti 70 in več pomladi. Lepo pripravljene mize v sejni sobi Kluba Policijske uprave, z zastavico v jabolku ter kemični svinčnik z logotipom Kluba, so pričakale slavljence.

Ob 13:00 uri je naše skupno praznovanje naznanil kvartet Orkestra slovenske policije z venčkom veselih slovenskih pesmi.Po glasbi je pred zbrane stopil predsednik Kluba ter povedal, da mora vsak človek imeti svoje »gnezdo« pripadnosti, katero najdemo in imamo v našem klubu – klubu stanovskih kolegov. Zato se vedno veselimo uric našega srečanja, pa naj si bo to na izletu, družabnih srečanjih ali le ob bežnem klepetu.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Sreča je bila tokrat na naši strani


Na jesenskem izletu članov našega Kluba, ko smo se za kratek čas ustavili tudi v Igralniško zabaviščnem centru MOND v Šentilju, je padla ideja, da za zainteresirane člane Kluba, organiziramo skupni večer v Mondu. Idejo smo uresničili v ponedeljek, 14. 10. 2013, ko se nas je za odhod v Mond zbralo kar dvajset članov našega Kluba. Z udobnim Mercedesovim avtobusom smo se po stari cesti, skozi lepe Slovenske gorice, podali proti Šentilju.

Več..


Duhovite misli našega člana


Javni zavod Krajinski park Goričko je tudi v letu 2013 razpisal natečaj za najboljši aforizem v prekmurščini. Aforizem je zgoščeno izražena duhovita (globoka) misel ali po domače – kako s čim manj besedami povedati čim več? Namen natečaja je bil spodbuditi izražanje šegavih misli skozi domači jezik ter ohraniti narečje kot naš izjemni zaklad. Zaželeni so bili aforizmi na temo: “Človek in narava”. Avtorji so bili pozvani, da do 30. avgusta 2013 pošljejo tri svoje aforizme. S svojimi aforizmi je na natečaju sodeloval tudi član našega Kluba Štefan Koltaj.

Več..


Utrinki iz jesenskega izleta


Za nami so prve dni letošnje jeseni. Narava se počasi oblači v pisane barve. Vreme nam ponuja zadnje tople dni polne užitkov za bivanje na prostem. Čeprav petek, 27. 9. 2013, vremensko ni bil najbolj obetajoč dan, smo se člani Kluba podali na jesenski izlet. Prebudili smo se v hladno jutro, saj je bilo v zraku le 9 stopinj Celzija. Navsezgodaj nam je voznik avtobusa sporočil, da bo imel zamudo. Kljub temu, da je bilo zunaj mrzlo smo potrpežljivo počakali.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Praznoval je naš član Edo LUGARIČ


V teh dneh je Edo Lugarič, dolgoletni član našega kluba, praznoval svoj 88-ti rojstni dan, a svoja leta uspešno skriva. Zaradi visokega življenjskega jubileja sem ga obiskal in skupaj sva obudila nekaj spominov. Nasmejan in prijazen je naš Edi, ki še vedno ne izpusti nobenega izleta ali družabnega srečanja članov kluba.

Več.


Regionalno srečanje starejših avtorjev


V Kulturno prireditvenem centru Karantena, na Pobreški cesti v Mariboru, je 6. septembra 2013 potekalo 15. regionalno srečanje starejših avtorjev proze in poezije. Srečanje je pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Maribor. Srečanja so se udeležili avtorji, ki so sodelovali na predhodno objavljenem literarnem natečaju. Na njem so lahko sodelovali seniorji in seniorke s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Tako je na natečaju s svojimi literarnimi deli sodelovalo okrog 50 avtorjev, od tega 25 članov Mariborske literarne družbe.

Več.



Nova zbirka pesmi naše članice


Članica našega kluba, Kluba »Maksa Perca« Maribor, Bernarda Uršič je vsestranska umetnica. Na tej strani sem jo že predstavil kot slikarko, v članku z naslovom: Življenje v slikah in pesmih Bernarde Uršič. Zapisal sem, da je likovna umetnica, ki neumorno ustvarja iz dneva v dan. Njena hiša je tako pozimi kot poleti polna rož, ki jih je naslikala s čopičem. V njenem tretjem življenjskem obdobju sta slikanje in pisanje postali njeni ljubezni.

Več..

 


Prve miličnice v Mariboru že pred 40 leti


26. junija 2013 smo, v Kulturnem domu v Hočah, praznovali 40-obletnico zaposlitve prvih žensk v takratni milici, žensk, ki so prve oblekle uniformo. Klub »Maksa Perca« Maribor je v sodelovanju s PU Maribor organiziral to slovesnost. Spomnili smo se stanovskih kolegic, ki so prve svojo poklicno pot utirale v takratni milici.

Več..

 

Skupaj smo praznovali dan policije


V polni dvorani kulturnega doma Hoče je v sredo, 26. junija 2013, zadonela slovenska himna ter naznanila pričetek slovesnosti ob dnevu policije. Naš praznik – dan policije – smo praznovali skupaj aktivni in upokojeni delavci policije.

Več..

 


Družabno srečanje na Ptuju


V soboto, 22. 6. 2013, smo se člani Kluba odpravili na Ptuj, na tradicionalno družabno srečanje članov Zveze klubov »Maksa Perca« Slovenije, ki je letos potekalo v organizaciji Kluba »Maksa Perca« Ptuj.

Srečanja so se udeležili člani petih (5) klubov, in sicer: Ptuj, Slovenj Gradec, Nova Gorica, Ljubljana in Maribor. Skupaj je na srečanje prišlo okoli 100 članov. Naš klub je zagotovil najštevilčnejšo udeležbo, saj se nas je srečanja udeležilo 29 članov.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Kegljači vabijo nove člane


Se sprašujete kam vsak torek v tednu, med 16. in 19. uro? Odgovor je - med člane Ekipe naših kegljačev. So zagotovo eni najbolj rednih, resnih in zanesljivih športnikov med člani Kluba upokojenih delavcev »Maksa Perca« Maribor. Med kegljači so se vsa ta dolga leta spletla trdna prijateljstva, ki jih ohranjajo še danes. Družijo se in trenirajo vse leto.

Več..


Štengijada 2013


Policijska uprava Maribor je 31. maja 2013 v Mariboru pod Kalvarijo organizirala športno in družabno srečanje - tek po stopnicah na Kalvarijo - imenovano »Štengijada 2013«. Prireditev je imela humanitarno noto, s katero so udeleženci tega dogodka pomagali deklici Lii Gajšek, ki boleha za cistično fibrozo.

Za naš Klub se je v potu in dežju mučila trojka: Drago Pipuš, Zvezdana M. Kompara in Boris Karba.

Več..


Skupščina Zveze klubov "Maksa Perca"


V prostorih Društva vojnih invalidov Ljubljana je v soboto, 25. maja 2013, Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Slovenje, organizirala redno volilno skupščino zveze. Za udeležbo na skupščini je naš klub izvolil pet delegatk oziroma delegatov, in sicer: Irmo Kozar, Slavico Mrovlje, Zvezdano M. Kompara, Cvetko Vidmar in Nika Šebarta.

Več..


33. športne igre Zveze klubov Slovenije


Dan mladosti 2013 se je za športnike Kluba »Maksa Perca« Maribor pričel zelo zgodaj. V hladno in deževno jutro so se morali podali še pred 05. uro. Naša voznika Robert in Silvo sta prevzela krmila kombijev in že smo se podali na pot proti Ljubljani. Pot je bila prijetna, vzdušje sproščeno. V Lukovici smo si privoščili prvo jutranjo kavico, ki nas je pogrela. Ob prihodu na cilj oziroma na mesto, kjer so se odvijale športne igre, pa smo se okrepčali še s sendvičem.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Vlado Šemrov naš 90-letnik


V letu, ko naš član Franc Vladimir Šemrov praznuje svojo 90 letnico, sem ga na njegovo povabilo obiskal na domu.

Posebej počaščen sem bil, ker mi je kot prvemu zaupal svojo zgodbo življenja. V pogovoru sva se dotaknila njegovih spominov iz mladosti, ki so tesno povezani z grozotami vojne ter obdobja, ko je bil zaposlen na UJV Maribor.

Več..


Izlet v Pomurje


V ponedeljek, 13. maja so nas prebudili sončni žarki. Čeprav je na koledarju pisalo, da tega dne goduje Servacij, eden od ledenih mož, ki obeta bolj sveže, deževno in nestanovitno vreme, od te dolgoletne ljudske modrosti ni bilo prav nič. Nasprotno, »naredil« se je lep, sončen dan. Dan našega izleta smo izbrali tudi kot simbolni dan, saj so delavci organov za notranje zadeve od leta 1944 pa vse do leta 1990, svoj »dan varnosti«, praznovali prav na 13. maj. Članice in člani Kluba »Maksa Perca« Maribor smo se tega dne podali na izlet v Pomurje.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Na tekmovanju v streljanju s pištolo


Ekipa Kluba Maksa Perca Maribor se je odvzvala povabilu Policijskega veteranskega društva Sever, Odbor Slovenska Bistrica in se 11.5.2013 udeležila tekmovanja v preciznem streljanju s pištolo. Tričlanska ekipa v sestavi Silvo KOSTANJŠEK, Peter GOLOB in Jože MAJHENIČ je osvojila peto mesto z doseženimi 214 krogi. Zmagala je ekipa PVD Ptuj z 262 krogi, pred Slovensko Bistrico z 239 in SKP I z 238 zadetimi krogi. Med posamezniki je zmagal Samo Turčin iz ekipe Ptuja z 89 krogi, najboljši iz naše ekipe pa je bil Jože Majhenič na 9 mestu. Po tekmovanju je v prijetnem vzdušju in pogovoru sledilo druženje veteranov.


Družil nas je šah


Mesto Maribor je bilo lani svetovna šahovska prestolnica. Štajerska metropola je namreč gostila svetovno mladinsko prvenstvo v šahu. Mimo tega nismo mogli niti v našem Klubu, zato smo 16. aprila 2013, v sejni sobi Policijske uprave organizirali mini šahovski turnir. Šahovskega turnirja se je udeležilo skupaj deset (10) šahistov, od tega šest (6) iz našega domačega Kluba, eden (1) iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, eden (1) iz Kluba »Maksa Perca« Ptuj in dva (2) iz Kluba »Maksa Perca« Murska Sobota.

Več..


Cvetka Vidmar, Prvič prostovoljka


Prostovoljstvo je vrednota. Zame visoko na lestvici solidarnosti in pomoči. Je nekaj plemenitega, ki bogati ljudi tako na eni, kot na drugi strani. Že od nekdaj obiskujem kulturne dogodke, še zlasti predstave, razstave in literarne večere. To je moj način življenja, v tem uživam. Prav to je botrovalo moji odločitvi, da sem se odločila za delo prostovoljke v okviru projekta Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture. ... Cvetka Vidmar

Več..


Na obisku pri članici kluba


Smo v času, ko ne moremo pričakovati nič dobrega, nič prijetnega. V tem neusmiljenem tempu življenja, pa si lahko vzamemo čas za nam drage ljudi, za obisk, za pogovor. V torek, 9. aprila 2013 smo v Domu starejših občanov, imenovanem DOSOR d.o.o., v Radencih, obiskali članico našega kluba Mileno Čepič.

Več..


Letni občni zbor Kluba


Četrtega aprila 2013 smo organizirali redni letni občni zbor našega Kluba. V sejni sobi Kluba PU, v Marčičevi ulici 1, se je zbralo 80 članic in članov našega Kluba. Delovno predsedstvo je vodil Niko Šebart, kot člana pa sta sodelovala Katja Raškovič in Edi Lugarič. Predsednik kluba je ob pomoči slikovne predstavitve podal poročilo o delu izvršnega odbora kluba v letu 2012.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Sodelovali smo na turnirju v bowlingu


Policijska uprava Maribor je, v sredo 3. aprila 2013, v sodelovanju z OPS Podravje, SPS, PVD Sever Maribor, IPA RK in našim klubom - Klubom upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca«, v Bowling centru Strike, organizirala športno in družabno srečanje - turnir v bowlingu. Tekmovanja se je udeležilo 19 ekip. Namen tekmovanja je bil krepitev medsebojnih odnosov v policijskih enotah in medgeneracijsko druženje aktivnih in upokojenih delavcev policije. Za naš klub sta tekmovali dve ekipi.

Več..


Skrb za zdravje članic in članov kluba


Za nami je dolga zima. Poslavlja se čas, v katerem pogosto pozabimo na najpomembnejše – na naše zdravje. Še kako namreč velja, da vse dokler smo zdravi, svojemu zdravju ne namenjamo dovolj pozornosti. In prav začetek pomladi je pravi oziroma idealen čas za spremenjen način življenja, da nekaj storimo tudi zase, za svoje zdravje.Da bi v letošnjo pomlad stopili čimbolj polni energije in zdravi, smo za naše članice in člane organizirali meritve krvnih parametrov.

Več..


Praznovanje dneva žena


V četrtek, 7. marca 2013, je izvršni odbor Kluba pripravil že tradicionalno praznovanje mednarodnega dneva žena. Novo srečanje, nam je ponudilo novo priložnost, da smo se skupaj poveseli in vsaj začasno pozabili na tegobe tega sveta. Skupaj smo ugotavljali kako malo je potrebno, da smo srečni. Včasih je dovolj le stisk roke, objem, nasmeh ali zgolj prijazen pozdrav. Vse našteto je zastonj in nam ob vsakodnevnih tegobah lahko pomeni veliko, zelo veliko. Včasih potrebujemo nekoga, da se z njim pogovorimo, nekoga, da se z njim poveselimo in svet se nam naenkrat zdi lepši, prijaznejši.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Razstave Cvetke Vidmar


Razstavni prostor Sončnega doma v Mariboru je 20. februarja 2013, polepšala naša članica Cvetka Vidmar. Doslej so v teh prostorih razstavljale le »njene punce«, kot jih sama imenuje, s katerimi je sodelovala in jim pomagala pri postavitvah razstav. Tokrat se je v vsej svoji veličini in umetniški žilici, kot amaterska slikarka, predstavila sama.

Vsi, ki bi si to želeli, si lahko razstavo njenih slik ogledate še do konca meseca marca.

Več..


Veleslalom za "policijsko smučko"


V cilju krepitve medsebojnih odnosov ter povezovanja in druženja članic in članov različnih društev, katera delujejo v okviru Policijske uprave (PU) Maribor, je bilo 26. februarja 2013, na smučišču Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Jakec Trije kralji, organizirano prvo tekmovanje v veleslalomu za »Policijsko smučko«. Manjše, a prijetno smučišče na Treh kraljih se razprostira na bistriškem Pohorju na nadmorski višini od 1200 do 1347 metrov. Na smučišču »Trije kralji« je bilo več kot meter snega, ves čas trajanja tekmovanja pa je snežilo ter zapadlo še dodatnih 10 – 15 cm snega.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6


Organizirali smo predavanje


V torek, 19. 2. 2013, se je v sejni sobi Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1, zbralo več kot petdeset (50) članic in članov Kluba »Maksa Perca« Maribor. Udeležili so se predavanja člana Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) MO Maribor, g. Petra Breznika.

V drugem delu našega srečanja se nam je pridružil odvetnik g. Miran Polič iz odvetniške družbe Verstovšek iz Celja. Pojasnil nam je nadaljnji postopek glede uveljavljanja pravic za vrnitev nezakonito znižanih pokojnin ter odgovarjal na naša vprašanja.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6


"Novi" upokojeni kolegi


17. januarja 2013 je direktor Policijske uprave (PU) Maribor Danijel Lorbek organiziral sprejem za naše stanovske kolegice in kolege, ki so se upokojili v letu 2012. Na srečanju se je 35-tim novim upokojencem zahvalil za delovni prispevek ter zaželel veliko zdravja in novih izzivov v t. i. tretjem življenjskem obdobju.

Več..

Foto utrinki: 1 2