O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote Nagovor bivšim sodelavcem

Novice


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


Prednovoletno srečanje


V dneh, ko je polno prijaznih stiskov rok in ko so voščila polna lepih želja, smo se, v Klubu PU, ponovno srečali člani Kluba. Tokrat na prednovoletnem srečanju. Člani izvršnega odbora Kluba smo članice in člane prijazno sprejeli. Ob vstopu v svečano pripravljeno dvorano so si lahko ogledali fotografije prejšnjih srečanj članov Kluba ter prelistali kronologijo kluba z naslovom: Zakladnica spominov. Pokramljali smo ob aperitivu in slanem pecivu.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Skupno praznovanje rojstnih dnevov 70+


V torek, 23. oktobra 2012, so se v Klubu PU, v Marčičevi ulici 1, zbrale članice in člani Kluba »Maksa Perca«, ki so že dopolnili 70 pomladi. Vsak od njih ima svojo življenjsko zgodbo, svojo življenjsko pot in svoje spomine. Ker so bili delovni kolegi, jih močno povezuje stanovska pripadnost, zato so si imeli veliko povedati. Skupaj so ponovno obudili nekatere spomine na leta svojega službovanja. Izrazili so upanje, da se mlajši, še aktivni delovni kolegi, zavedajo pomena njihovega znanja in izkušenj, ki so si jih pridobili v svojem dolgoletnem delovnem obdobju.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Utrinki s prijetnega jesenskega druženja

 


No, pa ga imamo, vsaj v spominu – spet en lep dan – ki smo ga člani našega Kluba preživeli skupaj, v prijetni družbi. Dan, ki je vsem nam polepšal enega izmed jesenskih dni.

Člani izvršnega odbora našega Kluba smo organizirali izlet na območje Slovenske Bistrice. Res nismo šli daleč, a smo skupaj ugotovili, da za prijetno druženje,  to res ni potrebno.

V lepem jesenskem dopoldnevu, v petek, 28. septembra 2012, smo se z avtobusom odpeljali do gradu Slovenska Bistrica. Na dvorišču grajskega gradu sta nas sprejela direktorica, Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica, Herta Žagar in podžupan občine Stanislav Mlakar.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Predstavitev: ZAKLADNICA SPOMINOV

 


Klub upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor je 18. 9. 2012 za svoje članice in člane pripravil predstavitev kronologije z naslovom: Zakladnica spominov.

Predstavitev so opravili bivši predsedniki kluba: Ignacij Miklič, Andrej Kačič in Franc Krapše ter urednik kronologije in sedanji predsednik Mirko Ploj.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Zdenka VOLŠEK, ljubiteljska slikarka


NJENA PRVA RAZSTAVA, A NE ZADNJA

Ne le roka in čopič, predvsem srce in duša sta tista, ki dajeta neizmerni talent ljubiteljski slikarki Zdenki Volšek. Slike so tiste, ki nas tudi brez velikih besed povezujejo, nam jemljejo sapo, a hkrati dajejo tudi navdih. Slike pravzaprav pripovedujejo same zase. So most med ustvarjalko in nami gledalci oziroma občudovalci.

Ljubiteljska slikarka Zdenka Volšek je 13. 9. 2012 v razstavnem prostoru Sončnega doma v Mariboru pripravila svojo prvo razstavo slik.

Več..


Skupaj smo praznovali Dan policije


V spomin na odločen upor miličnikov ter varovanje lastne države in njenega naroda, smo si policisti za svoj praznik izbrali 27. junij. Dan policije obeležimo vsako leto. Letošnja osrednja slovesnost, s katero smo počastili osamosvojitveno vlogo slovenskih miličnikov, je bila v ponedeljek, 2. julija 2012 v Domu kulture v Kamnici.

Več..


Most na Soči - kraj našega izleta


Petek, 15 junij 2012. Ura je odbila točno 6:00, ko je avtobus z izletniki - članicami in člani Kluba upokojenih delavcev MNZ Maribor - odpeljal izpred Marčičeve. Pred nami je bila dolga pot. Za cilj smo si tokrat izbrali Most na Soči. Potovali smo namreč na sedmo (7) tradicionalno družabno srečanje upokojenih delavcev MNZ Slovenije.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


32.športne igre upokojenih delavcev MNZ


Članice in člani Kluba smo se v petek, 19. maja 2012 udeležili 32. športnih iger Klubov Maksa Perca Slovenije v Ljubljani. Ob 05.30 uri smo se zbrali v Marčičevi ulici, na sedežu našega Kluba ter se z avtobusom podali v Ljubljano. Letos so bile 32. športne igre upokojenih delavcev MNZ Slovenije organizirane v prostorih Društva vojnih invalidov, v Malenškovi ulici 1. Organizator iger – Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ – je ob prihodu za vse tekmovalce in spremljevalce zagotovil malico in pijačo, po zaključku iger pa kosilo ter medalje za posameznike in pokale za ekipe. Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Rezultati: streljanje; Bilten vse discipline;


Zaslužen oddih naše članice


Piše se leto 2012. To je leto, ko bo naša članica Katica Gmajner praznovala okroglo obletnico svojega rojstva. Zato se je Izvršni odbor Kluba Maksa Perca Maribor odločil, da ji ob tej priložnosti pripravimo majhno darilo oziroma presenečenje. Več..


Črno beli svet šaha


V petek, 13. aprila 2012 smo v veliki sejni sobi Kluba PU organizirali mini šahovski turnir. Čeprav smo k tej kraljevski igri povabili članice in člane društev, ki delujejo znotraj Policijske uprave Maribor ter poslali kar nekaj osebnih vabil, velikega odziva za sodelovanje, ni bilo. Kaj je bil razlog temu smo samo ugibali? Vemo, da je šah šport, ki izboljšuje koncentracijo, potrpežljivost ter vztrajnost. Je igra, kjer gre za krepitev spomina. Šah nas uči tudi odločnosti, motiviranosti in športnega vedenja. Več..


Učenje je mati modrosti

Spoštovane članice in člani se še spomnite tistega mrzlega jutra, 15. februarja 2012, ko se nas je kar nekaj članov Kluba »Maksa Perca« zbralo pred DOBO, v Prešernovi ulici, v Mariboru. Skupaj smo odšli v Središče za samostojno učenje, kjer nas je prijazno sprejela gospa Zora Tavčar. Čeprav smo se zbrali predvsem starejši, smo bili visoko motivirani, da si pridobimo znanje računalništva in rekli smo si: »Nikoli ni prepozno!« Več..


Po zdravo življenje v lekarno Pobrežje


Izvršni odbor Kluba skrbi tudi za zdravje svojih članic in članov. Prav zaradi ohranjanja zdravja in preventivnih zdravstvenih ukrepov smo samo za naše članice in člane organizirali brezplačne meritve krvnih vrednosti. V ta namen smo za donacijo zaprosili Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarne Maribor. Več..


Diminik Lazar - ustanovni član Kluba "Maksa Perca" Maribor


2. aprila 2012 sem na Vrbanski cesti 31 poiskal hišo z lepim vrtom, kjer je dom našega člana Dominika Lazarja. Ob prihodu k hiši sem najprej opazil napis: »Pozor hud pes«. Ker sem bil s kolesom, sem se tega, kar prestrašil, saj bi me lahko zamenjal za poštarja in mi »zmeril« hlače. Več..
Seja zveze Klubov Maksa Perca


V četrtek, 29. marca 2012 sta se Mirko Ploj, predsednik Kluba in Milojko Cerkovnik, član izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ Maribor ter predsednik nadzornega odbora Zveze klubov, udeležila seje izvršnega odbora Zveze Klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije. Več..


Življenje v slikah in pesmih Bernarde Uršič

Ko smo v Klubu upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor letos praznovali 8. marec – dan žena, naše članice Bernarde Uršič ni bilo med nami. Srečanja se ni mogla udeležiti. Poslala pa nam je čustveno pesem, preko katere se je z besedami v njej »dotaknila« prav vseh naših src in duš. In prav zaradi tega ter v zahvalo sem članico Bernardo Uršič, na prvi pomladanski dan, obiskal na njenem domu. Vesela je bila mojega obiska. Povabila me je v svoj dom, ki je hkrati likovni atelje ter mi pokazala slike, ki jih je ustvarila v zadnjih dneh.Več..


Praznovanje dneva žena

Člani izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor smo 9. marca 2012, v sejni sobi Kluba PU, za svoje članice organizirali tradicionalno praznovanje dneva žena. Veseli smo bili, da se je našemu povabilu odzvalo kar 45 članic. Več o srečanju...

 

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Druženje na PP Slovenska Bistrica

V torek, 6. marca 2012 so se na Policijski postaji (PP) Slovenska Bistrica zbrali upokojeni delavci policije, ki so doma na območju te enote. Vpeti v dogajanje lokalnega okolja uživajo sadove preteklega dela. V tako imenovanem tretjem življenjskem obdobju obračajo list po list svojega življenja ter vsakodnevno stopajo novim doživetjem naproti. Več..


Srečanje na policijski postaji Lenart

V četrtek, 1. marca 2012, smo se na Policijski postaji (PP) Lenart zbrali tisti, ki nas je včasih družilo naporno in odgovorno delo, ko smo skrbeli za varnost naših državljanov, danes pa nas druži stanovska pripadnost in status – upokojenega delavca Policije. Znali smo poskrbeti za varnost, danes pa jo več kot uspešno zagotavljajo naši zanamci. In prav nujnost sodelovanja in povezanosti med upokojenimi in aktivnimi delavci Policije je bila rdeča nit našega srečanja.Več..


Srečanje upokojenih delavcev na PP Ruše

V torek, 28. 2. 2012 so se upokojeni delavci MNZ/Policije, ki stanujejo na območju Policijske postaje (PP) Ruše zbrali v sejni sobi te enote. Tja sta jih povabila predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor Mirko Ploj in komandir PP Ruše Aleš Hanžekovič. Več..


"Kraljevska" igra naših članov

V prostorih Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor, v Marčičevi ulici 1, člani našega Kluba igrajo umsko oziroma kraljevsko igro – šah. Zadnjih šest let sta najbolj redna in aktivna igralca Niko Šebart in Milojko Cerkovnik. Več..


Pobeljena pisarna kluba

Policijska uprava Maribor je našemu Klubu - Klubu upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« - dodelila drugo pisarno in sicer v 2. nadstropju poslovne stavbe, na naslovu Trubarjeva ulica 19. Žal je tudi ta pisarna v drugem nadstropju, kar pomeni, da bodo morali naši člani pred vstopom v pisarno premagati kar nekaj stopnic. Več..


Srečanje z upokojenimi delavci na Policijski postaji Šentilj

Predsednik kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor Mirko Ploj in komandir Policijske postaje (PP) Šentilj mag. Branko Pivljakovič sta, v četrtek, 23. februarja 2012, na PP Šentilj povabila upokojene delavce Policijske uprave (PU) Maribor, ki so doma na območju PP Šentilj. Več..


Cvetka VIDMAR, ljubiteljska slikarka razstavlja

V Sklopu Evropske prestolnice kulture naša članica Cvetka VIDMAR, ljubiteljska slikarka, razstavlja svoja dela v hotelu Habakuk. Tematska razstava "MARIBOR NEKOČ" in "PTUJ S KURENTI" bo na ogled vse do 8.marca. Več..


Kaj vemo o pacientovih pravicah?

V torek, 14. februarja 2012 je izvršni odbor Kluba "Maksa Perca" Maribor organiziral predavanje zastopnika pacientovih pravic g. Viktorja Pilingerja.Več..


Sodelovanje in skupen nastop - naj bo naš izziv

Šestega februarja 2012 je na pobudo izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor v sejni sobi, Kluba PU, v Marčičevi ulici 1, potekal sestanek, na katerem so sodelovali... Več..


Srečanje predsednika z direktorjem PU

Šestega januarja 2012 se je predsednik Kluba »Maksa Perca« Maribor Mirko Ploj srečal z direktorjem Policijske uprave Maribor Danijelom Lorbkom. Več..


Naj se sliši tudi naš glas

Novo vodstvo Kluba upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve "Maksa Perca" Maribor se bo odvzvalo tudi na aktualne dogodke v policiji. Prispevek...


Novoletna poslanica predsednika kluba

Želim vam veliko osebne sreče. Naj vam k temu pripomore: dimnikar, štiriperesna deteljica, podkev, dejavnost našega Kluba ali kaj povsem drugega. Bodimo torej srečni in zadovoljni s tem kar imamo in ne s tistim, kar naj bi imeli. Več..


Sprejem za stanovske kolegice in kolege upokojene v letu 2011

Zaradi upokojitve je Policijsko upravo (PU) Maribor letos zapustilo 21 sodelavk in sodelavcev. Zato je Danijel Lorbek, direktor PU Maribor, 22. decembra 2011 z ožjimi sodelavci za njih priredil sprejem. Na srečanju se je zahvalil za delovni prispevek, ki so ga dali Policiji. V znak pozornosti za dolgoletno delo v Policiji se je prisotnim še osebno zahvalil in vsakemu podaril zbornik - Miličniki v bran domovini -, ki ga je uredil Mirko Ploj. Več..


Obisk članov kluba

Na zadnji jesenski dan sta Mirko Ploj in Andrej Kačič v Domu starejših občanov Svetega Martina v Lenartu obiskala naša člana Janka Knipliča in Alojza Podplatnika. V domu starejših občanov Tezno pa je Majda Župevc obiskala Ota Gošte in Janeza Babiča.Več..


Nagovor predsednika kluba

Spoštovane članice, spoštovani člani - zahvaljujem se vam za izkazano zaupanja. Skupaj z vami se bom trudil, da bom vaše zaupanja tudi upravičil. Zavedam pa se, da sam - brez vas - ne bom mogel storiti ničesar.Več..Letni občni zbor kluba

Dvajsetega decembra 2011 je v sejni sobi Kluba PU v Marčičevi ulici potekal letni občni zbor članov Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor. Občnega zbora se je udeležilo 65 članov ter vabljena gosta Danijel Lorbek, direktor PU Maribor in Darko Šorli predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Maribor.Več..


40. let Kluba Maksa Perca Maribor

Enaindvajsetega junija 2011 smo člani Kluba Maksa Perca Maribor v športni dvorani Spuhlja pri Ptuju , v okviru praznovanja Dneva Policije, obeležili tudi 40-obletnico ustanovitve našega Kluba, Kluba Maksa Perca.Več..