O klubu Izvršni odbor Komisije Predsednik kluba Poslanstvo, vizija, vrednote
Pravila kluba Pravilnik o finančnem poslovanju Pravilnik o priznanjih Pravilnik o članski izkaznici Pravilnik o praporu in znaku Pristopna izjava
Pravila zveze klubov Sporazum o medsebojnem sodelovanju Sporazum Maksa Perca, aneks

Novice


RIBIŠKI MARATON 2020

 

Policijsko športno društvo (PŠD) Račka je 23. in 24. junija 2020 na ribniku RD Rače v Račah, za ribiče in ljubitelje ribolova, organiziralo ribiški maraton v lovu rib s plovcem »Rače 2020«. Zbor ribičev je bil 23. 6. 2020 ob 08.00 uri. Zbrali so se pri hišici ob ribniku, kjer so se pred pričetkom napornega maratona okrepčali.

Več..


NAŠI ŠAHISTI SO OBRANILI PRVO MESTO

 

V soboto, 13. junija 2020 je v osnovni šoli Trzin potekal šahovski turnir Trzin ’91, ki ga je organizirala Zveza policijskih veteranskih društev Sever.

Več..


MEDNARODNI DAN ŽENA

 

Ob mednarodnem dnevu žena smo v četrtek, 5. marca 2020, na slovesnost povabili članice našega kluba. Pričakala jih je lepo pripravljena dvorana s pisanimi barvami primul na pogrnjenih mizah.

Več..


VOLILNI ZBOR ČLANSTVA

 

V petek, 28. februarja 2020 se je sestal zbor članov Kluba Maksa Perca Maribor. To je bil naš redni, a hkrati volilni zbor. Srečali smo se člani ter izvolili vodstvo, sprejeli program dela in odločili o vseh najpomembnejših vprašanjih glede delovanja kluba. Tokrat se je na zboru zbralo 63 članic in članov.

Več..


TURNIR V BOWLINGU ZA POKAL KLUBA MAKSA PERCA MARIBOR

 

V soboto, 1. 2. 2020, se je ob 9. uri v Bowling centru Strike v Mariboru pričel turnir trojk v bowlingu za pokal Kluba Maksa Perca Maribor. Na turnirju je sodelovalo 15 ekip iz vrst Kluba Maksa Perca Maribor, Kluba Maksa Perca Murska Sobota, Policijskega veteranskega društva (PVD) Sever Maribor, Območnega policijskega sindikata (OPS) Podravje, policijskih enot Policijske uprave Maribor in Udruge umirovljenika unutarnjih poslova iz Varaždina.

Več..


ZBRANI ZA SREČO IN ZDRAVJE V LETU 2020

 

Leto se nezadržno bliža koncu. Vse je praznično okrašeno ter v pričakovanju nekaj lepega, nekaj novega.Po polni luni in prvem snegu smo se članice in člani kluba, v petek, trinajstega (13.), zbrali na prednovoletnem srečanju. V slovesno okrašeni dvorani, s krasnimi pogrinjki na mizah, smo pričeli naše druženje. V kulturni program nas je popeljal kvartet policijskega orkestra. Na čas, ki neizmerno beži, nas je s pesmijo spomnil naš član Marjan, ki je vse do poznih večernih ur skrbel za prijetno razpoloženje udeležencev srečanja.

Več..


INKONTINENCA URINA! STRAH, PREDSODEK? NE ENO NE DRUGO, TEMVEČ REALNOST SODOBNEGA NAČINA ŽIVLJENJA

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v torek, 19.11.2019, med 10.00 in 12.00 uro, v prostorih Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1, organiziral strokovno predavanje na temo »Inkontinenca urina«, z namenom, da se seznanimo (1) kaj sploh je inkontinenca urina in (2) kaj inkontinenca predstavlja za bolnika.

Več..


ZA NAMI SO TRADICIONALNE ŠPORTNE IGRE

 

Po pomladanski odpovedi, so se v lepem jesenskem dnevu, v ponedeljek, 21. oktobra 2019, težko pričakovane tradicionalne športne igre Zveze klubov Slovenije, vendarle odvile. Poudarek je bil na športnem in družabnem srečanju upokojenih policistov oziroma članov regijskih klubov. Tekmovalcem smo pred začetkom iger zaželeli obilo športnih užitkov, dobrih rezultatov in prijateljskega druženja. Tekmovanje je potekalo v najbolj priljubljenih športnih disciplinah upokojenih delavcev, in sicer v streljanju z zračno puško, namiznem tenisu, kegljanju, balinanju in šahu.

Več..


SLOVESNOST SMO KULTURNO OBARVALI

 

V času, ko se narava odeva v čarobne jesenske barvein, ko v Mariboru poteka Festival Borštnikovo srečanje, smo v klubu, organizirali slovesnost pod naslovom »Praznujmo skupaj«. Vabilu se vsako leto odzove večje število članov, kar je posebej razveseljujoče.

Več..


Srečanje v Kopru

 

V četrtek, 3. oktobra, smo članice in člani kluba, odpotovali v Koper, da bi skupaj spletli še eno zanimivozgodbo. Tega dne smo se udeležili srečanja članic in članov Zveze klubov Slovenije, ki je letos potekalo v šestem največjem mestu Slovenije. Pot do Kopra, v tem hladnem jesenskem dnevu, je bila prijetna. Čeprav je po poti pršilo z neba in preko Črnega Kala, že kar deževalo, je bila na avtobusu živahna družba.

Več..


Mednarodno srečanje v Varaždinu

 

Varaždin ni najstarejše niti največje mesto Hrvaške, a je mesto dolge zgodovine, s številnimi kulturnimi znamenitostmi ter edinstveno arhitekturo. Poseben je tudi po svojih prebivalcih, ki so bolj kot kdorkoli navezani na svoje mesto. So ljudje odprtega in svetovljanskega duha, ki goste vedno pričakajo odprtega srca. Tako je bilo tudi v soboto, 31. avgusta 2019. Člani Kluba Maksa Perca Maribor smo se tega dne udeležili srečanja članic in članov društev upokojenih delavcev organov za notranje zadeve Madžarske (Marcalija, Nagykanisze), Slovenije (Maribor) ter Hrvaške (Čakovec, Varaždin). Društvo Varaždin je bilo letos tudi organizator tradicionalnega srečanja.

Več..


Prehodni pokal spet v našem klubu

 

Prizadevni člani našega kluba so, v sredo, 7. avgusta 2019, organizirali in izvedli tretje ribiško tekmovanje za pokal Kluba Maksa Perca Maribor. Tokrat se je v prekrasnem ambientu Račkih ribnikov zbralo šest (6) ekip ter nekaj posameznikov. Ekipo našega kluba so sestavljali ribiči Andrej Voršič, Drago Turk in Miran Brumec.

Več..


V balinanju osvojeno srebro

 

Društvo vojnih invalidov Maribor je, na osnovi skupnega programa veteranskih in domoljubnih organizacij za leto 2019, 4. julija 2019, organiziralo tekmovanje v balinanju. Športna prireditev je potekala na balinišču Angel Besednjak v Mariboru.
Več..Na Triglavu zaplapolala zastava našega kluba

 

Dne 12. in 13. 7. 2019 je potekal 34. spominski pohod veteranskih organizacij na Triglav. Organizatorji so prireditev posvetili partizanskim patruljam, ki so med vojno leta 1944 na vrh Triglava ponesle slovensko zastavo. Pohoda so se udeležili tudi člani našega kluba, in sicer: Branko Osovniker, Milan Kocuvan, Miroslav Breznik in Drago Pipuš. S seboj so odnesli tudi zastavo našega kluba.

Več..Po poti glasbe, poezije in drugih zanimivosti Dolenjske

 

Naša generacija se še spomni, da smo, v prejšnji državi, 4. julija, obeleževali praznik vstaje naroda, tako imenovan dan borca. Na ta dan in dan zatem, ko je v podjetju Revoz, s proizvodnega traku zapeljal prvi novi clio 5, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor podali na izlet v Novo mesto. Vožnja je bila prijetna in je potekala brez zastojev. Na poti so nam v presledkih na šipe avtobusa trkale dežne kaplje. A, ko smo se ustavili na počivališču v Grosuplju, kjer smo si privoščili jutranjo kavico, se je dež za ta dan poslovil.

Več..


Bili smo v hramu demokracije in pri nekdanjemu delodajalcu

 

V petek, 14. 6. 2109, ko smo se odpravljali v Ljubljano, glavnemu mestu naše lepe države Slovenije, smo si rekli, da to ni izlet ampak strokovna ekskurzija in se tako »prikrito« vrnili v naša mlada leta. Tokrat smo obiskali hram demokracije Državni zbor Republike Slovenije, nekoč Skupščino Republike Slovenije, in nekdanjega delodajalca Ministrstvo za notranje zadeve, nekoč Republiški sekretariat za notranje zadeve.

Več..


Šahovski turnir za pokal Trzin 91

 

V soboto, 15. junija 2019, je v prostorih Osnovne šole Trzin potekal šahovski turnir za pokal Trzin 1991. Na odprtem prvenstvu za pokal Trzin ´91 je tekmovalo 35 šahistov iz 13-ih ekip, med njimi tudi naša ekipa – ekipa Kluba Maksa Perca Maribor, v sestavi: Karl Cojhter, Danilo Kajnih, Mirko Slana in Ivo Pev.

Več..
Izlet v Vojvodino

 

Tisti, ki se veselimo tridnevnega izleta, ki poteka vsako leto v organizaciji našega kluba, vemo kako hitro mine 365 dni. Prišel je maj 2019 in z njim dan, ko smo se podali na pot. Že v nočnih urah, 28. 5. 2019, smo vstopili na avtobus ter se podali proti Vojvodini. S seboj smo vzeli dežnike in pelerine, a je oboje ostalo suho, pa tudi toplih oblačil nismo potrebovali, saj nas je prijetno grelo sonce.

Več..


Obiskali smo zibelko slovenstva

 

Bolj, ko se je bližal petek 10. maja, bolj smo bili zaskrbljeni zaradi slabega deževnega in hladnega vremena, ki nas spremlja že ves prvi del meseca maja. A vremenska napoved za petek je bila ugodna, malo sonca, malo oblakov in morebitne popoldanske dežne padavine. Pred nami je bil izlet proti zahodu in sicer na Avstrijsko Koroško.

Več..


Cilj je ostati zdrav, ne mlad

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je, v sejni sobi PU Maribor, v Maistrovi ulici 2, priredil sprejem za delavce PU Maribor, ki so se v tem letu upokojili. Ob njihovem odhodu v zaslužen pokoj se jim je zahvalil za dolgoletno delo in soustvarjanje dobrih rezultatov dela v kolektivih, kjer so bili zaposleni.

Več..


Starati se v veselju

 

Klub Maksa Perca Maribor in Zveza klubov Slovenije smo, 23. aprila 2019, v Mariboru, organizirali okroglo mizo z naslovom: »Staranje«. Vsebina okrogle mize je bila namenjena predstavnicam in predstavnikom petnajstih klubov v Sloveniji. Poleg predstavnikov klubov, smo na okroglo mizo povabili goste oziroma strokovnjake s področja staranja.

Več..


Blejski grad in sladka Radovljica

 

Čeprav bi bilo jutro, na »veliki« petek, 19. 4. 2019, bolj primerno za jutranji daljši dremež, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor že zgodaj odpravili na izlet. Jutro je bilo hladno, a se je na obzorju še kazalo sonce. O muhavosti aprilskega vremena ni bilo ne duha ne sluha. Pogled na barvito naravo nas je predramil, pozabili smo na jutranjo in pomladansko utrujenost. Vse okoli nas je izžarevalo življenje in tudi mi smo našli navdih za nova spoznavanja lepot naše domovine. Podali smo se na Gorenjsko.

Več..


Turnir v dvoranskem nogometu

 

V letu 2018 je Klub Maksa Perca Maribor skupaj s Policijsko upravo Maribor prvič organiziral turnir v dvoranskem nogometu. Na turnir so bile povabljene ekipe vseh policijskih postaj. Odziv je bil dober.

Več..


Opravili smo obračun za preteklo leto

 

Prišel je čas, ko smo se članice in člani zbrali na zboru in pregledali opravljeno delo v preteklem letu. V pričakovanju, kaj nam bo prineslo to leto, smo 29. marca 2019 izvedli zbor članov in članic. Želeli smo slišati, kaj je bilo storjenega, zato se nas je na zboru, skupaj z gosti, zbralo kar 82.

Več..


Ogledali smo si najznamenitejšo jamo na svetu

 

Na prvi pomladni dan, 21. marca 2019, smo se člani kluba podali na naš prvi letošnji izlet. Tako smo na prav poseben način zakorakali v nov letni čas in novo sezono naših izletov. Jutro je bilo hladno, a se je na obzorju že kazalo sonce. Kljub zgodnji uri smo se dobre volje odpeljali proti Postojni. Vožnja je bila prijetna in hitro smo prispeli do počivališča Lom. Tam smo za zajtrk pojedli krofe in rogljičke ter se okrepčali s kavico. Še nekaj kilometrov vožnje je bilo pred nami in že smo prispeli pred Postojnsko jamo. Kupili smo vstopnice, si ogledali bogato ponudbo spominkov in počakali na vodnika. S podzemnim vlakcem smo se odpeljali na voden ogled naše kraške lepotice - kapniško najbogatejše jame na svetu.

Več..


Živel 8. marec, dan žena

 

Ker nič ni samoumevno, niti v letu 2019, je izvršni odbor Kluba Maksa Perca Maribor, na praznovanje 8. marca povabil vse svoje članice. Zbrane na slovesnosti je uvodoma pozdravil predsednik kluba. Povedal je, da je to ena izmed redkih priložnosti, ko lahko svojim članicam ob mednarodnem dnevu žena izkažemo drobno pozornost in se jim zahvalimo za vlogo v družbi. S kratkim orisom je spomnil na zgodovinska dejstva, zaradi katerih sploh praznujemo dan žena.

Več..


Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v četrtek, 21. 2. 2019, med 10. in 13. uro, v prostorih Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1, organiziral strokovno predavanje na temo »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu«. Namen predavanja je bil, da se članice in člani, z daljšim vozniškim stažem, čim dlje počutili na cestah varne in da ostanejo mobilni.

Več..


Člani kluba si pomagamo

 

Nismo mogli čakati na pomlad ali na še toplejše dneve, saj je trto, kivi, kaki in druga drevesa potrebno obrezati takoj po koncu zime. Med prva zimsko-pomladna ročna dela v naravi namreč spada prav delo v vinogradu in sadovnjaku. Ker ima naša članica Mira veliko tovrstnega dela, smo se prijatelji Branko, Peter in jaz dogovorili, da ji bomo pri pomladanskih opravilih pomagali. V torek, 12. 2. 2019, smo odpotovali v Umag ter se lotili dela.

Več..


Na sprejemu pri ministru

 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je 18. decembra 2018, priredil novoletni sprejem za predstavnike regijskih klubov Zveze klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Slovenije.

Več..


Spet nekaj novega - Novo 2019

 

V petek, 14. decembra, smo se zbrali na že tradicionalnem prednovoletnem srečanju. Udeležilo se ga je veliko število članic in članov našega kluba. Zbrana družba je, po popitem aperitivu dobrodošlice, zasedla svoje sedeže ob mizah z lepo pripravljenimi pogrinjki. Poleg pijače je miza ponujala tudi domače pecivo, katero sta spekli članici Mira in Majda.

Več..


Medgeneracijsko srečanje šahistov

 

V četrtek, 6. decembra 2018, so se, v veliki sejni sobi Kluba PU, zbrali ljubiteljski šahisti, člani Kluba Maksa Perca Maribor in mladi šahisti iz sekcije šahistov Osnovne šole Angel Besednjak.

Več..


Skrb za naše zdravje

 

V četrtek, 15. 11. 2018, med 10. in 13. uro, smo za naše članice in člane v Klubu PU Maribor, Marčičeva 1, organizirali strokovno predavanje o uporabi defibrilatorja in tehnike oživljanja oseb, ki ga je odlično predstavila Majda Smrečnjak, upokojena višja medicinska sestra in strokovna sodelavka Rdečega križa Slovenije – Območne enote Maribor.

Več..


Praznovanje mladih po srcu

 

Pod sloganom: »Praznujmo skupaj!« smo se v petek, 19. oktobra 2018, članice in člani našega kluba, zbrali na slovesnosti v veliki sejni sobi Kluba PU. Leta pač prehitro minevajo, da bi pozabili na svoje rojstne dneve.

Več..


Preplet barv na platnu

 

V ponedeljek, 5. 11. 2018 je naša članica, ljubiteljska slikarka Zdenka Volšek v razstavnem prostoru Doma Danice Vogrinec, enota Tabor, na Veselovi cesti 3, v Mariboru, postavila na ogled svoje slike v akvarelni in akrilni tehniki z motivi pokrajin in cvetja.

Več..


Na uricah poezije v Cankarjevem domu

 

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je tudi letos med 1. in 3. oktobrom 2018, v Cankarjevem domu v Ljubljani, organizirala Festival za tretje življenjsko obdobje. V okviru Festivala je bil 3. oktobra 2018 organiziran kulturni dogodek z naslovom: Urice poezije. Na dogodku je sodelovalo 16 upokojenih delavcev iz različnih društev in različnih krajev po Sloveniji.

Več..Izlet k sosedom na Hrvaško v Zagreb

 

Za konec letošnjih izletov članov našega Kluba smo organizirali izlet k našim južnim sosedom na Hrvaško. Obiskali smo glavno mesto Zagreb, kjer smo si ogledali Tehnični muzej Nikole Tesle in Živalski vrt Zagreb.

Več..


Sprejem za upokojene delavce policije

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v četrtek 6. 9. 2018, v sejni sobi kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za dobitnike priznanj Policije in delavce PU, ki so se v tem letu upokojili. V imenu Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor se je slovesnosti udeležil član Izvršnega odbora kluba Jožef Grah, krati tudi kot podpredsednik Zveze klubov MNZ, Policije Slovenije.

Več..


V gosteh pri klubu v knežjem mestu

 

Srečanje članic in članov Zveze klubov Maksa Perca Slovenije je letos organiziral Klub Maksa Perca Celje. Zato smo se v torek, 18. 9. 2018, odpeljali v goste v knežje mesto.

Več..


Naši člani na vrhu Triglava

 

V dneh 30. in 31. 8. 2018 je potekal že 19. tradicionalni pohod policistov na Triglav. Pohoda se vsako leto udeleži večje število upokojenih policistov. Iz našega kluba so se tokratnega pohoda udeležili člani Branko Osovniker, Drago Pipuš, Miroslav Breznik in Milan Kocuvan.

Več..


Izlet po Dravinjski dolini in Halozah

 

V petek, 31. avgusta 2018, na dan, ko smo prejeli na svoje računu pokojnine, smo se članice in člani kluba odpeljali na krajši izlet na območje Dravinjske doline in Haloz. Pot nas je iz Maribora skozi Slovensko Bistrico vodila proti Poljčanam.

Več..


Izlet na Madžarsko

 

V začetku meseca junija 2018 smo v Mariboru organizirali mednarodno srečanje članov upokojenih policistov in delavcev MNZ. Srečanja so se udeležili člani iz treh društev iz R Hrvaške, delegacija članov Kluba Maksa Perca iz Murske Sobote ter delegacija društva upokojenih policistov in mejnih stražnikov iz R Madžarske. In prav slednji so člane Kluba Maksa Perca Maribor in Murska Sobota povabili na povratno srečanje v R Madžarsko. To je potekalo v sredo 15. avgusta 2018. Število udeležencev srečanja so omejili na 50, kar je pomenilo, da se je srečanja lahko udeležilo 25 članov iz Kluba Maribor in 25 iz Kluba Murska Sobota.

Več..


Izlet na Krvavec

 

Bolj se je približeval četrtek, 12. julij 2018, bolj smo udeleženci izleta na Krvavec, spremljali vremensko napoved. Nismo mogli verjeti, da so vremenoslovci, kar naprej napovedovali hladno vreme, dež in nevihte. Še posebej zato, ker smo izlet v mesecu septembru preteklega leta odpovedati prav, zaradi izjemno slabega vremena. Ni bilo rešitve, vse je bilo organizirano, vse dogovorjeno. Pa smo si rekli bo kar bo, pa smo šli.

Več..


Naši šahisti najboljši

 

Zveza policijskih veteranskih društev Sever (ZPVD Sever) je v soboto, 16. junija 2018, v prostorih osnovne šole Trzin, organizirala odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91. Na tekmovanju je sodelovala tudi ekipa štirih šahistov našega kluba.

Več..


Tkali smo prijateljske vezi

 

Na slovenski državni praznik, 8. junija, ki je namenjen utemeljitelju slovenskega knjižnega jezika Primožu Trubarju, smo organizirali srečanje klubov oziroma društev upokojenih delavcev organov za notranje zadeve ter policije iz Slovenije (Klub Maribor in Murska Sobota), Hrvaške (Čakovec, Varaždin in Krapinsko-Zagorska) ter Madžarske (Velika Kaniža). Člani Kluba Maksa Perca Maribor smo to srečanje namenili tudi praznovanju 47. obletnice delovanja kluba.

Več..

Fotografije..


Izlet, kot ga še ni bilo

 

V Letos smo se članice in člani našega kluba že četrtič podali na tridnevni izlet. Tudi tokrat smo bili v pričakovanju, spremljali smo vremensko napoved in se počasi pripravljali na odhod. Napočil je torek, 29. 5. 2018, ko smo se prebudili v lepo sončno jutro. S kovčki in torbami smo odšli z doma novim dogodivščinam naproti. Avtobus podjetja Jurič je napravil krog po mestu Mariboru, kjer smo vstopili in že je sledila vožnja proti Ljubljani. Prvo kavo smo popili na avtocestnem počivališču v Lukovici.

Več..


Pridobitev kluba - pisarna v pritličju

 

Spoštovane članice in člani, se še spomnite besed direktorja Policijske uprave Maribor Danijela Lorbka, ko je obljubil, da nam bo zagotovil pisarno v pritličju, kamor bomo lahko dostopali vsi člani. Tudi tisti malo starejši. In svojo obljubo je držal.

Več..


38. Športne igre Zveze klubov Slovenije

 

Letošnje tradicionalne športne igre Zveze klubov Slovenije so bile že 38-te po vrsti. Tudi dobri rezultati, ki jih dosegajo naši športniki na teh igrah so postali tradicija. V vseh teh letih smo osvojili kar precej pokalov in medalj. A naše športnike ne krasijo samo odlični športni rezultati, temveč tudi srčnost, tovarištvo, pripadnost klubu in druge osebnostne lastnosti, na katere se opiramo ter v njih iščemo tudi vzore za prihodnost.

Več..


Na Koroško - Gremo na Koroško

 

V lepem majskem jutru smo se tokrat odpravili na izlet proti zahodu in sicer na Koroško. Pot nas je vodila po Dravski dolini do Dravograda in nato skozi Ravne na Koroškem, Prevalj do Mežice. Prvi postanek je bil pri opuščenem rudniku Mežica. Za ogled podzemlja Pece se je bilo potrebno predhodno dobro opremiti.

Več..


Okrogla miza: "Status upokojencev/starejših v družbi"

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve, Policije Maksa Perca Maribor je v sodelovanju z Zvezo Klubov Slovenije, v ponedeljek, 23. 4. 2018, v prostorih Kluba Policijske uprave Maribor, Marčičeva 1, organiziral okroglo mizo na temo »Status upokojencev/starejših v družbi«. Okrogle mize so se udeležili predsedniki in člani izvršnih odborov območnih klubov in vodstvo zveze klubov.

Več..


Izlet v Prekmurje

 

Po dolgi zimi smo komaj čakali na prvi pomladanski izlet. Ko so vremenoslovci napovedali nekaj lepih, sončnih dni, smo se v petek, 20. aprila 2018 podali v Prekmurje. Pot nas je vodila do Murske Sobote, prestolnice Prekmurja.

Več..


Turnir v dvoranskem nogometu - futsalu

 

V športni dvorani Osnovne šole Sladki Vrh se je v soboto, 14. aprila 2018, devet (9) ekip aktivnih in upokojenih policistov, pomerilo na turnirju v futsalu oziroma dvoranskem nogometu, ki sta ga na pobudo našega Kluba organizirala Klub Maksa Perca Maribor in Policijska uprava Maribor. Športni dogodek je imel tekmovalno, rekreativni in družabni značaj.

Več..


Tekmovanje v bowlingu

 

IPA klub Štajerska je v soboto, 7. aprila 2018, v Bowling centru Strike v Mariboru, organiziral tekmovanje v bowlingu – trojk, za pokal IPA kluba Štajerska. V podiranju kegljev se je pomerilo enajst (11) ekip.

Več..


Konec se je spet dotaknil začetka - zbor članstva

 

V petek, 23. marca 2018, smo se člani Kluba Maksa Perca Maribor zbrali v veliki sejni sobi Policijske uprave (PU) Maribor, kjer smo izvedli zbor članov. Na občnem zboru se nas je zbralo 66 članov ter 5 gostov. Vabilu so se odzvali: direktor PU Maribor Danijel Lorbek ter stanovski kolegi iz R Hrvaške: Jožef Pfeifer, predsednik županijske zveze, Stjepan Baksa, predsednik udruge Varaždin in Stjepan Šegović, član upravnega odbora udruge Varaždin ter Tihomir Dominić, podpredsednik udruge Čakovec.

Več..


Dan žena, priložnost za zahvalo članicam

 

Dan žena je priložnost, da se v imenu članov Kluba zahvalimo našim članicam za njihovo vlogo, ki jo imajo v družbi ter jim izkažemo drobno pozornost. Zato smo jih povabili na slovesnost, na kateri smo se družili ob kulturnem programu ter kosilu in pijači. V zahvalo pa smo udeleženkam slovesnosti poklonili nageljček.

Več..


Strokovno srečanje

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v sredo 28. februarja 2018, v prostorih Kluba PU Maribor, organiziral strokovno srečanje. Strokovnega srečanja so se udeležili člani Kluba Maribor ter povabljeni člani iz Kluba Koroška in Kluba Murska Sobota. Udeležence in izvajalce je uvodoma pozdravil in nagovoril Mirko Ploj, predsednik kluba Maribor. Posebni gost strokovnega srečanje je bil Boštjan Šefic, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve.

Več..


Pridružili so se nam novi stanovski kolegi

 

Direktor Policijske uprave Maribor gospod Danijel Lorbek s sodelavci je v četrtek 15. februarja 2018, v sejni sobi Kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za delavce PU Maribor, ki so se upokojili v letu 2017. Slovesnosti se je na povabilo direktorja PU udeležil gospod Jožef Grah, član Izvršnega odbora kluba in tudi kot podpredsednik Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ, Policije Slovenije. Srečanja se je udeležil tudi predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Ptuj-Ormož gospod Miran Maltarič.

Več..


Druženje članov v Mond-u

 

V ponedeljek, 22. 1. 2018, smo člani Kluba naredili majhen korak za veliko spremembo enoličnih januarskih večerov. Običajno jih namreč preživimo zaprti med štiri stene pred televizijskim ekranom. A, da ne bi izgubili stika s prijatelji in stanovskimi kolegi, ob zavedanju, da se le enkrat živi, je potrebno kdaj pa kdaj kaj storiti tudi zase, za svojo dušo, za bolj pester dan. Ostati moramo zvedavi in v stiku z ljudmi. Moramo spoznavati nove stvari, doživeti nekaj novega, nekaj drugačnega. To pomeni udeležiti se tudi kakšnega dogodka, ki bo lahko v naslednjih dneh tema našega pogovora s prijatelji in, ki nam bo ostal v spominu.

Več..


Slovesno smo vstopili v novo leto

 

Obrnili smo zadnji list koledarja za to leto! Od našega preteklega prednovoletnega srečanja smo preživeli 365 dni. 365 lepih dni, še posebej nepozabni so bili tisti, ko smo se družili člani »našega« Kluba. Družili smo se na strokovnih predavanjih, športnih igrah, strokovnih ekskurzijah in družabnih srečanjih. Na enem izmed takšnih srečanj smo se zbrali v petek, 15. 12. 2017, ko smo skupaj na simbolni način vstopili v novo leto, leto 2018.

Več..


V barvah jeseni

 

Pa naj še kdo reče, da pozdrav upokojencev »nimam časa«, ni pravi! Tudi naša članica, ljubiteljska slikarka Cvetka Vidmar, ves svoj prosti čas porabi za slikanje. Ponovno je namreč naslikala kar lepo število krasnih slik. Da pa jih ne bi hranila doma, se je odločila, da jih pokaže javnosti. Pripravila je razstavo, ki jo je tokrat poimenovala »V barvah jeseni«. Svoja slikarska dela je razstavila v avli Qlandije v Mariboru. Razstava je na ogled med 13. in 26. novembrom 2017.

Več..


Mi smo svoje opravili, še vedno smo pripravljeni

 

V sredo, 15. novembra 2017, smo organizirali predavanje na temo »Vloga organov za notranje zadeve v procesu osamosvajanja". Predavanje je opravil naš član Bojan Lunežnik, veteran vojne za Slovenijo, upokojeni slovenski policist in diplomat, ki je bil pred, med in po osamosvojitveni vojni za Slovenijo eden od pomembnih nosilcev nalog pri ustvarjanju Slovenske policije.

Več..


Praznovali smo skupaj

 

Melodija kvarteta policijskega orkestra je v sredo, 18. oktobra 2017, ob 13. uri, naznanila pričetek slovesnosti v Klubu Maksa Perca Maribor. Zbrale so se članice in člani Kluba, da bi skupaj praznovali. Zbrane je uvodoma pozdravil Jožef Grah, ki je slovesnost povezoval in vodil. Povedal je, da nas je v kulturni program današnjega srečanja popeljal kvartet policijskega orkestra.

Več..


Šahovsko srečanje v našem klubu

 

Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Slovenije in Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor sta v ponedeljek, 16. oktobra 2017, s pričetkom ob 9. uri v veliki sejni sobi Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici organizirala tradicionalno srečanje šahistov. Ob črno belih figurah se je zbralo 16 šahistov, od tega 8 iz našega kluba – Kluba Maksa Perca Maribor, 3 iz Kluba Maksa Perca Murska Sobota, 4 šahisti iz Društva upokojencev Pekre –Limbuš in zaradi parnega števila še sodnik iz Šahovskega kluba Telekom.

Več..


Srečanje članov Klubov Slovenije v Ljubljani

 

V torek, 10. oktobra 2017, smo se člani kluba odpravili v Ljubljano na družabno srečanje članov klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije. Organizator letošnjega srečanja je bil Klub Maksa Perca Ljubljana.

Več..


Sprejem za upokojene sodelavce

 

Direktor Policijske uprave Maribor gospod Danijel Lorbek je v petek, 29. 9. 2017, v sejni sobi Kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za dobitnike priznanj Policije in dobitnike priznanj za večletno delo v Policiji (20, 30 in celo 40 let), sprejel pa je tudi delavce PU, ki so se oziroma se še bodo v tem letu upokojili.

Več..


Ohranjamo strelsko kondicijo

 

V skladu z nalogami s programa dela Kluba Maksa Perca Maribor smo, v petek, 29. septembra 2017, v lepem sončnem vremenu, na strelišču v Melju, izvedli vaje v streljanju s pištolo za naše člane. Organizacijo je prevzel član izvršnega odbora Kluba Avgust Volšek.

Več..


Športni ribolov za pokal našega kluba

 

V četrtek, 27. 8. 2017, smo drugo leto zapored, v ribniku Ribiškega društva (RD) Rače, organizirali družabno srečanje s športnim ribolovom v ekipni in posamični konkurenci za 2. prehodni pokal Kluba Maksa Perca Maribor. V tekmovanju je sodelovalo skupaj dvanajst (12) ekip, od tega tudi dve ekipi našega Kluba. V tekmovanju je sodelovalo skupaj 36 udeležencev.

Več..Po poti Plojeve mladosti

 

Ko je ugledala luč sveta moja avtobiografska knjiga, z naslovom Prebliski modrega angela, je urednica in lektorica knjige Zvezdana M. Kompara izrazila željo, da bi šla po poti moje mladosti. Po tem so to zamisel izrazili še moji prijatelji. Prisluhnil sem jim ter 11. julija 2017 organiziral takšen pohod.

Več..

Članek v časopisu Večer 18.7.2017


Na državnem prvenstvu ZPVD tudi naši člani

 

V soboto 17. junija 2017 je v prostorih Osnovne šole Trzin potekalo 5. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzinu '91.

Več..


O varnosti nekoč in danes

 

Klub upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor je v sodelovanju z Zvezo klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije, v torek 6. junija 2017, organiziral okroglo mizo, na temo »Varnost nekoč in danes« s podnaslovom "Kaj in kako lahko prispevamo upokojeni delavci policije oziroma MNZ«?"

Več..

p>

Strokovna ekskurzija v Vojvodino in Šumadijo

 

Tudi letos smo se podali na tridnevno strokovno ekskurzijo. Tokrat na območje Vojvodine in Šumadije v Srbijo. Potovanje, ki smo ga že nestrpno pričakovali, smo pričeli 30. maja 2017. Ob 3. uri zjutraj smo se zbrali, zasedli sedeže avtobusa ter se odpeljali proti mejnemu prehodu Gruškovje. Potovanje je bilo prijetno, na mejnih prehodih ni bilo zapletov oziroma čakanja. Z večkratnimi krajšimi postanki smo prevozili območje R Hrvaške ter vstopili v R Srbijo. Prvič smo se za daljši čas ustavili v Novem Sadu upravnem središču Vojvodine.

Več..


Tradicionalne športne igre

 

Prav na dan mladosti, 25. 5. 2017, smo se mladi po srcu zbrali in z avtobusom odpotovali v Ljubljano na že 37. tradicionalne športne igre Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije. Na pot smo se podali s kar 18-timi tekmovalci, saj smo nastopili v vseh športnih panogah: streljanju z zračno puško, kegljanju, namiznem tenisu, balinanju in šahu.

Več..


Novo vodstvo Zveze

 

V četrtek, 25. maja 2017, s pričetkom ob 9. uri je v prostorih Društva vojnih invalidov Slovenije, v Ljubljani, potekala redna volilna skupščina Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca. Glede na število članov našega Kluba je na skupščini sodelovalo šest (6) delegatov, in sicer: Zvezdana M. Kompara, Mira Kočić, Jožef Grah, Majda Bobanec, Ivo Usar in Mirko Ploj. Na skupščini je sodeloval tudi predsednik nadzornega odbora Zveze klubov Slovenije Milojko Cerkovnik.

Več..


Kolegi z Bleda v Mariboru

 

24. maja 2017 so si člani Kluba Maksa Perca Bled izbrali za svoj enodnevni izlet Štajersko – Maribor. Okoli 10. ure so prispeli v Hoče, kjer sta jih sprejela in izrekla dobrodošlico predsednik Kluba Mirko Ploj in član izvršnega odbora Jožef Grah. Za veseli del je poskrbel naš član Jože Kušar s harmoniko. V njihovi družbi smo se z avtobusom zapeljali na Lent, kjer so si ogledali Hišo stare trte. Jože Kušar je na avtobusu zaigral nekaj veselih viž, kolegi z Bleda pa so ob zvokih njegove harmonike zapeli. Dve pesmi jim je zaigral še pred staro trto, kjer so napravili tudi »gasilsko« fotografijo.

Več..


Srečanje v Čakovcu

 

V četrtek, 18. maja 2017, se je 37 članov našega Kluba, prvič udeležilo že 19. tradicionalnega srečanja članov društva upokojenih delavcev organov za notranje zadeve: PU Međimurska, PU Varaždinska in PU Krapinsko-Zagorska iz Republike Hrvaške ter Nagykanisza in Marcali iz Madžarske. Srečanje so organizirali člani Društva upokojenih delavcev organov za notranje zadeve PU Međimurska.

Več..

http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=260020


Izlet v Belo krajino

 

Pred več kot dvemi desetletji smo, delavci organov za notranje zadeve, na 13. maj, praznovali dan varnosti, kot spomin na čas, ko so bili postavljeni temelji varnostne službe Jugoslavije. Danes v samostojni državi Sloveniji praznujemo 27. junij kot dan policije. V spomin na stare čase, smo se v petek, 12. 5. 2017, podali na izlet v Belo krajino.

Več..


Srečanje članov Kluba Maksa Perca s prvim predsednikom R.Slovenije

 

V petek, 22. 4. 2017, so se člani Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Maribor, v Mariboru, srečali s prvim predsednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom. Poslanstvo članov Kluba, njihove vrednote, cilje ter organiziranost in delo je bivšemu predsedniku uvodoma predstavil Mirko Ploj, predsednik kluba.

Več..


Izlet v deželo hmelja

 

SV četrtek, 20. aprila 2017, smo se člani in članice našega Kluba, zbrali že v jutranjih urah in se z avtobusom odpeljali novim dogodivščinam naproti; na naš prvi izlet v letu 2017.

Več..


Figuralika Zdenke Volšek

 

Zdenka Volšek, ljubiteljska slikarka, je v sredo, 19. aprila 2017, v razstavnem prostoru Doma Danice Vogrinec, DE Tabor, Veselova ulica 3, v Mariboru, postavila na ogled razstavo svojih slik z naslovom: Figuralika.

Več..


Dan za naše zdravje

 

7. april ni po naključju svetovni dan zdravja. Na ta datum je bila namreč ustanovljena Svetovna zdravstvena organizacija (ang. WHO), ena vodilnih organizacij na svetu, ki se spopadajo z aktualnimi zdravstvenimi vprašanji. Ne le na ta dan, tudi vsak drugi dan, bi morali narediti nekaj za svoje zdravje.

Več..


Redni letni zbor članstva

 

Spet se je zaokrožilo leto med enim in drugim zborom članstva našega Kluba. Izvršni odbor je zaključil prvo leto svojega drugega štiriletnega mandata. Ob tej priložnosti smo se v petek, 31. marca 2017, zbrali v veliki sejni sobi Kluba PU, na rednem letnem zboru članstva.

Več..

Praznovali smo mednarodni dan žena

 

V petek, 10. marca 2017, je izvršni odbor Kluba Maksa Perca Maribor za svoje članice organiziral že tradicionalno slovesnost ob mednarodnem dnevu žena.

Več..


Družili smo se z bodočimi člani kluba

 

Direktor Policijske uprave Maribor, Danijel Lorbek, je v petek, 10. 2. 2017, v sejni sobi Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za delavce PU, ki so se v drugi polovici leta 2016 upokojili. Bivše sodelavce so spremljali komandirji policijskih postaj in vodje notranje organizacijskih enot PU. V imenu Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor se je slovesnosti udeležil podpredsednik Ivo Usar. Bivšim sodelavcem je predstavil delovanje Kluba ter jih povabil, da se včlanijo.

Več..


Srečanje predstavnikom društev in sindikata

 

V ponedeljek, 6. 2. 2017 smo se v mali sejni sobi Kluba PU, Marčičeva ulica 1, Maribor, zbrali predstavniki društev, ki delujejo v okviru PU Maribor, predstavnik sindikata ter direktor policijske uprave. Pogovarjali smo se o možnih oblikah sodelovanja pri realizaciji programov dela posameznih društev v letu 2017 ter obravnavali nekaj konkretnih predlogov in pobud.

Več..


Kam le čas beži...

 

S pesmijo Kam le čas beži, ki jo je zaigral naš glasbenik Marjan, smo članice in člani pričeli uradni del prednovoletnega srečanja. Naše tradicionalno srečanje je bilo tokrat še posebej slovesno, saj se nas je zbralo kar 90.

Več..


Srečali smo se na kegljišču

 

V okviru praznovanja 45. obletnice ustanovitve kluba smo letos organizirali prvo tekmovanje v kegljanju. Tekmovanje je potekalo na šest steznem kegljišču v Dvorani Tabor. Tekmovanje je, po uvodnem nagovoru vodje tekmovanja Avgusta Volška, odprl podpredsednik kluba Ivo Usar.

Več..


Podarimo življenju leta in letom kakovost bivanja

 

V ponedeljek, 14. 11. 2016, smo v sejni sobi Kluba PU v Marčičevi ulici, za članice in člane našega kluba, organizirali predavanje o zdravem načinu življenja, ki se ne dotika samo oseb v t.i. tretjem življenjskem obdobju ampak vseh ljudi. Prav tako ta ni nujno le zdravstveni, ampak je lahko tudi socialni problem sodobne družbe doma in v svetu.

Več..Predstavitev knjige

 

V soboto, 5. novembra 2016 je bila v Kulturnem domu Pekre predstavljena knjiga našega člana Mirka Ploja, z naslovom Prebliski modrega angela. V nadaljevanju predstavljamo kulturni dogodek v sliki in besedi.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32


Razstava likovnih del Cvetke Vidmar

 

Članica Kluba Maksa Perca Maribor Cvetka VIDMAR, ljubiteljska slikarka, ponovno razstavlja. Tokrat je svojo samostojno razstavo slik postavila na ogled obiskovalcem Europarka v Mariboru. Avla v nadstropju je tako nehote postala tudi prostor, kjer se naključno srečujejo članice in člani našega Kluba med ogledovanjem razstave.

Več..


Šahovski turnir 2016

 

V ponedeljek, 24. oktobra 2016, smo v veliki sejni sobi Kluba PU Maribor, organizirali šahovski hitropotezni turnir. Šahovskega turnirja so se udeležili šahisti treh Klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije, in sicer iz: Ljubljane (Branko Ivančič), Murske Sobote (Stanko Gerič, Branko Pajič, Vlasto Petrovič) in Maribora (Danilo Kajnih, Karl Cojhter, Ivo Pev, Dragan Filipovič, Franjo Kure, Drago Senekovič) ter šahisti Društva upokojencev (DU) Limbuš-Pekre (Herman Kovačič, Herman Vehovar, Ivan Šalamon, Slavko Zakeršnik, Marjan Dobaj). Skupaj je sodelovalo petnajst šahistov.

Več..


Slovesen sprejem članov in članic

 

Enaindvajsetega oktobra 2016 smo organizirali srečanje članic in članov našega Kluba, ki so dopolnili sedemdeset in več let. Članice in člani so se vabilu z veseljem odzvali. Povabljeni so prišli v Klub PU, v njim domač prostor, kjer so jih pričakale lepo pripravljene mize. Vsakemu povabljenemu smo podarili jabolko. Jabolko kot simbol zdravja, saj velja rek – jabolko na dan odžene zdravnika vstran.

Več..


Čudovit jesenski izlet

 

V torek, 4. 10. 2016 smo se člani Kluba odpravili na zadnji letošnji izlet. Jutro je bilo lepo, a hladno. Ponujal se nam je krasen pogled na okolico. V Rogatec smo potovali preko Ptuja, Podlehnika in Žetal tako, da smo lahko iz avtobusa opazovali tudi lepote Haloz. Spoznali smo, da so Haloze čudovite in da navzven zaostalost tega območja ni vidna.

Več..


Vaje v streljanju s pištolo

 

Člani našega Kluba so predlagali, da organiziramo vaje v streljanju s pištolo. Njihova želja je postala za člane Izvršnega odbora naloga, ki jo je bilo potrebno čim prej opraviti. Za organizacijo in izvedbo smo zadolžili našega člana Avgusta Volška. Ta je takoj stopil v stik s predsednikom Strelskega društva Policist Maribor Georgom Simičem. Vodstvo društva se je z največjim veseljem odzvalo naši prošnji in priprave so stekle.

Več..


Sodelovanje s kolegi iz Republike Hrvaške

 

V ponedeljek, 12. 9. 2016, je v Klubu PU Maribor potekalo delovno srečanje s hrvaškimi kolegi iz Udruge umirovljenika unutranjih poslova Policijske uprave Krapinsko Zagorska, Policijske uprave Varaždinska in Policijske uprave Međimurska, s katerimi je naš klub v letu 2015 podpisal listino o medsebojnem sodelovanju.

Več..


Užili smo lepote Gorenjske

 

Petnajsti september. Praznik - Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Ko je po mnogih domovih donela pesem Vstala Primorska, smo vstali tudi člani in članice našega Kluba. V ranem jutru smo se zbrali pred Klubom PU v Marčičevi ulici in pred gasilci na Cesti proletarskih brigad. Tokrat smo se odpravili proti Gorenjski. A prvič po več letih se je zgodilo, da smo se na pot podali z dvema avtobusoma. Po pozdravnem nagovoru predsednika Kluba in po predstavitvi programa strokovne ekskurzije vodnika Bojana, smo se okrepčali z aperitivom, pa tudi s pecivom.

Več..


Sprejem za bivše sodelavce

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v torek, 6. 9. 2016, v sejni sobi Kluba PU Maribor v Marčičevi ulici 1, priredil sprejem za dobitnike priznanj Policije, ranjene policiste med osamosvojitveno vojno leta 1991, sprejel pa je tudi delavce PU, ki so se v tem letu upokojili. V imenu Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor se je slovesnosti udeležil član Izvršnega odbora kluba Jože Grah.

Več..


Obiskali smo čokoladnico v Avstriji

 

Čokolada? Le kdo se ji lahko upre? Je šibka točka mnogih izmed nas, ki bi se lahko odpovedali prav vsem sladkarijam tega sveta, njej nikoli! Čokolada veča miselne zmožnosti in ima številne zdravilne učinke. Dokazano je, da uživanje čokolade poveča izločanje hormona sreče in veselja ter je bogat vir energije. Zaradi navedenih razlogov smo se člani Kluba v soboto, 11. junija 2016 podali na enodnevni izlet v Avstrijo, v čokoladnico Zotter.

Več..


Naših 45 let

 

Klub upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Maribor je v četrtek, 2. junija 2016 slovesno obeležil svojo 45-obletnico delovanja. Na ta dan smo v Mariboru organizirali srečanje članic in članov vseh 15 klubov, ki so združeni v Zvezo klubov Slovenije. Zanje smo pripravili zanimive destinacije. Popeljali smo jih z gondolsko žičnico na Pohorje, z Dravsko vilo po reki Dravi ter razkazali lepote mesta.

Več..

Bilten - Naših 45 let

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32


Izlet v Bosno in Hercegovino

 

V noči iz nedelje na ponedeljek 23. 5. 2016 članice in člani Kluba, ki smo se podali na dolgo pot do Mostarja v Bosni in Hercegovini, skoraj nismo zatisnili očesa. Že ob 02. uri zjutraj smo krenili na tri dnevno pot proti Republiki Hrvaški in nato v Gradiški prestopili mejo z Bosno in Hercegovino (BIH). Pot nas je vodila mimo Banja Luke do našega prvega postanka v Jajcu. Tu smo si ogledali mestno jedro, slapove in nekateri tudi muzej AVNOJ –a.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17


Tekmovanje v bovlingu

 

V soboto, dne 21. 5. 2016 je IPA – Regionalni strokovni klub policistov Štajerske ob svoji 25-letnici kluba organiziralo tekmovanje v bowlingu. Tekmovanje je potekalo v bowling centru Strike v Špelini ulici v Mariboru. Na tekmovanju je sodelovalo 12 ekip sestavljenih iz IPA klubov in zaposlenih v policiji.Tudi upokojeni delavci, člani Kluba Maksa Perca, smo se udeležili tekmovanja in sicer z dvema ekipama, žensko in moško.

Več..


Uspešne športne igre

 

Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije je v četrtek, 19. 5. 2016, v prostorih Društva vojnih invalidov Slovenije, na naslovu Malenškova ulica 1, v Ljubljani, organizirala tradicionalne, že 36. športne igre. Kot že nekaj let zapored je naš klub tekmoval v vseh petih športnih disciplinah, in sicer: v šahu, streljanju z zračno puško, kegljanju, namiznem tenisu in balinanju.

Več..

Foto utrinki


Med pohorske gozdove v Ribnico na Pohorje

 

Kar nekaj dni zaporedoma je bilo slabo vreme in zaman smo se ozirali v nebo ter iskali tople sončne žarke. Vse bliže je bil 13. 5. 2016, dan namenjen za izlet med pohorske gozdove na območje občine Ribnica na Pohorju. Trinajsti maj je dan, ki je nam starejšim še dobro v spominu. Nekoč je bil to dan varnosti, praznik milice. Tudi zaradi tega smo si rekli, da bomo na ta dan odšli na izlet.

Več..


Tekmovanje v ribolovu za prehodni pokal kluba

 

V počastitev 45-obletnice ustanovitve Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor smo v petek, 6. maja 2016, organizirali tekmovanje v ekipnem in posameznem športnem ribolovu za prehodni pokal našega kluba. Na družabno srečanje smo povabili ljubitelje ribolova iz vrst upokojenih in aktivnih delavcev MNZ oziroma Policije. V tekmovanju je sodelovalo 15 ribičev oziroma pet (5) skupin.

Več..


Prvi klubski izlet v letu 2016

 

V četrtek, 21. aprila 2016 je izvršni odbor našega kluba organiziral prvi letošnji izlet. Odločili smo se za Pomurje. Prebudili smo se v lepo sončno jutro, se zbrali ter odpeljali proti Lendavi. Pot je presenetljivo hitro minila. V upanju na prijetno preživet dan smo na avtobusu nazdravili z aperitivom. Že smo bili na legendarnem mejnem prehodu Dolga vas, o katerem smo v preteklosti veliko slišali.

Več..


Podpis pisma o prijateljskem sodelovanju

 

V petek, 15. aprila 2016 se je delegacija Kluba Maksa Perca Maribor, ki so jo sestavljali Mirko Ploj, Mira Kočić in Jožef Grah na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje sestala s člani izvršnega odbora Udruge umirovljenika unutranjih poslova Policijske uprave Krapinsko Zagorska (s sedežem v Zaboku, R. Hrvaška). Delegacijo, v kateri so bili Nevenka Kontrec (članica IO), Zvonko Zupanić (podpredsednik udruge), Zlatko Štajdumar (tajnik), Valent Majcen (član IO), je vodil Franjo Bigec, predsednik udruge.

Več..


Srečanje z upokojenimi delavci PPP Maribor

 

V petek, 1. aprila 2016 je Postaja prometne policije Maribor (PPP) obeležila 20-obletnico ustanovitve skupne Postaje prometne policije v Mariboru. V okviru reorganizacije Policije na lokalni ravni sta se 1. aprila 2006 na isti lokaciji, Ptujski cesti 117 v Mariboru, združila kolektiva PPP Maribor iz Ceste proletarskih brigad 21 in Postaje prometne policije mesta Maribor iz Vošnjakove ulice 1. Skupno Postajo prometne policije so v teh dvajsetih letih vodili trije komandirji: Boris Bajec, Milan Baklan in aktualni komandir Marjan Ferk.

Več..


Volilni občni zbor

 

V petek, 18. marca 2016 smo v klubu izvedli volilni zbor članstva. Članice in člani so se volilnega zbora udeležili v velikem številu. Zbralo se nas je kar 90. S svojo prisotnostjo so naš zbor počastili tudi gostje: Niko Jurišič, predsednik in Zdenko Renko, podpredsednik Zveze klubov Slovenije ter pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik. Z nami so bili tudi kolegi iz Republike Hrvaške in sicer: Dragutin Bajsič iz Čakovca in Bojan Sambolec iz Varaždina ter Jože Pfeifer predsednik njihove zveze društev.

Več..


Mednarodni dan žena

 

V petek, 11. marca 2016 smo v klubu praznovali mednarodni dan žena. Vabilu, ki ga je krasil šopek vrtnic, se je odzvalo 40 naših članic. Prijazno smo jih sprejeli ter počastili z aperitivom. Srečanje se je pričelo s kulturnim programom. Nastopila sta glasbenika - tenorist Benjamin in njegova sestra Katarina Pregl, ki ga je spremljala na klavirju. Benjamin nam je zapel tri pesmi.

Več..


Za večjo varnost v cestnem prometu

 

V četrtek 18. 2. 2016 smo v sejni sobi Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1 v Mariboru, organizirali strokovno srečanje Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu, na katerem so kot izvajalci programa sodelovali priznani strokovnjaki s tega področja. Srečanja, ki je bilo organizirano na zavidljivi organizacijski in strokovni ravni, se je udeležilo 45 članic in članov našega kluba, kar je pohvalo posebej, ker so se ga udeležili tudi nekateri naši najstarejši člani.

Več..


Zgodbe življenja si bodo odslej pisali sami

 

Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v petek, 5. februarja 2016 pripravil slovesnost za dvanajst (12) bivših sodelavcev, ki so se, v drugi polovici leta 2015, upokojili. Slovesnost je uradno pričel kvartet policijskega orkestra, povezovala pa jo je poslovna sekretarka Martina Gregorič. Zbranim je povedala nekaj izbranih misli. Med drugim tudi to, da si bodo zgodbe življenja od sedaj naprej pisali sami.

Več..


Poslovili smo se od starega leta

 

Bliža se konec leta, naproti nam prihaja novo – leto 2016. Zato se je 74 članic in članov našega kluba, v petek, 18. 12. 2015, zbralo na prednovoletnem srečanju. Zbranim smo poklonili simbolna darilca. Bila so skromna in v duhu časa, ki ga živimo. Vsakemu smo namenili: žepni koledarček kluba, obesek za ključe in kemični svinčnik z logotipom kluba. Vsak pa si je lahko izbral tudi fotografije z naših izletov in srečanj v letu 2015.

Več..


Demenca - izziv prihodnosti

 

V ponedeljek, 23. 11. 2015, smo v sejni sobi Kluba PU v Marčičevi ulici, za članice in člane našega Kluba, organizirali predavanje o demenci, ki ni le zdravstveni, ampak tudi socialni problem sodobne družbe doma in v svetu. Na predavanje smo povabili gospoda Davida Krivca, sociologa, člana društva Spominčica (Slovenskega združenja za pomoč pri demenci) in gospo Danilo Mokorel Omerovič, psihologinjo iz Policijske akademije GPU MNZ. Predstavila sta nam razsežnosti demence, s poudarkom na prepoznavnih znakih in ukrepih za zmanjšanje posledic te bolezni.

Več..


Podpora bivšim sodelavcem

 

Spoštovani bivši sodelavci Člani Kluba upokojenih delavcev MNZ "Maksa Perca" Maribor aktivno spremljamo delo in napore svojih bivših sodelavcev: policistk, policistov ter drugih delavcev PU Maribor, pri obvladovanju begunskih in migracijskih tokov na obmodju PU Maribor oziroma v Republiki Sloveniji. Za delo, ki ga opravljate v teh zahtevnih razmerah, vam izrekamo pohvalo in podporo! Ob izvrševanju tako zahtevnih nalog ste, poleg svoje profesionalnosti, pokazali tudi pokončno držo in predvsem človeško širino. Zadovoljni smo, ker vam bodo lahko v naslednjih dneh pri tem pomagali tudi člani našega kluba - upokojeni delavci Policije.

Več..


Srečanje jubilantov 2015

 

V petek, 23. oktobra 2015, je dan zažarel v prav posebnih barvah in vzdušju, saj smo v Klubu »Maksa Perca« Maribor pripravili praznovanje za vse tiste naše članice in člane, ki so dopolnili 70 in več pomladi. Za vsakega smo v lepo pripravljeni dvorani, na mizo pripravili še hruško viljamovko.

Več..

Foto utrinki


Izlet v osrčje Slovenskih goric

 

Včasih se ideja o skupnem jesenskem pikniku, kjer bi dišalo po kostanjih in moštu spremeni v povsem drugačen cilj. Tako smo v izvršnem odboru kluba idejo o pikniku spremenili v skupni krajši jesenski izlet. Čeprav je bil datum našega jesenskega druženja določen že mnogo prej, smo po naključju izbrali dan, ki je bil vremensko najlepši tako v tekočem kot v prihajajočem tednu.

Več..

Foto utrinki


Dobro sodelovanje klubov v Podravju

 

Na območju Policijske uprave Maribor delujeta dva Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve »Maksa Perca« , in sicer v Mariboru in na Ptuju. V ponedeljek, 5. 10. 2015 je Izvršni odbor našega Kluba organiziral svoj osmi redni sestanek. Na ta sestanek smo povabili tudi člane Izvršnega odbora Kluba »Maksa Perca« Ptuj. Sestanka so se udeležili predsednik kluba Ptuj Miran Maltarič ter člani izvršnega odbora: Danica Zelenik, Anka Hertiš in Silvester Skok.

Več..


Naš izlet na Bizeljsko

 

Petnajsti september, državni praznik: dan vrnitve Primorske k matični domovini, a ne dela prost dan. Tudi za upokojence, člane našega kluba, ne. Podali smo se namreč na izlet na Bizeljsko. Avtobus je bil poln do zadnjega sedeža, zato smo nekaj članov morali pustiti doma. Pot nas je vodila iz Maribora preko Slovenske Bistrice in Poljčan do Bistrice ob Sotli. Na poti je predsednik izletnike pozdravil ter jim zaželel lep dan in prijetno druženje, Mira in Majda pa sta postregli z aperitivom.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Sprejem in zahvala upokojenim sodelavcem

 

Direktor policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je v sredo, 9. 9. 2015 v sejni sobi Kluba PU priredil sprejem za dobitnike priznanj policije, hkrati pa je sprejel tudi delavce PU, ki so se v tem letu upokojili. Na slovesnost je povabil tudi predsednika Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor, Mirka Ploja. .

Več..


Ribiči - člani našega kluba - ostajajo aktivni

 

Tudi v letu 2015 ostajajo ribiči - člani našega Kluba – zelo aktivni. Sedmega maja so sodelovali na ribiškem tekmovanju dvojic, ki je potekalo na ribniku Ribiške družine Jelenče v Pesnici. Naš klub sta zastopala Drago Senekovič in Mirko Lenart.

Več..


90 let Eda Lugariča

 

Naš član Edo Lugarič je 19. junija 2015 praznoval svojo 90-obletnico rojstva. Ob tej priložnosti so mu v Krajevni skupnosti Jožice Flander pripravili slavnostno sejo, na kateri so mu zaželi še veliko sončnih dni. Lepim željam se pridružujemo tudi člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, katerega član je tudi Edo Lugarič. Še veliko zdravja in na mnoga leta dragi Edo! Članice in člani Kluba »Maksa Perca« Maribor .

Več..


Povezuje nas stanovska pripadnost

 

V torek, 23. junija 2015 sta predsednik kluba Mirko Ploj in član izvršnega odbora kluba Jožef Grah, na Policijski postaji Maribor-II, obiskala Koordinacijo komandirjev. Koordinacijo komandirjev, katero trenutno vodi Tanja Žiberna Flakus, komandirka PP Maribor-II predstavljajo: mag. Aleksander Thaler, komandir PP Maribor-I, Marjan Ferk, komandir Postaje prometne policije Maribor, Jani Polič, komandir PP VSPK Maribor, Aleš Hanžekovič, komandir PP Ruše, Rado Božič, komandir PP Šentilj ter Jože Šprah, komandir PP Rače in Aleksander Lubej, komandir PP Slovenska Bistrica, katera pa sta nadomeščala njuna pomočnika Zoran Ahmetovič in Milenko Petrovič.

Več..


Delegacija Zveze klubov pri generalnem direktorju policije

 

V torek, 16. 6. 2015, je generalni direktor policije Marjan Fank, v svoji pisarni na Generalni policijski upravi v Ljubljani, ob prisotnosti svoje namestnice Tatjane Bobnar in pomočnika vodje službe GDP mag. Vinka Trebše, sprejel delegacijo Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ/Policije Slovenije.

Več..


Trodnevni strokovni izlet v Beograd

 

V torek, 9. junija se je 48 članov in članic našega kluba podalo na tridnevno strokovno ekskurzijo, ki jih je vodila v glavno mesto Republike Srbije, Beograd. Tokrat je bilo vstajanje za upokojence res zgodnje, saj so se zbrali že ob 03:00 uri zjutraj in pričeli z vožnjo proti Beogradu.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Srebrna razstava Cvetke Vidmar

 

V galeriji RRRudolf, v Vojašniški ul. 12 v Mariboru je v sredo, 3. junija 2015 potekala slovesnost ob odprtju že 25. samostojne razstave Cvetke Vidmar z naslovom MMMARIBOR (moje mesto Maribor). Številne udeležence je v slovesni trenutek popeljala glasbena skupina s prelepo staro istrsko pesmijo. Avtorico razstave je predstavila voditeljica prireditve Petra Bauman. Slikarka je na ogled postavila slike na temo »moje mesto Maribor« v štirih sklopih: mariborske vedute in pejsaži iz preteklega obdobja, serija mariborskih slik – naslovnice knjig, slike Maribor nekoč in abstraktne slike Maribora.

Več..

Foto utrinki: 1 2


Mladi po srcu na strokovni ekskurziji

 

V ponedeljek, 25. maja 2015, na dan mladosti, se je 47 članov Kluba »Maksa Perca« Maribor, mladih po srcu, podalo na strokovno ekskurzijo. Pot jih je najprej vodila v Vadbeni center Gotenica. Z enim postankom v Lukovici, kjer so se okrepčali z aperitivom ter krofom, so okoli 09:00 ure prispeli v vas Gotenica. V tamkajšnjem bifeju so popili kavico, nakar jih je sprejel vodja vadbenega centra. Uvodoma je predstavil policijsko delo na varovanem območju Gotenica. Povedal je, da je vadbeni center dislociran oddelek Policijske akademije in se nahaja sredi kočevskih gozdov. Ponuja idealne pogoje za tista usposabljanja policistov, ki so povezana z delom na prostem, npr. izvajanje vaj v streljanju, urjenje praktičnih postopkov, urjenja vodnikov službenih psov, pripadnikov Specialne enote, pripadnikov Posebne policijske enote.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9Tradicionalne 35.športne igre

 

Sobota, 16. maja 2015, za športnike Kluba »Maksa Perca« Maribor ni bila navadna sobota, saj so morali vstati že zelo zgodaj. V turobnem jutru so se zbrali pod streho poklicnih gasilcev na Cesti proletarskih brigad, saj je deževalo. Z avtobusom so se odpeljali v Ljubljano, novim zmagam naproti. A bolj, ko so se približevali prestolnici manj je deževalo. V prostorih društva invalidov Slovenije, kjer so potekale že tradicionalne 35. igre Zveze klubov Slovenije, so se tekmovalci okrepčali s sendvičem in vodo. Visoko motivirani so pričeli s tekmovanjem. Vzdušje na posameznih tekmovališčih je bilo zelo napeto.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Podpis pisma o nameri

 

Dejavnosti našega kluba so številne, med drugim povezovanje, druženje in uresničevanje skupnih interesov upokojenih delavcev Policije oziroma Ministrstva za notranje zadeve. S svojimi aktivnostmi ohranjamo stanovsko pripadnost in krepimo pozitivno tradicijo organov za notranje zadeve. Naša vizija je, da Klub postane aktiven in prepoznaven povezovalec stanovskih kolegov in njihovih potencialov.

Več..


Ogledali smo si lepote narave in skrb zanjo

 

Za otvoritev sezone izletov in strokovnih ekskurzij v letu 2015 smo se člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, v petek, 17. aprila 2015 odpeljali na krajši ogled Prekmurja. Za to strokovno ekskurzijo se je odločilo kar štirideset naših članic in članov. Najprej smo se ustavili v kraju Renkovci, v občini Turnišče, kjer smo obiskali podjetje Paradajz d.o.o. Ob našem zgodnjem prihodu smo najprej popili aperitiv in kavico. V trgovinici podjetja smo si ogledali in nakupili različne sorte paradižnika. V začetku meseca aprila so namreč pričeli obirati prvi letošnji pridelek. Prednost dajejo kvaliteti in raznolikosti sort paradižnika. Zaenkrat pridelujejo v svojih steklenih rastlinjakih deset različnih sort. Glavni med sortami je še vedno grozdasti tip paradižnika, ki ga na trgovskih policah najdemo pod blagovno znamko Lušt.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7


Prihodnost delovanja klubov

 

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) »Maksa Perca« Maribor in Zveza Klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije sta v torek, 14. 4. 2015 v veliki sejni sobi Kluba Policijske uprave Maribor, Marčičeva ulica 1, v Mariboru organizirala »okroglo mizo« z delovnim naslovom: PRIHODNOST DELOVANJA KLUBOV in podnaslovom: Priprave na upokojitev ter pridobivanje novih članov.

Več..


Šahovski hitropotezni turnir

 

Naš Klub – Klub »Maksa Perca« Maribor je v torek, 14. aprila 2015, v učilnici Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici, organiziral šahovski hitropotezni turnir za člane Klubov upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Slovenije. Šahovskega turnirja so se udeležili šahisti štirih (4) Klubov, in sicer: Jesenice, Ljubljana, Murska Sobota in Maribor. Skupaj je sodelovalo šestnajst (16) šahistov. Zbrali so se ljubitelji kraljevske igre, ki so si vzeli čas za nekaj partij šaha s stanovskimi kolegi.

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7


Skrb za zdravje

 

Letošnji Svetovni dan zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) posvetila varni hrani. Hrana, ki ni varna lahko povzroča številne bolezni. Največ pa lahko za varno hrano naredimo sami. Pomembno pa je tudi vsakodnevno gibanje oziroma aktivno življenje. V našem Klubu smo zato čas začetka pomladi posvetili tudi skrbi za zdravje naših članic in članov. Zato smo v sodelovanju z Javnim zdravstvenim zavodom Mariborske lekarne Maribor, v Lekarni Pobrežje, organizirali in izvedli meritve krvnih vrednosti.

Več..


Občni zbor Kluba 2015

 

V petek, 20. marca 2015, na svetovni dan sreče in dan pred koledarsko pomladjo so se člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, zbrali na svojem občnem zboru. Zbralo se je 69 članic in članov. Uradni del občnega zbora je pričel predsednik kluba Mirko Ploj. Uvodoma je pozdravil vabljene goste, in sicer: Danijela Lorbka, direktorja Policijske uprave (PU) Maribor ter stanovska kolega iz Republike Hrvaške, predsednika društva upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Varaždin Antuna Sačića in Dragutina Gajsića iz Čakovca.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Praznovali smo mednarodni dan žena 2015

 

Ob bližajočem se prazniku – mednarodnem dnevu žena, se je Izvršni odbor Kluba, kot vsa leta doslej, spomnil svojih članic. Zato so za njih v petek, 6. marca 2015, v sejni sobi Kluba Policijske uprave, pripravili krajšo kulturno prireditev ter pogostitev. Dan žena je namreč priložnost, da svojim članicam izkažejo drobno pozornost ter se jim zahvalijo za njihovo vlogo v družbi. Članicam so v znak zahvale in pozornosti poklonili rožico ter podstavek z lepo mislijo.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5


Skrb za lastno varnost v prometu

 

V četrtek, 12. 2. 2015, smo v sejni sobi Kluba PU, Marčičeva ulica 1 v Mariboru, organizirali strokovno srečanje, na katerem so nas: predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor gospod Peter Breznik, Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi in Boris Veberič, vodja oddelka za cestni promet na Policijski upravi Maribor, seznanili s problematiko pravil varne vožnje.

Več..


Ohranjajmo vezi med upokojenimi in aktivnimi sodelavci

 

Tridesetega januarja 2015 je direktor Policijske uprave (PU) Maribor g. Danijel Lorbek na krajšo slovesnost povabil 48 svojih bivših sodelavcev, ki so se v letu 2014 upokojili.

Več..


Prednovoletno srečanje

 

Zopet je leto naokoli, zakorakali smo v december, okrog nas so že lepe jesenske barve. To je čas, ko se poslovimo od starega in nazdravimo prihodu novega leta, je čas veselja in zabave. Zato smo člani in članice našega Kluba skupaj ujeli ta čarobni predpraznični trenutek, in sicer: v četrtek, 18. 12. 2014. Kot običajno smo se zbrali v sejni sobi Kluba PU, v Marčičevi ulici 1 na že tradicionalnem prednovoletnem srečanju. Našemu povabilu se je odzvalo kar 74 članic in članov.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Novoletni šahovski turnir

 

V soboto, 13. 12. 2014 se je v idiličnem okolju Policijske akademije, odigrala 12. etapa novoletnega šahovskega turnirja, ki ga, zdaj že tradicionalno, organizira Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever – Specialne enote. Turnirja se je udeležilo 26 šahistov, v glavnem veteranov vojne za R Slovenijo '91, člani IPA iz Ljubljane, Kluba »Maksa Perca« iz Maribora, Športnega kluba iz Trzina in »specialni« gost g. Milan Kneževič.

Več..


Razstava slik Cvetke Vidmar

 

Naša članica Cvetka Vidmar je v letu 2013 prvič sodelovala na nemških literarnih dnevih v Romuniji. To pa je bil hkrati tudi njen prvi obisk Romunije. A je nanjo naredil prav nepozaben vtis. Zato je o svojem prvem obisku Romunije napisala tudi zgodbo z naslovom: Preko dveh meja, ki je bila objavljena v zborniku Vezi med ljudmi 2013.

Več..Abstrakcije Zdenke Volšek

 

Odprtja razstave slik članice Kulturnega društva Mostovi iz Maribora Zdenke Volšek, z naslovom »Moje abstrakcije«, se je v četrtek 13. novembra 2014, v galeriji CEZAM v Rušah, udeležilo veliko ljubiteljev slikarstva, med njimi tudi člani našega kluba – Kluba »Maksa Perca« Maribor. Ljubiteljska slikarka se je, na tokratni razstavi slik, predstavila v akrilni tehniki slikanja abstrakcij z motivi tihožitij in cvetja.

Več..


Strokovno srečanje

 

V četrtek, 13. novembra 2014, smo v prostorih Kluba PU Maribor, v Marčičevi ulici 1, v Mariboru, organizirali zanimivo strokovno srečanje, na katerem smo se seznanili z organizacijo, delom in pravili Policije. Predstavitev smo organizirali v sodelovanju z Upravo uniformirane policije, Generalne policijske uprave MNZ. Na predstavitvi so sodelovali: mag. Srečko Jarc, direktor Uprave uniformirane policije, Janez Rupnik, pomočnik direktorja uprave in Božidar Štemberger, policijski svetnik v tej upravi.

Več..


Martinovanje 2014

 

V torek, 11. novembra 2014 se je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru odvijalo največje martinovanje na odprtem v Sloveniji. Praznovanje je spremljal pester kulturno-zabavni program ter bogata vinsko-kulinarična ponudba. Na številnih stojnicah je bil na voljo mošt, mlado vino in tradicionalna štajerska kulinarika vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev.

Več..


Naši ribiči v ligi druženja Maribor 2014

 

V torek, 20. 5. 2014, je Policijsko športno društvo (PŠD) Račka, za vse ribiče in ljubitelje ribolova, organiziralo ribiško tekmovanje dvojic v lovu rib s plovcem za prehodni pokal PŠD Račka. Tekmovanje je potekalo v ribniku Ribiške družine Jelenče v Pesnici. Naš Klub sta zastopali dve ekipi, in sicer: Ekipa Kluba »Maksa Perca« Maribor 1 (Drago Turk in Drago Senekovič) ter ekipa Kluba »Maksa Perca« 2 (Mirko Lenart in Silvo Koren).

Več..


Delili smo veselje in smeh

 

V torek, 21. oktobra 2014, je s skladbo Zemlja pleše, Kvartet policijskega orkestra, slovesno naznanil pričetek kulturnega programa, ki ga je Izvršni odbor Kluba »Maksa Perca« Maribor pripravil ob srečanju članic in članov, ki so dopolnili 70 in več pomladi..

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 1 10 11 12


tekmovanje v streljanju s pištolo

 

V soboto, 4. 10. 2014, je bilo na vojaškem strelišču Velenik pri Slovenski Bistrici, organizirano tekmovanje v preciznem streljanju s pištolo. Organizator in vodja tekmovanja je bil dolgoletni član Policijskega veteranskega društva (PVD) Sever Maribor Alojz Gostenčnik z ekipo veteranov.Ekipa Kluba »Maksa Perca« Maribor, katero so sestavljali: Peter Golob, Silvo Kostanjšek in Jože Majhenič se je z doseženimi 210 krogi uvrstila na šesto (6) mesto. Med posamezniki pa se je Peter Golob z doseženimi 87 krogi uvrstil na peto (5) mesto.

Več..


Jesenski izlet na območju Ruš

 

Na jesenski izlet so se članice in člani podali v četrtek, 2. oktobra 2014. Čeprav jutro ni bilo najbolj prijazno, saj je ves čas rahlo rosilo, so se vseeno zbrali vsi, ki so se prijavili na izlet. Okroglo 40 se jih je z avtobusom podalo proti Selnici ob Dravi. Na začetku poti jih je pozdravil predsednik Kluba. Zaželel jim je lep dan ter jih za vzpodbuden začetek dneva počastil z aperitivom. Program enodnevnega izleta je predstavil Drago Pipuš, ki je bil zadolžen za organizacijo.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


Srečanje na "Otoku ljubezni"

 

V četrtek, 11. 9. 2014, smo se člani Kluba »Maksa Perca« Maribor podali na družabno srečanje upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve in Policije Slovenije. Srečanje je letos organiziral Klub »Maksa Perca« Murska Sobota.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Samostojna razstava slik Zdenke Volšek

 

V petek, 22. 8. 2014, je v galeriji CEZAM Ruše potekala slovesnost ob otvoritvi razstave slik, ljubiteljske slikarke Zdenke Volšek, članice našega kluba, pod naslovom: Moje umetnine.

Več..


365 Kapljic po Prekmursko

 

Naš član – član Kluba »Maksa Perca« Maribor - Štefan Koltaj je v mesecu maju 2014 v samozaložbi izdal zbirko aforizmov in izrekov v prekmurščini, z naslovom: 365 kapljic po prekmursko. Avtor se je tokrat prvič predstavil javnosti z aforizmi, ki jih je napisal v jeziku svojega Sela na Goričkem. V tej vasi je odraščal pri starih starših in jo zato nosi v srcu kot prelepo vas svoje mladosti, kamor se še vedno rad vrača. Čeprav že več let živi na Štajerskem, mu prekmurščina nikoli ni postala tuja. Nasprotno, spremlja ga koder koli hodi in prav nikoli se je ne sramuje. Zato z veseljem spregovori v prekmurščini. Ponosen je na svoj materni jezik.

Več..


Zelo uspešne 34.športne igre zveze klubov Slovenije

 

V soboto, 24. maja 2014, so v prostorih Društva vojnih invalidov v Ljubljani potekale 34. športne igre članov Zveze klubov »Maksa Perca« Slovenije. Zbralo se je 120 športnikov. Tekmovanja so potekala v petih športnih disciplinah, in sicer: v streljanju z zračno puško, namiznem tenisu, kegljanju, balinanju in šahu. Naš klub – Klub »Maksa Perca« Maribor je nastopil s svojo ekipo v vseh petih športnih panogah. Po več letnem premoru smo letos uspeli zbrati tudi člane za tekmovanje v balinanju.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Izlet v Ormož

 

Dvajsetega maja 2014 nas je prebudilo sončno jutro, ki je napovedovalo lep dan. Tega dne smo se članice in člani Kluba odpravili na izlet na območje Ormoža. V kraj bogate kulturne dediščine in s soncem obsijane kraje, ki ponujajo čudovite razglede. Na tokratni izlet se nas je podalo 47 udeležencev. Ob začetku naše poti sem vsem zaželel prijetno druženje in sproščen, brezskrben dan.

Več..

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15


Izlet v Ormož


Dvajsetega maja 2014 nas je prebudilo sončno jutro, ki je napovedovalo lep dan. Tega dne smo se članice in člani Kluba odpravili na izlet na območje Ormoža. V kraj bogate kulturne dediščine in s soncem obsijane kraje, ki ponujajo čudovite razglede. Na tokratni izlet se nas je podalo 47 udeležencev. Ob začetku naše poti sem vsem zaželel prijetno druženje in sproščen, brezskrben dan.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Turnir v bowlingu

 

Policijska uprava (PU) Maribor je v torek, 6. maja 2014 v Bowling centru Strike, v Mariboru, organizirala tekmovalno, rekreativni in družabni dogodek – turnir v bowlingu. Namen tekmovanja je bil krepitev medsebojnih odnosov ter medgeneracijsko druženje aktivnih in upokojenih delavcev policije. Tekmovanja se je udeležilo 31 ekip iz policijskih enot PU Maribor, med katerimi je bila tudi naša ekipa – ekipa Kluba »Maksa Perca« Maribor ter ekipa IPA - Regionalnega strokovnega kluba policistov Štajerska in ekipa Policijsko veteranskega društva Sever Maribor.

Več..


Svetovni dan zdravja

 

Svetovni dan zdravja praznujemo oziroma se nanj spomnimo vsako leto 7. aprila. Da bi tudi v našem Klubu ustrezno obeležili svetovni dan zdravja, smo za naše članice in člane v ponedeljek, 7. aprila in četrtek, 10. aprila 2014 organizirali meritve krvnih vrednosti, ki predstavljajo največje dejavnike tveganja za naše zdravje. Meritev se je v dveh dneh udeležilo 35 naših članic in članov.

Več..


Šahovski turnir Kluba "Maksa Perca" Maribor 2014

 

V torek, 15. aprila 2014, je Izvršni odbor Kluba »Maksa Perca« Maribor, že tretje leto zapored, organiziral mini šahovski turnir. Letos smo dali poudarek medgeneracijskemu sodelovanju, saj smo na turnir povabili šahiste iz prvega in drugega razreda Osnovne šole Bojana Ilicha iz Maribora. Našemu povabilu se je odzvalo enajst (11) otrok pod vodstvom mentorice Tine Bukovec. Naš Klub je zastopalo šest (6) šahistov. Sodil je mag. Franc Virtič, pomagala pa mu je Tina Bukovec.

Več..


Kravanja Franc - naš jubilant

 

Na dan, ko je naš član Franc Kravanja, praznoval svoj 87 rojstni dan, sva ga predsednik Kluba Mirko Ploj in bivša blagajničarka Tončka Potočnik, obiskala na njegovem domu. Vesel je bil najinega obiska. Sprejel naju je v stanovanju, ki ga ima v Mariboru, na čudoviti lokaciji pod Kalvarijo.

Več...

 

Občni zbor članov kluba

 

Spet je leto naokoli, in s tem se je spet vse zaokrožilo, konec se je dotaknil spet začetka in zarisali smo novo pot. Tako smo se tudi članice in člani Kluba »Maksa Perca« Maribor, 27. marca 2014, zbrali na vsakoletnem občnem zboru, z namenom, da se seznanimo z delom Kluba v preteklem letu in da postavimo cilje za v naprej. Zbralo se nas je 66 članov, na našem tradicionalnem kraju, v veliki sejni sobi Kluba PU, v Marčičevi ulici 1.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Ogledali smo si orhideje

 

Na dan, ko je nastopila koledarska pomlad, 20. 3. 2014, se nas je 19 članic in članov Kluba »Maksa Perca« Maribor z avtobusom odpravilo na ogled Vrtnega centra Kurbus, v kraju Mele pri Gornji Radgoni. Ogledali smo si Tropski raj, v katerem je razstavljenih 150 različnih sort orhidej in okoli 500 pisanih metuljev. Posebej zanimive so bile papige in druge tropske ptice.

Več...


Praznovali smo mednarodni dan žena


Praznovanje mednarodnega dneva žena smo letos v našem klubu organizirali v petek, 7. marca 2014. Praznovanja se je udeležilo največje število naših članic do sedaj, kar si člani Izvršnega odbora, ki smo praznovanje organizirali in pripravili, štejemo v posebno čast. Še posebej zato, ker je letos na praznovanje prišlo, kar nekaj naših dolgoletnih članic, ki se srečanj oziroma prireditev kluba doslej niso udeleževale.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Delo naših kriminalistov

 

Poslanstvo članov našega Kluba je tudi spremljanje dela naših bivših sodelavcev, seznanjanje z njihovimi rezultati in uspehi dela ter ustvarjanje pozitivnega odnosa javnosti do dela Policije. Da bi naše poslanstvo, kar najbolje opravljali je nujno, da smo na tekočem, s kakšno problematiko se srečujejo naši bivši sodelavci Policijske uprave Maribor.

Več...


Ponedeljkovo druženje v Mondu

 

Januar, dolgi mesec, še posebej za nas upokojence. Pa ne samo dolg, običajno tudi dolgočasen. Ko se dan bliža h koncu, še posebej, če je to ponedeljek, običajno kar obsedimo doma pred TV ekranom in se prepustimo enoličnosti večera. A, da ne bi izgubili stika s prijatelji in stanovskimi kolegi, ob zavedanju, da se le enkrat živi, je potrebno kdaj pa kdaj kaj storiti tudi zase, za svojo dušo, za bolj pester dan. Prav iz teh razlogov se je Izvršni odbor Kluba »Maksa Perca« Maribor odločil, da v tem mesecu, za svoje članice in člane, organizira obisk Zabaviščnega centra MOND v Šentilju.

Več...


Srečanje z bivšimi sodelavci

 

Direktor Policijske uprave (PU) Maribor Danijel Lorbek je v sredo, 8. januarja 2014, na krajšo slovesnost in srečanje povabil tiste svoje sodelavke in sodelavce, ki so se v letu 2013 upokojili. V prijazno vabilo je zapisal: »V življenju vsakega obstajajo trenutki, ko prispe do razpotja in začne slediti novemu cilju. Dolga leta smo bili skupaj in na poti so odzvanjali tudi naši ubrani koraki«. Zato se je želel vsakemu posebej tudi osebno zahvaliti.

Več...


SPOŠTOVANE ČLANICE IN ČLANI,


V teh dneh prejemate številna voščila: ena so romantična, druga bolj stvarna, ena izvirna, druga uradna in suhoparna.

Kaj naj vam zaželimo mi?

Naj bo naša želja tokrat nasvet:

ne pozabite nase, imejte se radi, hitite počasi in ljubite življenje.

Naj vam leto 2014 nasuje zdravja, sreče in miru!

IZVRŠNI ODBOR KLUBA "MAKSA PERCA" MARIBOR

Mira, Ivo, Milojko, Niko, Drago in Mirko.


Poslovili smo se od leta 2013


Z namenom, da se poslovimo od starega leta in nazdravimo prihodu novega, se nas je 73 članov Kluba, 19. 12. 2013, zbralo na prednovoletnem srečanju. Ob prihodu je vsak udeleženec prejel stenski koledar – darilo kluba.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik kluba Mirko Ploj, ki je v kratkem orisal dejavnosti kluba v letu 2013. Zbrani pa so lahko med tem spremljali predstavitev fotografij z naših izletov in srečanj.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Pravice starejših v Evropskem parlamentu


Naš klub Maksa Perca se je odzval vabilu Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in poslal svojo predstavnico na konferenco „Krepitev pravic starejših v Evropi – katera orodja?“, ki je potekala 3. decembra 2013 v Bruslju. Na poti v Bruselj se je delegacija ustavila v Ulmu in v Derendingenu, kjer je položila venec na grob očeta slovenske pismenosti Primoža Trubarja.

Več...

Virtualni pomočnik "Asistent"


Pred vami je Virtualni asistent (povezava na prvi levi strani spodaj). Je program umetne inteligence z omejenim znanjem. Odgovarjati zna na vprašanja v zvezi z našim Klubom upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor in Zvezo društev upokojencev Slovenije, o splošnih temah (vprašanja o društvu, komisijah, projektih, kontaktnih osebah itd.) ter o posebnih, izbranih področjih.

V okvirček za besedilo vnesite kratko in jedrnato vprašanje in pritisnite "Enter" ali kliknite na gumb s povečevalnim steklom. V nekaj trenutkih se bo pod okvirčkom pojavil odgovor na Vaše vprašanje. Lahko vpišete tudi pripombe ali predloge.


Urice vredne spomina


Okroglo 50 članic in članov našega Kluba se je zbralo na četrtkovem (24. 10. 2013) praznovanju rojstnega dneva vseh tistih, ki so letos dopolniti 70 in več pomladi. Lepo pripravljene mize v sejni sobi Kluba Policijske uprave, z zastavico v jabolku ter kemični svinčnik z logotipom Kluba, so pričakale slavljence.

Ob 13:00 uri je naše skupno praznovanje naznanil kvartet Orkestra slovenske policije z venčkom veselih slovenskih pesmi.Po glasbi je pred zbrane stopil predsednik Kluba ter povedal, da mora vsak človek imeti svoje »gnezdo« pripadnosti, katero najdemo in imamo v našem klubu – klubu stanovskih kolegov. Zato se vedno veselimo uric našega srečanja, pa naj si bo to na izletu, družabnih srečanjih ali le ob bežnem klepetu.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Sreča je bila tokrat na naši strani


Na jesenskem izletu članov našega Kluba, ko smo se za kratek čas ustavili tudi v Igralniško zabaviščnem centru MOND v Šentilju, je padla ideja, da za zainteresirane člane Kluba, organiziramo skupni večer v Mondu. Idejo smo uresničili v ponedeljek, 14. 10. 2013, ko se nas je za odhod v Mond zbralo kar dvajset članov našega Kluba. Z udobnim Mercedesovim avtobusom smo se po stari cesti, skozi lepe Slovenske gorice, podali proti Šentilju.

Več...


Duhovite misli našega člana


Javni zavod Krajinski park Goričko je tudi v letu 2013 razpisal natečaj za najboljši aforizem v prekmurščini. Aforizem je zgoščeno izražena duhovita (globoka) misel ali po domače – kako s čim manj besedami povedati čim več? Namen natečaja je bil spodbuditi izražanje šegavih misli skozi domači jezik ter ohraniti narečje kot naš izjemni zaklad. Zaželeni so bili aforizmi na temo: “Človek in narava”. Avtorji so bili pozvani, da do 30. avgusta 2013 pošljejo tri svoje aforizme. S svojimi aforizmi je na natečaju sodeloval tudi član našega Kluba Štefan Koltaj.

Več...


Utrinki iz jesenskega izleta


Za nami so prve dni letošnje jeseni. Narava se počasi oblači v pisane barve. Vreme nam ponuja zadnje tople dni polne užitkov za bivanje na prostem. Čeprav petek, 27. 9. 2013, vremensko ni bil najbolj obetajoč dan, smo se člani Kluba podali na jesenski izlet. Prebudili smo se v hladno jutro, saj je bilo v zraku le 9 stopinj Celzija. Navsezgodaj nam je voznik avtobusa sporočil, da bo imel zamudo. Kljub temu, da je bilo zunaj mrzlo smo potrpežljivo počakali.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Praznoval je naš član Edo LUGARIČ


V teh dneh je Edo Lugarič, dolgoletni član našega kluba, praznoval svoj 88-ti rojstni dan, a svoja leta uspešno skriva. Zaradi visokega življenjskega jubileja sem ga obiskal in skupaj sva obudila nekaj spominov. Nasmejan in prijazen je naš Edi, ki še vedno ne izpusti nobenega izleta ali družabnega srečanja članov kluba.

Več.


Regionalno srečanje starejših avtorjev


V Kulturno prireditvenem centru Karantena, na Pobreški cesti v Mariboru, je 6. septembra 2013 potekalo 15. regionalno srečanje starejših avtorjev proze in poezije. Srečanje je pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Maribor. Srečanja so se udeležili avtorji, ki so sodelovali na predhodno objavljenem literarnem natečaju. Na njem so lahko sodelovali seniorji in seniorke s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Tako je na natečaju s svojimi literarnimi deli sodelovalo okrog 50 avtorjev, od tega 25 članov Mariborske literarne družbe.

Več.Nova zbirka pesmi naše članice


Članica našega kluba, Kluba »Maksa Perca« Maribor, Bernarda Uršič je vsestranska umetnica. Na tej strani sem jo že predstavil kot slikarko, v članku z naslovom: Življenje v slikah in pesmih Bernarde Uršič. Zapisal sem, da je likovna umetnica, ki neumorno ustvarja iz dneva v dan. Njena hiša je tako pozimi kot poleti polna rož, ki jih je naslikala s čopičem. V njenem tretjem življenjskem obdobju sta slikanje in pisanje postali njeni ljubezni.

Več...

 


Prve miličnice v Mariboru že pred 40 leti


26. junija 2013 smo, v Kulturnem domu v Hočah, praznovali 40-obletnico zaposlitve prvih žensk v takratni milici, žensk, ki so prve oblekle uniformo. Klub »Maksa Perca« Maribor je v sodelovanju s PU Maribor organiziral to slovesnost. Spomnili smo se stanovskih kolegic, ki so prve svojo poklicno pot utirale v takratni milici.

Več...

 

Skupaj smo praznovali dan policije


V polni dvorani kulturnega doma Hoče je v sredo, 26. junija 2013, zadonela slovenska himna ter naznanila pričetek slovesnosti ob dnevu policije. Naš praznik – dan policije – smo praznovali skupaj aktivni in upokojeni delavci policije.

Več...

 


Družabno srečanje na Ptuju


V soboto, 22. 6. 2013, smo se člani Kluba odpravili na Ptuj, na tradicionalno družabno srečanje članov Zveze klubov »Maksa Perca« Slovenije, ki je letos potekalo v organizaciji Kluba »Maksa Perca« Ptuj.

Srečanja so se udeležili člani petih (5) klubov, in sicer: Ptuj, Slovenj Gradec, Nova Gorica, Ljubljana in Maribor. Skupaj je na srečanje prišlo okoli 100 članov. Naš klub je zagotovil najštevilčnejšo udeležbo, saj se nas je srečanja udeležilo 29 članov.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Kegljači vabijo nove člane


Se sprašujete kam vsak torek v tednu, med 16. in 19. uro? Odgovor je - med člane Ekipe naših kegljačev. So zagotovo eni najbolj rednih, resnih in zanesljivih športnikov med člani Kluba upokojenih delavcev »Maksa Perca« Maribor. Med kegljači so se vsa ta dolga leta spletla trdna prijateljstva, ki jih ohranjajo še danes. Družijo se in trenirajo vse leto.

Več...


Štengijada 2013


Policijska uprava Maribor je 31. maja 2013 v Mariboru pod Kalvarijo organizirala športno in družabno srečanje - tek po stopnicah na Kalvarijo - imenovano »Štengijada 2013«. Prireditev je imela humanitarno noto, s katero so udeleženci tega dogodka pomagali deklici Lii Gajšek, ki boleha za cistično fibrozo.

Za naš Klub se je v potu in dežju mučila trojka: Drago Pipuš, Zvezdana M. Kompara in Boris Karba.

Več...


Skupščina Zveze klubov "Maksa Perca"


V prostorih Društva vojnih invalidov Ljubljana je v soboto, 25. maja 2013, Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Slovenje, organizirala redno volilno skupščino zveze. Za udeležbo na skupščini je naš klub izvolil pet delegatk oziroma delegatov, in sicer: Irmo Kozar, Slavico Mrovlje, Zvezdano M. Kompara, Cvetko Vidmar in Nika Šebarta.

Več...


33. športne igre Zveze klubov Slovenije


Dan mladosti 2013 se je za športnike Kluba »Maksa Perca« Maribor pričel zelo zgodaj. V hladno in deževno jutro so se morali podali še pred 05. uro. Naša voznika Robert in Silvo sta prevzela krmila kombijev in že smo se podali na pot proti Ljubljani. Pot je bila prijetna, vzdušje sproščeno. V Lukovici smo si privoščili prvo jutranjo kavico, ki nas je pogrela. Ob prihodu na cilj oziroma na mesto, kjer so se odvijale športne igre, pa smo se okrepčali še s sendvičem.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8


Vlado Šemrov naš 90-letnik


V letu, ko naš član Franc Vladimir Šemrov praznuje svojo 90 letnico, sem ga na njegovo povabilo obiskal na domu.

Posebej počaščen sem bil, ker mi je kot prvemu zaupal svojo zgodbo življenja. V pogovoru sva se dotaknila njegovih spominov iz mladosti, ki so tesno povezani z grozotami vojne ter obdobja, ko je bil zaposlen na UJV Maribor.

Več...


Izlet v Pomurje


V ponedeljek, 13. maja so nas prebudili sončni žarki. Čeprav je na koledarju pisalo, da tega dne goduje Servacij, eden od ledenih mož, ki obeta bolj sveže, deževno in nestanovitno vreme, od te dolgoletne ljudske modrosti ni bilo prav nič. Nasprotno, »naredil« se je lep, sončen dan. Dan našega izleta smo izbrali tudi kot simbolni dan, saj so delavci organov za notranje zadeve od leta 1944 pa vse do leta 1990, svoj »dan varnosti«, praznovali prav na 13. maj. Članice in člani Kluba »Maksa Perca« Maribor smo se tega dne podali na izlet v Pomurje.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Na tekmovanju v streljanju s pištolo


Ekipa Kluba Maksa Perca Maribor se je odvzvala povabilu Policijskega veteranskega društva Sever, Odbor Slovenska Bistrica in se 11.5.2013 udeležila tekmovanja v preciznem streljanju s pištolo. Tričlanska ekipa v sestavi Silvo KOSTANJŠEK, Peter GOLOB in Jože MAJHENIČ je osvojila peto mesto z doseženimi 214 krogi. Zmagala je ekipa PVD Ptuj z 262 krogi, pred Slovensko Bistrico z 239 in SKP I z 238 zadetimi krogi. Med posamezniki je zmagal Samo Turčin iz ekipe Ptuja z 89 krogi, najboljši iz naše ekipe pa je bil Jože Majhenič na 9 mestu. Po tekmovanju je v prijetnem vzdušju in pogovoru sledilo druženje veteranov.


Družil nas je šah


Mesto Maribor je bilo lani svetovna šahovska prestolnica. Štajerska metropola je namreč gostila svetovno mladinsko prvenstvo v šahu. Mimo tega nismo mogli niti v našem Klubu, zato smo 16. aprila 2013, v sejni sobi Policijske uprave organizirali mini šahovski turnir. Šahovskega turnirja se je udeležilo skupaj deset (10) šahistov, od tega šest (6) iz našega domačega Kluba, eden (1) iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, eden (1) iz Kluba »Maksa Perca« Ptuj in dva (2) iz Kluba »Maksa Perca« Murska Sobota.

Več...


Cvetka Vidmar, Prvič prostovoljka


Prostovoljstvo je vrednota. Zame visoko na lestvici solidarnosti in pomoči. Je nekaj plemenitega, ki bogati ljudi tako na eni, kot na drugi strani. Že od nekdaj obiskujem kulturne dogodke, še zlasti predstave, razstave in literarne večere. To je moj način življenja, v tem uživam. Prav to je botrovalo moji odločitvi, da sem se odločila za delo prostovoljke v okviru projekta Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture. ... Cvetka Vidmar

Več...


Na obisku pri članici kluba


Smo v času, ko ne moremo pričakovati nič dobrega, nič prijetnega. V tem neusmiljenem tempu življenja, pa si lahko vzamemo čas za nam drage ljudi, za obisk, za pogovor. V torek, 9. aprila 2013 smo v Domu starejših občanov, imenovanem DOSOR d.o.o., v Radencih, obiskali članico našega kluba Mileno Čepič.

Več...


Letni občni zbor Kluba


Četrtega aprila 2013 smo organizirali redni letni občni zbor našega Kluba. V sejni sobi Kluba PU, v Marčičevi ulici 1, se je zbralo 80 članic in članov našega Kluba. Delovno predsedstvo je vodil Niko Šebart, kot člana pa sta sodelovala Katja Raškovič in Edi Lugarič. Predsednik kluba je ob pomoči slikovne predstavitve podal poročilo o delu izvršnega odbora kluba v letu 2012.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Sodelovali smo na turnirju v bowlingu


Policijska uprava Maribor je, v sredo 3. aprila 2013, v sodelovanju z OPS Podravje, SPS, PVD Sever Maribor, IPA RK in našim klubom - Klubom upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca«, v Bowling centru Strike, organizirala športno in družabno srečanje - turnir v bowlingu. Tekmovanja se je udeležilo 19 ekip. Namen tekmovanja je bil krepitev medsebojnih odnosov v policijskih enotah in medgeneracijsko druženje aktivnih in upokojenih delavcev policije. Za naš klub sta tekmovali dve ekipi.

Več...


Skrb za zdravje članic in članov kluba


Za nami je dolga zima. Poslavlja se čas, v katerem pogosto pozabimo na najpomembnejše – na naše zdravje. Še kako namreč velja, da vse dokler smo zdravi, svojemu zdravju ne namenjamo dovolj pozornosti. In prav začetek pomladi je pravi oziroma idealen čas za spremenjen način življenja, da nekaj storimo tudi zase, za svoje zdravje.Da bi v letošnjo pomlad stopili čimbolj polni energije in zdravi, smo za naše članice in člane organizirali meritve krvnih parametrov.

Več...


Praznovanje dneva žena


V četrtek, 7. marca 2013, je izvršni odbor Kluba pripravil že tradicionalno praznovanje mednarodnega dneva žena. Novo srečanje, nam je ponudilo novo priložnost, da smo se skupaj poveseli in vsaj začasno pozabili na tegobe tega sveta. Skupaj smo ugotavljali kako malo je potrebno, da smo srečni. Včasih je dovolj le stisk roke, objem, nasmeh ali zgolj prijazen pozdrav. Vse našteto je zastonj in nam ob vsakodnevnih tegobah lahko pomeni veliko, zelo veliko. Včasih potrebujemo nekoga, da se z njim pogovorimo, nekoga, da se z njim poveselimo in svet se nam naenkrat zdi lepši, prijaznejši.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Razstave Cvetke Vidmar


Razstavni prostor Sončnega doma v Mariboru je 20. februarja 2013, polepšala naša članica Cvetka Vidmar. Doslej so v teh prostorih razstavljale le »njene punce«, kot jih sama imenuje, s katerimi je sodelovala in jim pomagala pri postavitvah razstav. Tokrat se je v vsej svoji veličini in umetniški žilici, kot amaterska slikarka, predstavila sama.

Vsi, ki bi si to želeli, si lahko razstavo njenih slik ogledate še do konca meseca marca.

Več...


Veleslalom za "policijsko smučko"


V cilju krepitve medsebojnih odnosov ter povezovanja in druženja članic in članov različnih društev, katera delujejo v okviru Policijske uprave (PU) Maribor, je bilo 26. februarja 2013, na smučišču Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Jakec Trije kralji, organizirano prvo tekmovanje v veleslalomu za »Policijsko smučko«. Manjše, a prijetno smučišče na Treh kraljih se razprostira na bistriškem Pohorju na nadmorski višini od 1200 do 1347 metrov. Na smučišču »Trije kralji« je bilo več kot meter snega, ves čas trajanja tekmovanja pa je snežilo ter zapadlo še dodatnih 10 – 15 cm snega.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6


Organizirali smo predavanje


V torek, 19. 2. 2013, se je v sejni sobi Kluba PU Maribor, Marčičeva ulica 1, zbralo več kot petdeset (50) članic in članov Kluba »Maksa Perca« Maribor. Udeležili so se predavanja člana Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) MO Maribor, g. Petra Breznika.

V drugem delu našega srečanja se nam je pridružil odvetnik g. Miran Polič iz odvetniške družbe Verstovšek iz Celja. Pojasnil nam je nadaljnji postopek glede uveljavljanja pravic za vrnitev nezakonito znižanih pokojnin ter odgovarjal na naša vprašanja.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6


"Novi" upokojeni kolegi


17. januarja 2013 je direktor Policijske uprave (PU) Maribor Danijel Lorbek organiziral sprejem za naše stanovske kolegice in kolege, ki so se upokojili v letu 2012. Na srečanju se je 35-tim novim upokojencem zahvalil za delovni prispevek ter zaželel veliko zdravja in novih izzivov v t. i. tretjem življenjskem obdobju.

Več...

Foto utrinki: 1 2


Prednovoletno srečanje


V dneh, ko je polno prijaznih stiskov rok in ko so voščila polna lepih želja, smo se, v Klubu PU, ponovno srečali člani Kluba. Tokrat na prednovoletnem srečanju. Člani izvršnega odbora Kluba smo članice in člane prijazno sprejeli. Ob vstopu v svečano pripravljeno dvorano so si lahko ogledali fotografije prejšnjih srečanj članov Kluba ter prelistali kronologijo kluba z naslovom: Zakladnica spominov. Pokramljali smo ob aperitivu in slanem pecivu.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Skupno praznovanje rojstnih dnevov 70+


V torek, 23. oktobra 2012, so se v Klubu PU, v Marčičevi ulici 1, zbrale članice in člani Kluba »Maksa Perca«, ki so že dopolnili 70 pomladi. Vsak od njih ima svojo življenjsko zgodbo, svojo življenjsko pot in svoje spomine. Ker so bili delovni kolegi, jih močno povezuje stanovska pripadnost, zato so si imeli veliko povedati. Skupaj so ponovno obudili nekatere spomine na leta svojega službovanja. Izrazili so upanje, da se mlajši, še aktivni delovni kolegi, zavedajo pomena njihovega znanja in izkušenj, ki so si jih pridobili v svojem dolgoletnem delovnem obdobju.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Utrinki s prijetnega jesenskega druženja

 


No, pa ga imamo, vsaj v spominu – spet en lep dan – ki smo ga člani našega Kluba preživeli skupaj, v prijetni družbi. Dan, ki je vsem nam polepšal enega izmed jesenskih dni.

Člani izvršnega odbora našega Kluba smo organizirali izlet na območje Slovenske Bistrice. Res nismo šli daleč, a smo skupaj ugotovili, da za prijetno druženje,  to res ni potrebno.

V lepem jesenskem dopoldnevu, v petek, 28. septembra 2012, smo se z avtobusom odpeljali do gradu Slovenska Bistrica. Na dvorišču grajskega gradu sta nas sprejela direktorica, Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica, Herta Žagar in podžupan občine Stanislav Mlakar.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Predstavitev: ZAKLADNICA SPOMINOV

 


Klub upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor je 18. 9. 2012 za svoje članice in člane pripravil predstavitev kronologije z naslovom: Zakladnica spominov.

Predstavitev so opravili bivši predsedniki kluba: Ignacij Miklič, Andrej Kačič in Franc Krapše ter urednik kronologije in sedanji predsednik Mirko Ploj.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Zdenka VOLŠEK, ljubiteljska slikarka


NJENA PRVA RAZSTAVA, A NE ZADNJA

Ne le roka in čopič, predvsem srce in duša sta tista, ki dajeta neizmerni talent ljubiteljski slikarki Zdenki Volšek. Slike so tiste, ki nas tudi brez velikih besed povezujejo, nam jemljejo sapo, a hkrati dajejo tudi navdih. Slike pravzaprav pripovedujejo same zase. So most med ustvarjalko in nami gledalci oziroma občudovalci.

Ljubiteljska slikarka Zdenka Volšek je 13. 9. 2012 v razstavnem prostoru Sončnega doma v Mariboru pripravila svojo prvo razstavo slik.

Več...


Skupaj smo praznovali Dan policije


V spomin na odločen upor miličnikov ter varovanje lastne države in njenega naroda, smo si policisti za svoj praznik izbrali 27. junij. Dan policije obeležimo vsako leto. Letošnja osrednja slovesnost, s katero smo počastili osamosvojitveno vlogo slovenskih miličnikov, je bila v ponedeljek, 2. julija 2012 v Domu kulture v Kamnici.

Več...


Most na Soči - kraj našega izleta


Petek, 15 junij 2012. Ura je odbila točno 6:00, ko je avtobus z izletniki - članicami in člani Kluba upokojenih delavcev MNZ Maribor - odpeljal izpred Marčičeve. Pred nami je bila dolga pot. Za cilj smo si tokrat izbrali Most na Soči. Potovali smo namreč na sedmo (7) tradicionalno družabno srečanje upokojenih delavcev MNZ Slovenije.

Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


32.športne igre upokojenih delavcev MNZ


Članice in člani Kluba smo se v petek, 19. maja 2012 udeležili 32. športnih iger Klubov Maksa Perca Slovenije v Ljubljani. Ob 05.30 uri smo se zbrali v Marčičevi ulici, na sedežu našega Kluba ter se z avtobusom podali v Ljubljano. Letos so bile 32. športne igre upokojenih delavcev MNZ Slovenije organizirane v prostorih Društva vojnih invalidov, v Malenškovi ulici 1. Organizator iger – Zveza klubov upokojenih delavcev MNZ – je ob prihodu za vse tekmovalce in spremljevalce zagotovil malico in pijačo, po zaključku iger pa kosilo ter medalje za posameznike in pokale za ekipe. Več...

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Rezultati: streljanje; Bilten vse discipline;


Zaslužen oddih naše članice


Piše se leto 2012. To je leto, ko bo naša članica Katica Gmajner praznovala okroglo obletnico svojega rojstva. Zato se je Izvršni odbor Kluba Maksa Perca Maribor odločil, da ji ob tej priložnosti pripravimo majhno darilo oziroma presenečenje. Več...


Črno beli svet šaha


V petek, 13. aprila 2012 smo v veliki sejni sobi Kluba PU organizirali mini šahovski turnir. Čeprav smo k tej kraljevski igri povabili članice in člane društev, ki delujejo znotraj Policijske uprave Maribor ter poslali kar nekaj osebnih vabil, velikega odziva za sodelovanje, ni bilo. Kaj je bil razlog temu smo samo ugibali? Vemo, da je šah šport, ki izboljšuje koncentracijo, potrpežljivost ter vztrajnost. Je igra, kjer gre za krepitev spomina. Šah nas uči tudi odločnosti, motiviranosti in športnega vedenja. Več...


Učenje je mati modrosti

Spoštovane članice in člani se še spomnite tistega mrzlega jutra, 15. februarja 2012, ko se nas je kar nekaj članov Kluba »Maksa Perca« zbralo pred DOBO, v Prešernovi ulici, v Mariboru. Skupaj smo odšli v Središče za samostojno učenje, kjer nas je prijazno sprejela gospa Zora Tavčar. Čeprav smo se zbrali predvsem starejši, smo bili visoko motivirani, da si pridobimo znanje računalništva in rekli smo si: »Nikoli ni prepozno!« Več...


Po zdravo življenje v lekarno Pobrežje


Izvršni odbor Kluba skrbi tudi za zdravje svojih članic in članov. Prav zaradi ohranjanja zdravja in preventivnih zdravstvenih ukrepov smo samo za naše članice in člane organizirali brezplačne meritve krvnih vrednosti. V ta namen smo za donacijo zaprosili Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarne Maribor. Več...


Diminik Lazar - ustanovni član Kluba "Maksa Perca" Maribor


2. aprila 2012 sem na Vrbanski cesti 31 poiskal hišo z lepim vrtom, kjer je dom našega člana Dominika Lazarja. Ob prihodu k hiši sem najprej opazil napis: »Pozor hud pes«. Ker sem bil s kolesom, sem se tega, kar prestrašil, saj bi me lahko zamenjal za poštarja in mi »zmeril« hlače. Več...
Seja zveze Klubov Maksa Perca


V četrtek, 29. marca 2012 sta se Mirko Ploj, predsednik Kluba in Milojko Cerkovnik, član izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ Maribor ter predsednik nadzornega odbora Zveze klubov, udeležila seje izvršnega odbora Zveze Klubov upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Slovenije. Več...


Življenje v slikah in pesmih Bernarde Uršič

Ko smo v Klubu upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor letos praznovali 8. marec – dan žena, naše članice Bernarde Uršič ni bilo med nami. Srečanja se ni mogla udeležiti. Poslala pa nam je čustveno pesem, preko katere se je z besedami v njej »dotaknila« prav vseh naših src in duš. In prav zaradi tega ter v zahvalo sem članico Bernardo Uršič, na prvi pomladanski dan, obiskal na njenem domu. Vesela je bila mojega obiska. Povabila me je v svoj dom, ki je hkrati likovni atelje ter mi pokazala slike, ki jih je ustvarila v zadnjih dneh.Več...


Praznovanje dneva žena

Člani izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor smo 9. marca 2012, v sejni sobi Kluba PU, za svoje članice organizirali tradicionalno praznovanje dneva žena. Veseli smo bili, da se je našemu povabilu odzvalo kar 45 članic. Več o srečanju...

 

Foto utrinki: 1 2 3 4 5 6 7 8 9Druženje na PP Slovenska Bistrica

V torek, 6. marca 2012 so se na Policijski postaji (PP) Slovenska Bistrica zbrali upokojeni delavci policije, ki so doma na območju te enote. Vpeti v dogajanje lokalnega okolja uživajo sadove preteklega dela. V tako imenovanem tretjem življenjskem obdobju obračajo list po list svojega življenja ter vsakodnevno stopajo novim doživetjem naproti. Več...


Srečanje na policijski postaji Lenart

V četrtek, 1. marca 2012, smo se na Policijski postaji (PP) Lenart zbrali tisti, ki nas je včasih družilo naporno in odgovorno delo, ko smo skrbeli za varnost naših državljanov, danes pa nas druži stanovska pripadnost in status – upokojenega delavca Policije. Znali smo poskrbeti za varnost, danes pa jo več kot uspešno zagotavljajo naši zanamci. In prav nujnost sodelovanja in povezanosti med upokojenimi in aktivnimi delavci Policije je bila rdeča nit našega srečanja.Več...


Srečanje upokojenih delavcev na PP Ruše

V torek, 28. 2. 2012 so se upokojeni delavci MNZ/Policije, ki stanujejo na območju Policijske postaje (PP) Ruše zbrali v sejni sobi te enote. Tja sta jih povabila predsednik Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor Mirko Ploj in komandir PP Ruše Aleš Hanžekovič. Več...


"Kraljevska" igra naših članov

V prostorih Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor, v Marčičevi ulici 1, člani našega Kluba igrajo umsko oziroma kraljevsko igro – šah. Zadnjih šest let sta najbolj redna in aktivna igralca Niko Šebart in Milojko Cerkovnik. Več...


Pobeljena pisarna kluba

Policijska uprava Maribor je našemu Klubu - Klubu upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« - dodelila drugo pisarno in sicer v 2. nadstropju poslovne stavbe, na naslovu Trubarjeva ulica 19. Žal je tudi ta pisarna v drugem nadstropju, kar pomeni, da bodo morali naši člani pred vstopom v pisarno premagati kar nekaj stopnic. Več...


Srečanje z upokojenimi delavci na Policijski postaji Šentilj

Predsednik kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor Mirko Ploj in komandir Policijske postaje (PP) Šentilj mag. Branko Pivljakovič sta, v četrtek, 23. februarja 2012, na PP Šentilj povabila upokojene delavce Policijske uprave (PU) Maribor, ki so doma na območju PP Šentilj. Več...


Cvetka VIDMAR, ljubiteljska slikarka razstavlja

V Sklopu Evropske prestolnice kulture naša članica Cvetka VIDMAR, ljubiteljska slikarka, razstavlja svoja dela v hotelu Habakuk. Tematska razstava "MARIBOR NEKOČ" in "PTUJ S KURENTI" bo na ogled vse do 8.marca. Več...


Kaj vemo o pacientovih pravicah?

V torek, 14. februarja 2012 je izvršni odbor Kluba "Maksa Perca" Maribor organiziral predavanje zastopnika pacientovih pravic g. Viktorja Pilingerja.Več...


Sodelovanje in skupen nastop - naj bo naš izziv

Šestega februarja 2012 je na pobudo izvršnega odbora Kluba upokojenih delavcev MNZ »Maksa Perca« Maribor v sejni sobi, Kluba PU, v Marčičevi ulici 1, potekal sestanek, na katerem so sodelovali... Več...


Srečanje predsednika z direktorjem PU

Šestega januarja 2012 se je predsednik Kluba »Maksa Perca« Maribor Mirko Ploj srečal z direktorjem Policijske uprave Maribor Danijelom Lorbkom. Več...


Naj se sliši tudi naš glas

Novo vodstvo Kluba upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve "Maksa Perca" Maribor se bo odvzvalo tudi na aktualne dogodke v policiji. Prispevek...


Novoletna poslanica predsednika kluba

Želim vam veliko osebne sreče. Naj vam k temu pripomore: dimnikar, štiriperesna deteljica, podkev, dejavnost našega Kluba ali kaj povsem drugega. Bodimo torej srečni in zadovoljni s tem kar imamo in ne s tistim, kar naj bi imeli. Več...


Sprejem za stanovske kolegice in kolege upokojene v letu 2011

Zaradi upokojitve je Policijsko upravo (PU) Maribor letos zapustilo 21 sodelavk in sodelavcev. Zato je Danijel Lorbek, direktor PU Maribor, 22. decembra 2011 z ožjimi sodelavci za njih priredil sprejem. Na srečanju se je zahvalil za delovni prispevek, ki so ga dali Policiji. V znak pozornosti za dolgoletno delo v Policiji se je prisotnim še osebno zahvalil in vsakemu podaril zbornik - Miličniki v bran domovini -, ki ga je uredil Mirko Ploj. Več...


Obisk članov kluba

Na zadnji jesenski dan sta Mirko Ploj in Andrej Kačič v Domu starejših občanov Svetega Martina v Lenartu obiskala naša člana Janka Knipliča in Alojza Podplatnika. V domu starejših občanov Tezno pa je Majda Župevc obiskala Ota Gošte in Janeza Babiča.Več...


Nagovor predsednika kluba

Spoštovane članice, spoštovani člani - zahvaljujem se vam za izkazano zaupanja. Skupaj z vami se bom trudil, da bom vaše zaupanja tudi upravičil. Zavedam pa se, da sam - brez vas - ne bom mogel storiti ničesar.Več...Letni občni zbor kluba

Dvajsetega decembra 2011 je v sejni sobi Kluba PU v Marčičevi ulici potekal letni občni zbor članov Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Maribor. Občnega zbora se je udeležilo 65 članov ter vabljena gosta Danijel Lorbek, direktor PU Maribor in Darko Šorli predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Maribor.Več...


40. let Kluba Maksa Perca Maribor

Enaindvajsetega junija 2011 smo člani Kluba Maksa Perca Maribor v športni dvorani Spuhlja pri Ptuju , v okviru praznovanja Dneva Policije, obeležili tudi 40-obletnico ustanovitve našega Kluba, Kluba Maksa Perca.Več...